Opvallende foto geschrapte 'Game of Thrones' pilot

Opvallende foto 'Game of Thrones' pilot

Game of Thrones heeft een niet uitgezonden, belachelijke pilot-aflevering hebben. Deze foto bewijst veel.

Bram de Groot, 1 november 2020 17:24

Voor Game of Thrones in 2011 op HBO verscheen werd er al jaren aan de verfilming van de boeken van George R.R. Martin gewerkt. Zo werd er in 2009 een pilot opgenomen die na een preview compleet werd afgemaakt door de zender.
De pilotaflevering werd afgeschoten en nog maar zeer weinig van die beelden belandden in de uiteindelijk eerste aflevering van de hitserie. Er kwamen nieuwe acteurs en 90 procent nieuwe beelden. Uiteindelijk gaf HBO zo'n 60 miljoen dollar uit aan het eerste seizoen, ongeveer een kleine 10 miljoen meer dan begroot.

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' wel moest eindigen

George R.R. Martin had een rol
Hieronder zie je een foto vanaf de set van de eerste reeks opnames voor de pilot. Deze werd door Martin gedeeld en dit ziet er toch best absurd uit. Onderstaande personages keerden niet terug. Zo werd Ian McNeice vervangen door Roger Allam en werd de cameo van Martin geschrapt.

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster kent niemand die seizoen 8 leuk vindt

"Hier is nog een kijkje in het verleden op de originele pilot voor Game of Thrones. We namen de bruiloft van Daenerys Targaryen en Khal Drogo op in Marokko. Ian McNeice speelde Illyrio Mopatis, en ik speelde een van de bruiloftsgasten, vermoedelijk een andere oudere," schreef Martin bij de opvallende foto!


Bron: Martin

Lees meer over: Game of Thrones, Thomas Brodie Sangster, Seizoen 1, HBO, Pilot, Ian McNeice, George R R Martin

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws