search

Ons nieuws van dinsdag 17 november 2020

Deze acteurs hebben cameo's in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Deze acteurs hebben cameo's in 'The Mandalorian'

Ook in de derde aflevering van The Mandalorian zijn er weer heel wat cameo's.

In de tweede aflevering van The Mandalorian waren er nog cameo's voor acteurs Paul Sun-Hyung Lee en Dave Filoni als X-Wing piloten en in de derde aflevering van afgelopen vrijdag waren er opnieuw een aantal leuke cameo's te zien. Let op: SPOILERS!!

In Chapter 11 - The Heiress zagen we de drie nieuwe Mandalorians, deze werden gespeeld door Mercedes Varnado als Koska Reeves, Katee Sackhoff als Bo-Katan Kryze en Simon Kassianides als Axe Woves. Lees meer over die personages hier.

Lees ook: Deze acteurs hebben cameo's als X-Wing piloten in 'The Mandalorian'

Veel kleine cameo's
Niet altijd zijn het bekende namen, maar in de aflevering waren er ook cameo's voor acteur Titus Welliver (Argo, Mullohand Falls) als Captain, John Munro Cameron (Word Party and Sid the Science Kid) als Frog Man, muzikant Norwood Cheek als Mon Calamari Server, Kevin Dorff (Brooklyn Nine-Nine) als Deck Officer, Alexander Wraith (Agents of S.H.I.E.L.D.) als Freighter Pilot en Philp Alexander (Stargate Origins) als Security Officer.

Ook zagen voor het eerst in seizoen twee Giancarlo Esposito als Moff Gideon, uiteraard de grote slechterik in de Star Wars-serie. Aankomende vrijdag volgt aflevering vier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Razend grote cameo in 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Razend grote cameo in 'Star Trek: Discovery'

Een heel bekende regisseur heeft een kleine rol in het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery.

In de Star Trek-series zien we heel wat aparte figuren voorbijkomen en regelmatig zijn er ook (bekende) acteurs en andere filmfiguren die een cameo hebben. Ook in de meest recente aflevering van Star Trek: Discovery was er weer een opvallende cameo.

Niemand minder dan de bejubelde regisseur David Cronenberg dook op. De filmmaker bekend van titels als The Fly, Crash en A History of Violence is te zien als het personage Kovich en de rol zou zomaar meer dan een cameo kunnen zijn.

David Cronenberg als Kovich
Zijn aandeel is volgens de kenners een mogelijke eerste grote hint van de serie Section 31, de spin-off met Michelle Yeoh als Georgiou. Dit omdat zijn personge veel details prijsgeeft over het Mirror Universe en het Terran Empire.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult nieuwe missie Starfleet

Ook maakt hij veel verwijzingen naar het verleden, ook naar situaties uit Star Trek: Enterprise en Star Trek: Deep Space Nine. Sectie 31 is een autonome inlichtingen- en defensieorganisatie die geheime operaties uitvoert voor de Verenigde Federatie van Planeten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee legendes uit de comedy-wereld werken samen voor een 'Multi-Cam Comedy'
Series / Nieuws

Twee legendes uit de comedy-wereld werken samen voor een 'Multi-Cam Comedy'

Interessante aankondiging...maar wat is eigenlijk een 'Multi-Cam Comedy'?

Alec Baldwin en Kelsey Grammer spelen in een 'Multi-Cam Comedy'. Wat dat precies is, is nog niet helemaal duidelijk. De twee legendes uit de comedy-wereld werken voor het eerst samen.

De multi-cam-komedie draait om drie mannen die in hun jongere jaren kamergenoten waren, maar uit elkaar gegroeid zijn. Nu komt het trio decennia later weer bij elkaar voor een reünie om te dromen over levens die ze altijd al wilden hebben.

Lees ook: Hitserie '30 Rock' keert terug voor een speciale aflevering!

Baldwin en Grammer spelen twee van deze huisgenoten, het derde castlid wordt later bekend gemaakt. ABC heeft de show gepland voor het seizoen 2021-2022.

De studio achter het project is 20th Television, ook bekend van Modern Family co-creator Chris Lloyd en producent Vali Chandrasekaran. Het paar zal naast Baldwin en Grammer dienen als schrijvers en uitvoerende producenten.

De serie is Baldwins eerste grote rol sinds 30 Rock. De laatste tijd is Baldwin een vaste klant geweest op Saturday Night Live als president Donald Trump. Op zijn planning staat verder ook Dr. Death, waarin hij de hoofdrol speelt tegenover Joshua Jackson en Christian Slater.

