'The Mandalorian': Dit moet je weten over Baby Yoda

The Mandalorian: Dit moet je weten over Baby Yoda

The Mandalorian heeft al een en ander onthuld over de mysterieuze Baby Yoda!

Jim Pedd, 17 november 2020 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Mandalorian draait voor een groot deel om The Child. In de eerste aflevering kwamen we erachter dat The Child van hetzelfde ras afkomstig is als Yoda. En dus noemen we hem Baby Yoda. Maar wat weten we over hem?
Zijn soort: Baby Yoda is afkomstig van dezelfde soort als Yoda, de Jedi die we in The Empire Strikes Back (1980) leerden kennen. Maar Yoda's soort kreeg nooit een achtergrondverhaal, wat een bewuste keuze van maker George Lucas was.

Lees ook: Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt

Waar komt hij vandaan: Dat weten we helaas nog niet. Yoda leerden we kennen op de moerasplaneet Dagobah, maar we weten dat het niet zijn thuiswereld was. En Baby Yoda kwamen we tegen op woestijnplaneet Arvala-7, die heel erg op Tatooine lijkt. Maar daar zitten ook geen andere Yoda's, waarmee we dus weten dat er nog ergens een thuiswereld moet zijn.

Lees ook: 'Darth Vader'-serie brengt James Earl Jones terug?

Zijn er meer van: Jawel. Er zit in Star Wars: The Phantom Menace een vrouwelijke variant, Yaddle genaamd, die deel uitmaakt van de Jedi Council. En in de comics zien we Minch, een ander mannetje.

Is hij wel een hij?: Daar kunnen we wel van uit gaan. Meerdere cast- en crewleden refereren vaak naar Baby Yoda als een 'hij'.

Lees ook: Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?

Is hij een baby?: Goede vraag. Hij is 50 jaar oud, maar ziet er wel uit als een baby. Dat komt vooral omdat zijn soort een heel lang leven beschoren is. Yoda trainde maar liefst 800 jaar lang Jedi en ging ergens in zijn 900ste levensjaar dood.

Wat is zijn naam?: Baby Yoda heeft een naam. DIe gaan we snel horen volgens Disney-baas Bob Iger. Maar wanneer? En hoe?

Wat kan hij?: Baby Yoda bleek enorm goed te zijn met de Force. Hij kon een Mudhorn optillen en wist force healing te gebruiken. Bovendien kon hij Cara Dune laten stikken. Maar al die krachten gebruiken maakt hem wel heel moe.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?

Wat nog meer?: Hij houdt van kikkers. Hij houdt van spelen met knoppen, vooral als hij dat niet mag. En loopt graag mee met Mando, als die zegt dat hij moet blijven staan.

Lees meer over: The Mandalorian, Baby Yoda, Disney Plus, Dit moet je weten

Populair nieuws