Nieuwe HBO-serie 'Tokyo Vice' na maanden uitstel eindelijk begonnen

Opname HBO-serie 'Tokyo Vice' eindelijk begonnen

Na maanden van gedoe achter de schermen kan het filmen eindelijk weer beginnen.

Zilko Tarici, 27 november 2020 om 14:05

Michael Manns laatste film Blackhat met Chris Hemsworth is alweer vijf jaar oud, en zijn fans kijken sindsdien reikhalzend uit naar zijn volgende project. Toen vorig jaar dan ook werd aangekondigd dat hij de pilot-aflevering van HBO-serie Tokyo Vice zou regisseren, werd er dan ook enthousiast gereageerd.[/b]
Lees ook: Langverwachte HBO-serie 'Tokyo Vice' wordt eindelijk gemaakt

De productie van de serie ging eerder dit jaar van start in Japan, maar zoals bij zowat elk film- en serieproject het geval was, werd alles stilgelegd wegens de coronacrisis. Het was daarnaast nog onduidelijk wanneer de opnames weer zouden beginnen, maar nu is het dn eindelijk zover: Michael Mann staat vanaf deze week eindelijk weer achter de camera.

In Tokyo Vice zien we Ansel Elgort (Baby Driver) als een journalist die de criminele onderbuik van Tokio onderzoekt, maar plots ook zelf wordt geconfronteerd met een grote baas binnen het circuit. Naast Elgort zien we in de serie Ken Watanabe als een Japanse rechercheur, Rinko Kikuchi als een collega hournalist, Rachel Keller als een expat die werkt in een sjieke club en Ella Rumpf als gastvrouw van dezelfde club.

Van Miami Vice naar Tokyo Vice
Tokyo Vice is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jake Adelstein, die schreef over zijn eigen ervaringen in Tokio. Hij is dus ook het hoofdpersonage dat door Elgort wordt gespeeld. Het boek werd in scriptvorm gegoten door theaterschrijver J.T. Rogers. Wanneer we de serie precies kunnen verwachten is nog onbekend.

Lees ook: Ken Watanabe (Inception) naast Ansel Elgort in 'Tokyo Vice'

Bron: Deadline

Lees meer over: Tokyo Vice, Ansel Elgort, Michael Mann, Ella Rumpf, Rinko Rikuchi

Populair nieuws