'Star Trek: Discovery' onthult nieuwe missie Starfleet

'Star Trek: Discovery' onthult missie Starfleet

Star Trek: Discovery speelt zich af in een tijd waarin echt alles anders is in de franchise.

Jim Pedd, 17 november 2020 om 07:05

De nieuwste aflevering van Star Trek: Discovery onthult eindelijk meer over Starfleet en de Federation. Het blijkt dat die nu een heel nieuwe missie hebben. Daar leren we via Admiral Vance alles over.
Saru en Michael Burnham proberen snel meer te achterhalen over waar Starfleet zich mee bezig houdt. Het blijkt dat verkennende missies, bijvoorbeeld de "vijfjarige missies" uit de tijd van Discovery, niet meer bestaan. In plaats daarvan focust Starfleet zich nu gewoon op overleven, wat hard nodig is.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' doet onthutsende onthulling

Andere missie maken
Saru wil echter aan een andere missie bouwen. Hij vertelt het verhaal van de Italiaanse kunstenaar Giotto, die met zijn werk de mensheid hielp uit de Middeleeuwen richting de Renaissance te bewegen. Saru gelooft dat de Discovery dat nu ook moet doen, de mensheid helpen weer omhoog te kijken, naar de sterren.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' wijzigt het canon weer eens

Dat kan dan vooral via de spore drive. Uiteindelijk hopen ze ook zo iets te achterhalen over de ware toedracht van The Burn, dat ervoor zorgde dat de warp-drive van alle ruimteschepen explodeerde. Wie weet dat het dus ergens toe gaat leiden.

Bovendien accepteerde Burnham de uitdaging van Vance om nieuw bewijs te vinden over de ware toedracht van The Burn.

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Starfleet

Populair nieuws