Grammer is vooral bekend van Cheers en Frasier, en was een van de hoofdrolspelers in het juridische drama Proven Innocent van Fox uit 2019, dat na slechts één seizoen werd geannuleerd.

De nieuwe comedyshow is verantwoordelijke voor meerdere reünies op de productie afdeling, aangezien Lloyd met Grammer werkte aan Frasier voordat hij aansloot bij Modern Family. Chandrasekaran was schrijver en producer was bij 30 Rock.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Barack Obama deze week op bezoek bij 'Jimmy Kimmel Live'
Series / Nieuws

Barack Obama deze week op bezoek bij 'Jimmy Kimmel Live'

Barack Obama heeft een boek en een playlist om te promoten!

Voormalig president Barack Obama zal donderdag te gast zijn bij Jimmy Kimmel Live!, zo heeft de show maandagavond aangekondigd. Obama heeft een boek uitgebracht om over te praten en een playlist gelanceerd.

Obama praat met Kimmel bij over de publicatie van zijn nieuwe memoires A Promised Land, de eerste van twee boeken over zijn presidentschap.

Nadat hij de eerste zittende president was die in 2009 op een late night show verscheen met zijn interview op The Tonight Show With Jay Leno, is Obama een vaste bezoeker geworden bij talkshows. Hij was eerder te gast bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Colbert Report, The Late Show With David Letterman, The Daily Show en Late Night With Conan O'Brien.

In een recent artikel voor The Atlantic legde Obama uit dat hij zijn boek heeft geschreven om jonge mensen te inspireren om in democratie te blijven geloven.

"Wat ik zeker kan zeggen, is dat ik er nog niet klaar voor ben om Amerika op te geven - niet alleen ter wille van toekomstige generaties Amerikanen, maar voor de hele mensheid", schreef Obama.

"Ik ben ervan overtuigd dat de pandemie die we nu doormaken een manifestatie en een onderbreking is van de opkomst van een onderling verbonden wereld, een waarin volkeren en culturen niet anders kunnen dan botsen."

Obama heeft deze week ook een playlist uitgebracht ter gelegenheid van de release van zijn boek, met gedenkwaardige liedjes uit zijn ambtsperiode.

De afspeellijst bevat The Thrill Is Gone van BB King, Halo van Beyoncé, Luck Be a Lady van Frank Sinatra, Cherish the Day van Sade, Signed, Sealed, Delivered I'm Yours van Stevie Wonder en Michelle van The Beatles, als een knipoog naar zijn vrouw.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan Stevens pakt dubbelrol in nieuwe animatieserie HBO
Series / Nieuws

Dan Stevens pakt dubbelrol in nieuwe animatieserie HBO

'Downton Abbey'-ster Dan Stevens pakt het groots aan voor HBO

Dan Stevens heeft een dubbelrol te pakken in de nieuwe HBO Max serie The Prince. Hij doet niet alleen de stem van Prince Charles in de animatieserie, maar ook Prince Philip.

The Prince is een nieuwe animatieserie voor HBO Max van Gary Janetti, en nu is bekend gemaakt dat Dan Stevens (Downton Abbey) de stem van Prins Charles en Prins Philip inspreekt. De show is een satire op het Britse koningshuis, gezien door de ogen van Prins George, die wordt ingesproken door Janetti.

Omdat zijn opvolging niet snel komt, zien we George elke aflevering zijn weg in het leven als jonge prins in de moderne tijd zoeken. Van de 775 kamers van Buckingham Palace tot de corgi's van zijn familie tot de basisschool met gewone mensen.

The Prince heeft ook opmerkelijke personages zoals zijn ouders, de hertog en hertogin van Cambridge, zijn vierde zusje Charlotte, zijn moderne tante Meghan en oom Harry, zijn overgrootvader Philip, en - natuurlijk - Elizabeth.

Andere stemmen worden onder meer ingesproken door Orlando Bloom als Prince Harry, Alan Cumming als George's butler Owen, Frances De La Tour als Queen Elizabeth, Lucy Punch als Kate Middleton, Condola Rashad bij Meghan Markle, Iwan Rheon als Prince William en Sophie Turner als Prinses Charlotte. Grote namen dus!

Lees ook: Cast Downton Abbey: "Nieuw seizoen is te veel van het goede"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' bevat grote fout
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' bevat grote fout

Young Sheldon heeft namelijk echt een van de leukste vaders van de wereld lijkt het soms.

De serie Young Sheldon bevindt zich nu al in het vierde seizoen. In dat seizoen zien we George Sr. nog altijd als een echte familieman. Dat laat alleen maar zien dat Sheldon echt verkeerde herinneringen aan hem heeft in de serie The Big Bang Theory.

