search
Nieuwe serie 'The Stand' (Stephen King) draait niet om een pandemie!?
Series / Nieuws

Nieuwe serie 'The Stand' (Stephen King) draait niet om een pandemie!?

Het boek van Stephen King begint met een driehonderd pagina's tellend stuk over een virus.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Stephen King-serie The Stand draait om een supergriep, Captain Trips, die het merendeel van alle mensen doodt. De paar mensen die overleven komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in een strijd tussen goed en kwaad.

Hoewel de serie in basis om een griepvirus draait, is de adaptatie van het iconische boek allerminst een serie die draait om een pandemie. Dat vertellen de makers, Benjamin Cavell en Taylor Elmore tenminste tijdens een interview met de site ComicBook.com.

Draait om mensen
"Voor ons draait het boek helemaal niet om een pandemie," aldus Cavell. "Ik bedoel, er zit wel een pandemie in het boek en het is waar de omstandigheden van een lege wereld uit voortkomen, waardoor onze personages naar Mordor lopen, maar je weet dat het verhaal niet echt dat van een pandemie is."

Daarom wordt het verhaal ook non-lineair verteld: "We wilden geen lineair verhaal vertellen waarin de eerste drie afleveringen allemaal draaien om een pandemie en om het einde van de wereld."

Het boek gaat namelijk over meer: "Het boek gaat over wat er na die pandemie komt, namelijk een elementele strijd tussen goed en kwaad. En dat is het verhaal dat wij wilden vertellen, of er nou een pandemie in de wereld is of niet."

Lees ook: 'The Stand' van Stephen King: top of flop?

Lees ook: Ook Stephen King duikt op in duistere serie 'The Stand'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen