search
Dit 'The Walking Dead'-moment was traumatiserend
Series / Nieuws

Dit 'The Walking Dead'-moment was traumatiserend

The Walking Dead-maker Scott Gimple kon dit moment bijna niet aan, maar moest het wel maken.

Schrijver en voormalig showrunner Scott Gimple van The Walking Dead geeft tijdens een nieuw interview toe dat hij de dood van hoofdpersonen Glenn en Abraham "behoorlijk traumatiserend" vond. In de aflevering The Day Will Come When You Won't Be zien we hoe Abraham en Glenn doodgeknuppeld worden door Negan.

De scène komt bijna een-op-een uit de comics, al ging daarin Abraham niet dood. Nu vertelt Gimple dat hij dat echt een traumatiserend moment vond. "Oh god, ja, ik zou zeggen het moment met Glenn en ook Abraham."

Lees ook: Dit is wel een heel gaaf 'The Walking Dead'-idee

Pijnlijk moment
"Die aflevering was echt pijnlijk om te schrijven en ik denk dat ik het vanuit het perspectief van Rick, Maggie, Sasha en ook Rosita meemaakte. Ik voelde het echt zoals zij het voelden," aldus Gimple tegenover Looper. "Bij een scenario zoals dit, werk je echt alleen maar daaraan en sluit je je helemaal af voor de rest. Dat maakt het ook heel moeilijk om te schrijven, en daarna te leven in zo'n aflevering, het op te nemen en te voelen."

Lees ook: 'The Walking Dead'-trailer voor gave laatste afleveringen seizoen 10

Hij vond het ook verschrikkelijk vanwege zijn vriendschappen met de acteurs. "Ik vond het echt traumatiserend, want ik ben behoorlijk close met Steven Yeun en Michael Cudlitz."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen