search

Ons nieuws van donderdag 5 november 2020

'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

We vertellen je alles wat je moet weten over deze prachtige serie vol heksen, pratende ijsberen en magie!

His Dark Materials gaat verder. Het tweede seizoen begint op 8 november en krijgt een zwarte last op zijn schouders. De eerste reeks werd namelijk in eerste instantie echt goed bekeken, maar leverde snel flink wat kijkers in.

Toch zijn we positief. Er wordt namelijk al voorzichtig gewerkt aan een derde seizoen, waarmee de trilogie van Philip Pullman, waar de serie op gebaseerd is, helemaal verfilmd zou kunnen worden. Maar zover is het nog niet. Vandaag hebben we het over het tweede seizoen van de serie en vertellen we je alles wat je moet weten.

Lees ook: Zeer gave trailer 'His Dark Materials' seizoen 2

Dit is het plot
Het nieuwe seizoen is gebaseerd op het boek The Subtle Knife. We weten dankzij de trailers al zeker dat Will Parry zich op een gegeven moment bij Lyra voegt in de mysterieuze stad Cití gazze. De twee zullen ook tussen werelden gaan reizen, en dan zijn er nog de bizarre ontdekkingen die Lord Asriel maakt over Dust.

Lees ook: Wanneer 'His Dark Materials' weer verder gaat

Daarnaast is ook zeker dat het Magisterium een grotere rol krijgt in het tweede seizoen. Daarmee wordt de serie ook meteen een stuk grootschaliger en gevaarlijker voor de kinderen en mensen die we volgen. Verwacht wordt dat het tweede seizoen net als het eerste, speelt met het verhaal van het boek, dat was omgehusseld wordt.

Wie keren terug?
Er keren sowieso een heel groot aantal personages terug:
Dafne Keen als Lyra Belacqua
Ruth Wilson als Marisa Coulter
James McAvoy als Lord Asriel
Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby
Nieuw is dit seizoen de rol van Andrew Scott, die te zien zal zijn als Colonel John Parry. Hij is de wereldreizende vader van Will Parry. Dat jongetje krijgt een grote rol in de franchise, en wordt gespeeld door Amir Wilson.

Wanneer te zien?
Het nieuwe seizoen is vanaf 8 november te zien op BBC One. Elke week verschijnt daar een nieuwe aflevering. Aangezien het een samenwerking met HBO is, is de kans groot dat de serie ook op Ziggo Movies & Series XL verschijnt. Mensen die daar een abonnement op hebben, kunnen dus snel van de serie genieten.

Lees ook: Gaat 'His Dark Materials' nog een seizoen verder?

Komt er een vervolg?
De hoofdvraag is natuurlijk nog of er ook een derde seizoen komt, dat zich baseert op het boek The Amber Spyglass. Helemaal zeker is dat helaas nog niet, maar zodra dat zo is, lees je het op deze site.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video brengt extra kanalen naar Nederland
Series / Nieuws

Amazon Prime Video brengt extra kanalen naar Nederland

Met de komst van deze nieuwe dienst krijgen we toegang tot heel wat nieuwe kanalen...

Mensen die lid zijn van Amazon Prime beschikken daarmee ook over toegang tot Amazon Prime Video. Hier zijn verschillende films en series op te bekijken. Er bestaat echter ook zoiets als een "Channels" dienst van Amazon Prime Video. Deze extra kanalen komen nu ook naar Nederland.

In verschillende landen is Amazon Prime Video uitgebreider dan het standaard aanbod dat we hier in Nederland kennen. Daar bestaat er namelijk ook zoiets als Amazon Prime Video Channels. Het gaat hierbij om extra kanalen die zijn toegevoegd aan het standaard, reguliere aanbod waar je een abonnement op kan nemen. Voor deze dienst moet er wel extra worden betaald. Nu is deze dienst ook onderweg naar Nederland.

Verschillende extra kanalen
In Nederland zal je over de mogelijkheid beschikken om via Amazon Prime Video Channels een abonnement te nemen op verschillende kanalen. Het gaat hierbij onder meer om Film 1, Starzplay, MGM en Hayu. Deze kanalen beschikken uiteraard allen terug over hun eigen aanbod.

Deze abonnementen kunnen via Amazon Prime Video Channels afgesloten worden voor een prijs van 2,99 euro per maand. Dat is opvallend, want hiermee zijn ze even duur als het Prime-abonnement zelf. Elk kanaal is voor ten minste 14 dagen uit te proberen zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht.

De prijs die voor de verschillende kanalen in rekening wordt gebracht kan onderling wel verschillen. Zo bedraagt de prijs voor MGM bijvoorbeeld 3,99 euro per maand terwijl je voor Film1 iets meer, namelijk 5 euro per maand dient te betalen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De unieke reality-serie 'Country Ever After'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De unieke reality-serie 'Country Ever After'

Het koppel dat in de serie wordt gevolgd staat er om bekend razend populair te zijn...

Reality-series lijken het tegenwoordig beter te doen dan ooit. Ook de nieuwe serie Country Ever After die vanaf morgen op Netflix te bekijken is kan rekenen op heel wat interesse.

