The Sopranos: de beste tv-serie ooit gemaakt? [Blu-ray]

Wijlen James Gandolfini als de maffiabaas Tony Soprano. Wie kan daar nou niet van genieten?

Bram de Groot, 7 november 2020 10:09

Gemaakt door: David Chase | Cast: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Vincent Pastore (Salvatore "Big Pussy" Bonpensiero), Steven Van Zandt (Silvio Dante), Tony Sirico (Peter "Paulie Walnuts" Gualtieri), Dominic Chianese (Corrado "Junior" Soprano), e.a. | Uitzending serie: 1999 - 2007 | Tv-zenders: HBO
HBO staat voor Home Box Office en in 1999 werd dat pas echt werkelijkheid met het starten van de misdaadserie The Sopranos rond de maffioso Tony Soprano. In uiteindelijk zes seizoenen zien we hoe hij worstelt met zijn twee families, oftewel zijn gezin en de misdaadfamilie waarover hij ook de baas wordt. Misschien wel de beste tv-serie ooit gemaakt!

De complete serie is al eventjes beschikbaar op Blu-ray en is uiteraard een must-have voor de fans die geen HBO hebben via bijvoorbeeld Ziggo Movies & Series XL. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.


In The Sopranos zien we hoe maffiabaas Tony Soprano omgaat met zijn problemen en een evenwicht probeert te vinden tussen zijn familieleden en de gewelddadige criminele organisatie die hij leidt. Overal ter wereld zaten mensen voor hun buis om de maffia, het eten en de familie te zien en te ontdekken wie het volgende slachtoffer zou worden.Uitgave: The Sopranos - The Complete Series | Aantal discs 28 x Blu-ray | Afleveringen: 86 x 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HS Master Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888197776 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De 28 schijven van deze Blu-ray uitgave van The Sopranos zitten vastgeklikt in meerdere dikke blauwe Blu-ray keepcases, met daaromheen een insteekhoes. Het is een compact geheel al misschien wat onlogisch verdeeld over de keepcases. Dit is echt een uitgave voor de ware fans van de misdaadserie.

Beeld en geluid
Deze moderne serie laat een prima beeld zien via deze uitgebreide Blu-ray uitgave die in 2014 verscheen, nadat deze al langer in de States beschikbaar was. Het beeld laat een mooi filmisch geheel zien dat past bij de kwaliteit die HBO doorgaans oplevert. De scherpte is sterk en de kleur werkt goed om de juiste sfeer neer te zetten.

Als je de afleveringen start dan hoor je het nummer "Woke Up This Morning (Chosen One Mix)" van Alabama 3 en die kun je na de 86 afleveringen wel dromen. De geluidstrack van deze uitgave is redelijk standaard DTS-HS 5.1 en veel meer was er in 2014 ook niet beschikbaar. Een 4K Blu-ray uitgave is nog niet leverbaar, ook niet in de VS.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is zeer uitgebreid, maar er zijn geen extra's toegevoegd ten opzichte van de losse uitgaven die ook beschikbaar zijn. Bij verschillende afleveringen is er audiocommentaar en kun je kijken naar featurettes en video's als Defining A Television Landmark, Two Roundtable Dinners With Cast And Crew, Two-Part Interview With David Chase. En er zijn voor Lost Scenes te bekijken.

Een prequelfilm in 2021!
Na het tweedelige zesde seizoen was het over en uit voor The Sopranos en na het overlijden van James Gandolfini verdwenen ook de geruchten over een bioscoopfilm. Op 11 maart 2021 verschijnt er wel de film The Many Saints of Newark van bedenker David Chase en regisseur Alan Taylor. In de prequelfilm zien we Tony Soprano terugkeren, gespeeld door James Gandolfini's zoon Michael Gandolfini.

Lees ook: Als 'The Sopranos'-film een succes wordt komt er mogelijk een revival van de serie!

Lees meer over: The Sopranos, HBO, James Gandolfini, Edie Falco, Lorraine Bracco, Michael Imperioli

Informatie over de serie: The Sopranos

Populair nieuws