'His Dark Materials'-serie lost CGI-budget probleem slim op

His Dark Materials had toch een beetje te worstelen met een te klein CGI-budget.

Jim Pedd, 22-11-2020 17:22

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

De serie His Dark Materials is nu bezig met het tweede seizoen. Dat lost een belangrijk issue uit de eerste reeks afleveringen meteen op.
Daemons zijn verbonden aan mensen. het zijn manifestaties van het innerlijk fan de mens bij hen. Ze zijn er echt deel van, dat universum van schrijver Philip Pullman. Maar ze waren nauwelijks te zien in het eerste seizoen van de serie. Dat met reden, want de CGI die nodig is om ze te laten zien, is duur.

Lees ook: Derde seizoen 'His Dark Materials' wordt vreemd

Een oplossing
In The City of Magpies duiken we naar de wereld Citagazza, ofwel de stad in de lucht. Die lijkt in een aantal opzichten op de wereld van Lyra, maar mensen hebben geen Daemons. Dat scheelt meteen flink wat budget. En ook in de tweede aflevering zien we Oxford van Will, waarin je daar ook geen last van hebt.

Lees ook: 'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

Zo weet de serie dus gebruik te maken van een groter budget dat overblijft voor andere Daemons op momenten dat ze in de wereld van Pullman zijn. Pandalaimon verandert regelmatig van vorm (van een wolverine tot een vogel, en een rode panda) en we zien de Daemons van de heksen.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: His Dark Materials, HBO, BBC, Daemon, Philip Pullman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie