Klassieke weerwolf-film wordt een serie!

Klassieke weerwolf-film wordt een serie!

Er zijn heel wat films gemaakt over de weerwolf, maar in serievorm heeft het klassieke monster nog maar weinig aandacht gekregen.

Zilko Tarici, 28 oktober 2020 om 14:37

Een nieuwtje dat perfect is voor deze Halloween-week is dat de weerwolf-trilogie Ginger Snaps een serie wordt! De Killing Eve-producenten van Sid Gentle Films zullen de serie maken in samenwerking met Copperheart Entertainment, de productiemaatschappij achter de films.
In de cultklassieker Ginger Snaps werd de tienerfilm op ingenieuze wijze gecombineerd met het klassieke verhaal van de weerwolf. Die twee thema's zorgen voor de nodige (bedoelde) metaforen. John Fawcett, bedenker en regisseur van de eerste film, zal dienst doen als uitvoerend producent. Anna Ssemuyba zal de scenario's schrijven.

Een duister komische toon
Ginger Snaps vertelt het verhaal van de zusjes Ginger (Katharine Isabelle) en Brigitte (Emily Perkins) die in het onopvallende dorpje Bailey Downs wonen. Wanneer Ginger voor het eerst ongesteld wordt, wordt ze aangevallen door een wild beest. Ginger herstelt echter opmerkelijk snel, maar dat heeft een bepaalde reden...

De makers van de serie hebben laten weten dat de serie net zo'n duister komische toon en feministisch perspectief zal bevatten als Killing Eve. Het is nog onduidelijk wanneer we de serie kunnen verwachten.

Bekijk hieronder de trailer van de eerste Ginger Snaps-film.


Bron: Deadline

Lees meer over: Ginger Snaps, Killing Eve, Katharine Isabelle, Emily Perkins, Orphan Black

Populair nieuws