Bedenker Neflix-serie 'Emily in Paris' reageert op felle kritiek

Bedenker 'Emily in Paris' reageert op kritiek

De serie kreeg behoorlijk wat kritiek te verduren, maar daar is de maker het absoluut niet mee eens...

Geoffrey Ketels, 26 oktober 2020 om 15:45

Het was een kwestie van tijd vooraleer de maker van de Netflix-serie Emily in Paris Darren Star zou gaan reageren op de kritiek die de reeks heeft ontvangen. In een reactie zegt hij dat hij er geen spijt van heeft dat "Parijs door een betoverende lens is bekeken".
In Emily in Paris beslist de Amerikaanse Emily om voor haar werk Chicago achter zich te laten en te verhuizen naar de Franse hoofdstad Parijs. Eenmaal daar aangekomen merkt ze echter op dat de Fransen niet bepaald vriendelijk zijn tegen mensen die de taal niet spreken. Bovendien lijkt haar knappe, flirtende buurman een relatie te hebben en heten haar collega's haar niet bepaald welkom. Situaties die stuk voor stuk voor de kijkers van de serie als cliché werden bestempeld. Een recensent van Première zei zelfs het volgende; "Geen enkel cliché wordt gespaard, zelfs de meest wanhopige niet".

Sex and the City
Volgens Star welke in het verleden ook al verantwoordelijk was voor de serie Sex and the City is de serie bedoeld als een "liefdesbrief aan Parijs". Daarbij benadrukt de maker dat kijkers er rekening mee moeten houden dat de serie is gemaakt vanuit het oogpunt van Emily.

"Het eerste dat Emily ziet wanneer ze arriveert in Parijs zijn de clichés. Dat is logisch, want de serie is vanuit haar oogpunt gemaakt. Ik wilde een show maken die net die kant van Parijs laat zien", aldus Star.

Ondanks het feit dat er nog geen tweede seizoen is aangekondigd lijkt het zo goed als zeker dat die er wel degelijk zal komen. Zowel Collins als Star hebben namelijk beiden reeds aangegeven een vervolg wel te zien zitten. Nu nog wachten op groen licht van Netflix!

Lees meer over: Emily in Paris, serie, series, Netflix

Populair nieuws