Na twaalf seizoenen kwam The Big Bang Theory tot een einde. Acteur Jim Parsons zag het niet langer zitten om er nog een rol in te hebben. Toch is er een spin-off die draait om zijn personage, Sheldon, en prima bekeken wordt. Maar echt handig is de serie niet als het aankomt op continuïteit met de moederserie.

Lees ook: 'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' blijft succesvol! [Dvd]

Slechte vader?
In The Big Bang Theory kregen we constant te horen dat vader George geen goede vader was. Maar als je hem zo ziet en meemaakt in Young Sheldon blijkt het tegenovergestelde waar. De manier waarop hij weergegeven wordt in de spin-off of prequel wijkt helemaal af van wat we gehoord hebben.

Lees ook: Fans schrikken van duister einde 'Young Sheldon'

Sheldons vader ging dood toen hij 13 was. Maar we wisten wel dat Sheldon allerminst te spreken was over zijn pa. Hij zou zelfs zijn moeder bedrogen hebben. Daarom leek het erop dat George geen goede vader was, maar hij blijkt juist een supergoede vader en echtgenoot te zijn.

George Sr. hielp Sheldon bijvoorbeeld om Mary te overtuigen dat hij beter af zou zijn op de universiteit. En later verlegde hij zijn focus op Missy, om haar te helpen met een baseball game, en hij hielp haar zo snel mogelijk bij een apotheek te krijgen toen ze ongesteld werd. Bovendien brengt George graag tijd door met zijn vrouw voor de televisie.

Het zijn de kleine dingen die het doen, en daardoor lijkt George Sr. tot nu toe helemaal geen slechte echtgenoot. Wellicht moet dat nog komen, want Sheldon is nu pas 11 in de serie. Dat betekent dat er mogelijk nog twee seizoenen zijn om het beeld van George te veranderen of in elk geval te doen kantelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow: Deze miniserie van Netflix scoort wel heel goed
Series / Streaming-diensten

Wow: Deze miniserie van Netflix scoort wel heel goed

Netflix heeft met miniserie The Queen';s Gambit echt een absolute topscoorder in handen.

Netflix heeft met The Queen's Gambit weer een bijzonder groot succes in handen. Groter zelfs dan een aantal van de absolute topseries die Netflix in handen heeft.

De serie is gemaakt door Scott Frank, die eerder de goed ontvangen miniserie Godless naar de streamingdienst bacht. Met deze film brengt hij ons de verfilming van het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983, over een schaakprotegé genaamd Beth Harmon.

Lees ook: Iedereen kijkt momenteel de Netflix-serie 'The Queen's Gambit'

Heel goed bekeken
De serie blijkt heel goed bekeken te worden. Sterker nog, deze staat al 23 dagen wereldwijd bovenaan de ranglijst met best bekeken series. Dat is evenveel als Emily in Paris en slechts zeven dagen minder dan recordhouder The Umbrella Academy.

Lees ook: Nieuw op Netflix: Een verslaafd weesmeisje met een onmogelijke droom in 'The Queen's Gambit'

De vraag is natuurlijk of The Queen's Gambit het haalt om dat record te verbreken. Sinds afgelopen zondag is The Crown immers te zien en de kans is veel groter dat die serie het pas echt goed doet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Crown' van Netflix trekt forse kritiek van Britse royals
Series / Nieuws

'The Crown' van Netflix trekt forse kritiek van Britse royals

De Britse royal family is echt allerminst tevreden met het nieuwe seizoen van de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Britse royal family houdt er wel van om een kijkfeestje te organiseren voor Netflix-serie The Crown. Maar dat wil niet zeggen dat die liefde eeuwig duurt. Sterker nog, het lijkt er nu op dat de familie er bepaald niet blij mee is.

Sinds 15 november staat het vierde seizoen van de serie op Netflix. In dat seizoen komt ook Princess Diana ter sprake en zien we haar gedoemde huwelijk met Prince Charles. Natuurlijk komt ook voorbij hoe hij een affaire had met Camilla Parker Bowles.

Lees ook: Nu al forse kritiek op Netflix-hit 'The Crown'

Helemaal niet blij
Nu blijkt dat de royal family daar allerminst blij mee is. "Dit is drama dat echt alleen gemaakt is voor commerciële doeleinden en geen enkele rekening houdt met de mensen van wie de levens nu gekaapt en uitgebuit worden," aldus een van de vrienden van Charles tegenover de Daily Mail.

Lees ook: Netflix-serie 'The Crown' seizoen 4: Dit moet je weten

"Het haalt dingen naar boven die 25 of 309 jaar geleden gebeurd zijn en doet al die moeilijke zaken echt weer naar boven drijven", aldus een andere fan. "Dit is niet eerlijk, en klopt ook niet, zoveel dingen die te zien zijn, stroken niet met de werkelijkheid."

