search
Niet iedereen is blij met Elliot Page in 'The Umbrella Academy'

Niet iedereen is blij met Elliot Page in 'The Umbrella Academy'

The Umbrella Academy houdt uiteraard plek voor Elliot Page. Maar niet iedereen vindt dat leuk.

Jim Pedd
Vrij snel nadat Elliot Page bekend maakte een non-binaire transgender man te zijn, heeft Netflix bevestigd dat hij de rol van Vanya Hargreeves blijft spelen in The Umbrella Academy. Dat is een cisgender vrouw in de serie.

Hoewel dat niet heel vreemd is, blijken sommige mensen daar moeite mee te hebben. Zo wordt er door sommige twitteraars verwezen naar eerdere opmerkingen van homoseksuele acteurs dat enkel homo's nog homo's zouden moeten spelen in films en series. Die vlieger gaat nu niet op en dat vinden critici hypocriet.

Vanya vervangen?
Waarom Netflix Elliot Page als Vanya echter zou moeten vervangen is niet duidelijk. Page werd als het personage gecast toen hij zich nog presenteerde als vrouw. De rol opnieuw casten betekent dat, alleen omdat mensen nu een andere perceptie hebben van Page, hij dan ineens zo'n rol niet meer zou mogen spelen.

Dat zou natuurlijk vreemd zijn en niet passen bij deze tijd. Netflix was in elk geval snel in het doorhakken van die knopen, voor zover daar sprake van was. Het bedrijf staat gewoon achter Page en zal dat blijven staan.

De opnames vinden volgend jaar plaats.Lees ook: Elliot Page blijft spelen in 'The Umbrella Academy' van Netflix

Lees ook: Weer wat meer bekend over Netflix-hitserie 'The Umbrella Academy' seizoen 3

Aanbevolen artikelen