Country Ever After vertelt het verhaal van de leadzanger Coffey Anderson en zijn vrouw Criscilla. Beiden beschikken over een compleet ander perspectief over het leven en moeten daar een bepaalde balans in zien te vinden voor de opvoeding van hun kinderen. Beiden staan er om bekend over een grote sociale aanhang te beschikken. Hun video's worden dan ook door meer dan 50 miljoen mensen bekeken.

Unieke blik op een uniek leven
De populariteit van de video's die door de twee worden gemaakt heeft er voor gezorgd dat al snel het idee ontstond om een reality-serie te maken. Dat idee is dus ondertussen werkelijkheid geworden. Deze serie moet een unieke blik werpen op het leven van de twee populaire artiesten.

Wil je graag een voorsmaakje hebben van deze nieuwe serie? Bekijk dan even de hieronder terug te vinden trailer. Wil je ze liever meteen gaan bekijken? Dat kan vanaf morgen, vrijdag 6 november 2020 op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De eerste Egyptische Netflix-original 'Paranormal'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De eerste Egyptische Netflix-original 'Paranormal'

De eerste Egyptische Netflix-original is te bekijken vanaf donderdag 5 november...

We hebben Halloween nog maar net achter de rug, maar nu kunnen we alweer extra griezelen. Verantwoordelijk voor dit nieuwe griezelavontuur is de gloednieuwe en tevens ook eerste Egyptische Netflix-original Paranormal.

We schrijven het jaar 1969. In dit jaar maakt de sceptische hematoloog Dr. Refaat Ismail allerhande onverklaarbare gebeurtenissen mee. Door deze gebeurtenissen wordt hij buiten zijn wil om een expert op het gebied van paranormale verschijnselen.

Eerste Egyptische original
Paranormal is de eerste Egyptische Netflix-original. De reeks is volledig opgenomen op Egyptische bodem. In de serie wordt volledig Arabisch gesproken. Dit gezegd hebbende is ze uiteraard in meerdere talen beschikbaar. Dit geldt ook voor de ondertiteling. Hierdoor hoeft de Arabische taal geen obstakel te volgen voor kijkers.

De serie Paranormal is gebaseerd op de boekenreeks van de inmiddels overleden Egyptische auteur Ahmed Khaled Tawfik. Wil je graag alvast een voorsmaakje van deze eerste Egyptische Netflix-original? Bekijk dan even de onderstaande trailer. Wil je graag meteen deze serie bingen? Dat is mogelijk vanaf vandaag, donderdag 5 november op Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed én slecht nieuws voor Netflix-serie 'The Witcher'
Series / Nieuws

Goed én slecht nieuws voor Netflix-serie 'The Witcher'

Seizoen 2 van The Witcher moet volgend jaar te zien zijn op Netflix.

Het tweede seizoen van de successerie The Witcher heeft vertraging opgelopen, maar Netflix en de makers zetten nu alle zeilen bij om de opnames veilig af te ronden. Gelukkig kunnen deze ook gewoon doorgaan tijdens nieuwe coronamaatregelen in Engeland.

Dit wordt bevestigd door hoofdrolspeler Henry Cavill die de rol speelt als Geralt van Rivia. Wel is er even pas op de plaats wat betreft de buitenopnames. Cavill gaat weer aan de bak met studio-opnames.

"Engeland gaat donderdag weer in lockdown, dus het is tijd voor mij om Yorkshire en het buitengewone noorden te verlaten en terug te gaan naar het zuiden om door te gaan met opnemen in de studio," aldus Cavill op Instagram. "Hopelijk zal ik spoedig terugkeren naar de heuvels. Blijf sterk en blijf veilig, beste vrienden. #Yorkshire #TheLakeDistrict #Witcher2"

Bekijk op instagram

Ook zijn er nieuwe foto's opgedoken online van onder meer de personages Yennefer en Vilgefortz in nieuwe kledij. Voorlopig gaan de opnames dus door in de studio.

Post verwijderd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' scoort ijzersterk debuut
Series / Nieuws

'The Mandalorian' scoort ijzersterk debuut

Het tweede seizoen van The Mandalorian is echt heel goed van start gegaan op Disney+.

The Mandalorian scoort echt enorm goed op Disney+. De eerste aflevering van het tweede seizoen werd, zo blijkt nu, echt goed bekeken.

Forbes schrijft op basis van cijfers aangeleverd door Reel Good dat de première gigantisch goed bekeken is. Sterker nog, kijk je naar de best bekeken seizoenspremieres, dan zie je dat het nieuwe seizoen net zo goed debuteerde als het derde seizoen van hitserie Stranger Things op Netflix,.

Lees ook: Disney+ lijkt groot detail 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' te lekken

Heel veel kijkers
In de eerste dagen na de première, waar Reel Good naar keek voor deze vergelijking, bleek dat bijna zes procent van alle mensen aan het kijken was naar The Mandalorian. Dat tussen 30 oktober en 1 november. Dat lijkt niet veel, maar is ongeveer de helft van het aantal mensen dat in de Verenigde Staten keek naar de World Series.