Netflix heeft nog niet gereageerd op de berichten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' onthult nieuwe missie Starfleet
Series / Nieuws

'Star Trek: Discovery' onthult nieuwe missie Starfleet

Star Trek: Discovery speelt zich af in een tijd waarin echt alles anders is in de franchise.

De nieuwste aflevering van Star Trek: Discovery onthult eindelijk meer over Starfleet en de Federation. Het blijkt dat die nu een heel nieuwe missie hebben. Daar leren we via Admiral Vance alles over.

Saru en Michael Burnham proberen snel meer te achterhalen over waar Starfleet zich mee bezig houdt. Het blijkt dat verkennende missies, bijvoorbeeld de "vijfjarige missies" uit de tijd van Discovery, niet meer bestaan. In plaats daarvan focust Starfleet zich nu gewoon op overleven, wat hard nodig is.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' doet onthutsende onthulling

Andere missie maken
Saru wil echter aan een andere missie bouwen. Hij vertelt het verhaal van de Italiaanse kunstenaar Giotto, die met zijn werk de mensheid hielp uit de Middeleeuwen richting de Renaissance te bewegen. Saru gelooft dat de Discovery dat nu ook moet doen, de mensheid helpen weer omhoog te kijken, naar de sterren.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens

Dat kan dan vooral via de spore drive. Uiteindelijk hopen ze ook zo iets te achterhalen over de ware toedracht van The Burn, dat ervoor zorgde dat de warp-drive van alle ruimteschepen explodeerde. Wie weet dat het dus ergens toe gaat leiden.

Bovendien accepteerde Burnham de uitdaging van Vance om nieuw bewijs te vinden over de ware toedracht van The Burn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian': Dit moet je weten over Baby Yoda
Series / Featured

'The Mandalorian': Dit moet je weten over Baby Yoda

The Mandalorian heeft al een en ander onthuld over de mysterieuze Baby Yoda!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian draait voor een groot deel om The Child. In de eerste aflevering kwamen we erachter dat The Child van hetzelfde ras afkomstig is als Yoda. En dus noemen we hem Baby Yoda. Maar wat weten we over hem?

Zijn soort: Baby Yoda is afkomstig van dezelfde soort als Yoda, de Jedi die we in The Empire Strikes Back (1980) leerden kennen. Maar Yoda's soort kreeg nooit een achtergrondverhaal, wat een bewuste keuze van maker George Lucas was.

Lees ook: Speelduur première tweede seizoen 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' gelekt

Waar komt hij vandaan: Dat weten we helaas nog niet. Yoda leerden we kennen op de moerasplaneet Dagobah, maar we weten dat het niet zijn thuiswereld was. En Baby Yoda kwamen we tegen op woestijnplaneet Arvala-7, die heel erg op Tatooine lijkt. Maar daar zitten ook geen andere Yoda's, waarmee we dus weten dat er nog ergens een thuiswereld moet zijn.

Lees ook: 'Darth Vader'-serie brengt James Earl Jones terug?

Zijn er meer van: Jawel. Er zit in Star Wars: The Phantom Menace een vrouwelijke variant, Yaddle genaamd, die deel uitmaakt van de Jedi Council. En in de comics zien we Minch, een ander mannetje.

Is hij wel een hij?: Daar kunnen we wel van uit gaan. Meerdere cast- en crewleden refereren vaak naar Baby Yoda als een 'hij'.

Lees ook: Is de volgende 'Star Wars'-serie van Disney+ gebaseerd op deze game?

Is hij een baby?: Goede vraag. Hij is 50 jaar oud, maar ziet er wel uit als een baby. Dat komt vooral omdat zijn soort een heel lang leven beschoren is. Yoda trainde maar liefst 800 jaar lang Jedi en ging ergens in zijn 900ste levensjaar dood.

Wat is zijn naam?: Baby Yoda heeft een naam. DIe gaan we snel horen volgens Disney-baas Bob Iger. Maar wanneer? En hoe?

Wat kan hij?: Baby Yoda bleek enorm goed te zijn met de Force. Hij kon een Mudhorn optillen en wist force healing te gebruiken. Bovendien kon hij Cara Dune laten stikken. Maar al die krachten gebruiken maakt hem wel heel moe.

Lees ook: Is Baby Yoda in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' een kloon?

Wat nog meer?: Hij houdt van kikkers. Hij houdt van spelen met knoppen, vooral als hij dat niet mag. En loopt graag mee met Mando, als die zegt dat hij moet blijven staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.