Huh!? William Shatner onthult bizar feit 'Star Trek'

Huh!? William Shatner onthult bizar feit Star Trek

Star Trek-legende William Shatner krijgt 0 royalty's voor zijn werk aan The Original Series.

Jim Pedd, 5 november 2020 om 07:06

Acteur William Shatner kennen we allemaal als Captain Kirk. Hij speelde de rol van de iconische kapitein van de Enterprise in de serie Star Trek: The Original Series. Maar bizar genoeg, blijkt Shatner geen royalty's te krijgen.
Star Trek duurde slechts drie jaar, daarna was het al voorbij. Waarna de acteur natuurlijk nog terugkeerde en de rol onder meer zesmaal speelde in live-action films en zelfs als Kirk te horen was in een animatieserie. Maar op Twitter onthulde Shatner dat hij geen geld verdient aan het werk.

Lees ook: 'Star Trek'-acteur ziet deze spin-off wel zitten

Geen royalty's
Shatner ruziet heel wat af met trollen op Twitter. Tijdens een van die gevechten, onthulde Shatner dat hij geen royalty's krijgt. "Alles wat voor 1973 gemaakt is (waaronder ook Star Trek: The Original Series) levert niets op aan royalty's. Dus denk alsjeblieft niet dat je mij iets verschuldigd bent, of ik jou iets verschuldigd ben voor het kijken. Zo werkt het niet."

Lees ook: Verhalen over ruzie 'Star Trek' kloppen niet?

Toch is het enigszins bizar, want de serie levert nog altijd geld op. Gelukkig voor Shatner brengt zijn bemoeienis in een hele rits films wel geld in het laatje!

Bron: William Shatner

Lees meer over: Star Trek, William Shatner, Captain Kirk, Star Trek TOS

Informatie over de serie: Star Trek

Populair nieuws