Lees ook: Wat zegt de schokkende onthulling in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'?

Dat betekent dat er minimaal 5,8 miljoen Amerikanen keken naar de première van het tweede seizoen van The Mandalorian. Een erg sterk debuut dus voor dit seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fijn nieuws voor fans 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Fijn nieuws voor fans 'Star Trek: Discovery'

De opnames van het vierde seizoen van CBS All Access-serie Star Trek: Discovery zijn van start.

Star Trek: Discovery is pas net bezig met het derde seizoen uitzenden op Netflix. Maar we weten sinds kort dat er zeker een vierde seizoen komt. En de opnames daarvan zijn op 2 november van start gegaan.

Dat wordt ook bevestigd door showrunner Michelle Paradise, die dat op Twitter liet weten. Ze vertelde daar heel kort en krachtig dat de opnames begonnen zijn. "Seizoen 4, daar gaan!" Daarbij plaatste ze ook meteen een gifje van de Discovery die wegspringt.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' onthult schokkend detail

Vierde seizoen
Het vierde seizoen van de serie is waarschijnlijk niet het laatste van de serie. Maker Alex Kurtzman, die de hele franchise mag leiden voor CBS All Access, liet al weten dat hij tot 2027 plannen heeft voor de franchise. Het einde voor Discovery is volgens Kurtzman voorlopig nog niet in zicht.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' heeft toch een rol voor beroemde Spock?

"Ik denk dat omdat Star Trek, over het algemeen, een lange geschiedenis heeft van series met ten minste zeven seizoenen, en we in de toekomst zijn gesprongen… nou ja, dat het net niet een heel nieuwe serie is, maar wel een serie met een volledig nieuwe set ideeën en verhalen, en volgens mij moeten we onszelf niet begrenzen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh!? William Shatner onthult bizar feit 'Star Trek'
Series / Nieuws

Huh!? William Shatner onthult bizar feit 'Star Trek'

Star Trek-legende William Shatner krijgt 0 royalty's voor zijn werk aan The Original Series.

Acteur William Shatner kennen we allemaal als Captain Kirk. Hij speelde de rol van de iconische kapitein van de Enterprise in de serie Star Trek: The Original Series. Maar bizar genoeg, blijkt Shatner geen royalty's te krijgen.

Star Trek duurde slechts drie jaar, daarna was het al voorbij. Waarna de acteur natuurlijk nog terugkeerde en de rol onder meer zesmaal speelde in live-action films en zelfs als Kirk te horen was in een animatieserie. Maar op Twitter onthulde Shatner dat hij geen geld verdient aan het werk.

Lees ook: 'Star Trek'-acteur ziet deze spin-off wel zitten

Geen royalty's
Shatner ruziet heel wat af met trollen op Twitter. Tijdens een van die gevechten, onthulde Shatner dat hij geen royalty's krijgt. "Alles wat voor 1973 gemaakt is (waaronder ook Star Trek: The Original Series) levert niets op aan royalty's. Dus denk alsjeblieft niet dat je mij iets verschuldigd bent, of ik jou iets verschuldigd ben voor het kijken. Zo werkt het niet."

Lees ook: Verhalen over ruzie 'Star Trek' kloppen niet?

Toch is het enigszins bizar, want de serie levert nog altijd geld op. Gelukkig voor Shatner brengt zijn bemoeienis in een hele rits films wel geld in het laatje!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rick Grimes in 'The Walking Dead: World Beyond'?
Series / Nieuws

Rick Grimes in 'The Walking Dead: World Beyond'?

The Walking Dead: World Beyond zou in het nieuwe seizoen een plek hebben voor Rick?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Walking Dead: World Beyond laat langzaamaan meer zien over de Civic Republic Military. Die organisatie nam held Rick Grimes mee, en sindsdien hebben we niets meer over hem gehoord.

We weten dat Rick Grimes uiteindelijk een filmtrilogie krijgt. En nu is er het gerucht dat Rick Grimes te zien is in de seizoensfinale van The Walking Dead: World Beyond. Op IMDb verscheen op de pagina met credits bericht dat acteur Andrew Lincoln te zien zou zijn. Maar klopt dat wel?

Lees ook: Kijkcijfers 'The Walking Dead: World Beyond' niet bepaald geweldig

AMC reageert
AMC reageerde tegenover Insider op het verhaal. Dat blijkt "niet te kloppen". Daarop is ook de pagina van IMDb waar Rick Grimes op te zien is, veranderd. Daar zien we nu niet langer staan dat hij in de serie te zien is. Volgens Insider zou de woordvoerder van AMC "zorgen hebben geuit dat fans teleurgesteld zouden zijn, als ze verwachten Rick te zien in een aflevering, maar hij dan niet verschijnt."

Lees ook: 'The Walking Dead: World Beyond' hint naar nieuwe doomsday

Ga er dus maar niet van uit dat Rick Grimes dit seizoen te zien is. Het volgende seizoen zou dat natuurlijk wel kunnen. De spin-off serie onthult gaandeweg steeds meer nieuwe details over de CRM en past daarmee goed binnen het straatje van de franchise.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.