search
'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'The Mandalorian' seizoen 2: Dit moet je weten

Het tweede seizoen van The Mandalorian wordt bijzonder gaaf met Rosario Dawson erin!

Star Wars-serie The Mandalorian gaat morgen verder met het tweede seizoen. Een jaar na de première van de eerste reeks, mag Disney+ weer nieuwe afleveringen uitzenden. Het worden er acht. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de tweede reeks.

De hype was groot rond The Mandalorian. Het eerste seizoen bleek daar volledig aan te voldoen, met mooie personages, sterke actie en de juiste balans qua humor. En er was natuurlijk een bijzondere rol voor de superschattige Baby Yoda. De verwachtingen voor het tweede seizoen zijn dan ook hoog gespannen.

Lees ook: 'Star Wars' introduceert deze iconische schurk

Wanneer te zien?
Het tweede seizoen gaat op vandaag, 8 oktober, van start op streamingdienst Disney+. Vanaf dat moment zijn er wekelijks nieuwe afleveringen te zien. Het is nog niet helemaal duidelijk of die afleveringen elke vrijdag te zien zijn, of dat Disney net als bij het eerste seizoen, enigszins willekeurige data kiest.

Lees ook: 'The Mandalorian'-schurk eigenlijk een held?

De afleveringen hebben al titels. Die zetten we voor je op een rij:

Chapter Nine: The Search
Chapter Ten: The Confrontation
Chapter Eleven: The Bounty
Chapter Twelve: The Republic
Chapter Thirteen: The Loyalist
Chapter Fourteen: The Sorcerer
Chapter Fifteen: The Return
Chapter Sixteen: The Empire

Wie zijn er te zien?
Deze volgende acteurs zijn straks allemaal te zien als de serie weer verder gaat op Disney+:

Pedro Pascal is Din Djarin
Gina Carano is Cara Dune
Giancarlo Esposito is Moff Gideon

Maar ook..
Schijnen er twee welbekende personages terug te keren voor de serie. Boba Fett zou gespeeld worden door Temuera Morrison, die eerder de rol van Jango Fett speelde en dus ook heel erg lijkt op de klonen die zo'n belangrijke rol hadden in de val van de Jedi.

Lees ook: Wordt dit de volgende 'Star Wars'-serie op Disney+?

En ook actrice Rosario Dawson zou getekend hebben voor een gigantische rol in de franchise. Zij zou straks meermaals te zien zijn in verschillende series en speelt mogelijk de rol van fanfavoriet personage Ahsoka Tano.

Ook nieuw
Ook nieuw zijn de acteurs Timothy Olyphant en Michael Biehn. Welke rollen zij hebben in dit nieuwe seizoen is nog niet duidelijk. Verder is Katee Sackhoff in dit tweede seizoen te zien, als Bo-Katan Kryze. Haar kennen we uit de televisieserie The Clone Wars, waarvoor Sackhoff de stem in sprak.

Lees ook: Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt

Het verhaal
De komst van Ahsoka Tano heeft te maken met het plot van dit nieuwe seizoen. Dat zal erom draaien dat Din Djarin het kind probeert terug te brengen naar zijn eigen 'volk'. En dat volk blijkt niemand minder dan de Jedi te zijn. Terwijl die zo'n beetje uitgestorven zijn door Order 66 en bijna vergeten door het sterrenstelsel.

Lees ook: Star Wars 'The Mandalorian' seizoen 2 gaat de fans nog weinig antwoorden geven

Ook is er nog ruimte voor Moff Gideon, die het Darksaber in handen heeft en voor de nodige problemen gaat zorgen. De schurk zal dat zwaard gaan gebruiken. in dit nieuwe seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen