'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen over de peperdure aanstaande serie

'Lord of the Rings'-acteur over de Amazon-serie

Wat vindt Viggo Mortensen van het feit dat er een serie rond de Lord of the Rings komt?

Jim Pedd, 8 december 2020 12:54

Amazon werkt hard aan een Lord of the Rings-serie, die ons straks jarenlang onder moet dompelen in het Midden-Aarde van schrijver J.R.R. Tolkien. Acteur Viggo Mortensen, die jarenlang de rol van Aragorn speelde (in drie films van Peter Jackson) steunt dat van harte.
"Of ik mij zorgen maak dat ze proberen Game of Thrones na te doen en dat niveau van willekeurig geweld toepassen? Ik weet het niet. Ik weet dat het J.A. Bayona heeft, een Spaanse en zeer getalenteerde regisseur. Ze maken het in Nieuw-Zeeland, dus ik stel mij voor dat ze het voordeel hebben van Peter Jacksons advies en sommige crewleden. Ik zou denken dat ze de kans hebben het goed te doen. Ze hebben een goed voorbeeld om te volgen," aldus Mortensen.

Peperdure serie
Naar verluidt gaat er meer dan 1 miljard dollar aan kosten in de serie zitten. Daarmee is het een van de duurste series die ooit gemaakt zijn.

De show speelt zich af tijdens de tweede era van Midden-Aarde, dus tijdens de eerste oorlog om de Ring van Sauron. De kans is groot dat we daar wel iets van gaan meekrijgen.

Tegelijk weten we ook dat het een origineel verhaal wordt in dat universum. Meer details zijn er helaas nog niet.

Lees ook: De verwachtingen zijn hoog: 'Lord of the Rings'-serie breidt weer flink uit

Lees ook: Amazons 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten

Bron: NME

Lees meer over: Lord of the Rings, Viggo Mortensen, Amazon, Prime Video, JA Bayona

Populair nieuws