'The Mandalorian' brengt een legende terug in de finale aflevering van het tweede seizoen

Oude bekende keert terug in 'The Mandalorian'

Als alle hoop verloren lijkt schiet een oude bekende te hulp in finale aflevering.

Jim Pedd, 19 december 2020 om 09:03

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Disney+ zette deze week de seizoensfinale van The Mandalorian online. De aflevering liet iets heel gaafs zien!
De aflevering heeft de titel The Rescue en laat zien hoe Din Djarin, Cara Dune en Fennec Shand samen met Boba Fett, Bo-Katan Kryze en Koska Reeves het ruimteschip van Moff Gideon aanvallen. Samen hopen ze op die manier Baby Yoda, ofwel Grogu, te redden. En daarbij krijgen ze hulp van een wel heel bekende partij.

Luke Skywalker
Als alle hoop verloren lijkt, arriveert een X-Wing met aan boord een figuur met mantel om en een kap op. Hij heeft een handschoen aan en zet een groen lichtzwaard aan. Met heel groot gemak verslaat hij elk van de Dark Troopers aan boord van het schip.

Grogu reageert meteen op de aanwezigheid van deze persoon. En hij blijkt niemand minder dan Luke Skywalker te zijn, die R2-D2 meegenomen heeft en Baby Yoda zal opleiden als Jedi. Hieronder de foto's van Luke:De terugkeer van Luke was een bijzonder opvallende. Tegelijk waren er al duidelijk de grondvesten voor gelegd. Grogu kwam op de Seeing Stone op Tython te zitten, waar hij gebruik kon maken van de Force. Fans speculeerden al dat Luke de oproep van Grogu gezien zou kunnen hebben.

In de tijd waarin The Mandalorian zich afspeelt (9 jaar na de slag om Yavin), reisde Luke rond op zoek naar Jedi- en Sith-artefacten. Zo leerde hij over hun geschiedenis. En kon hij andere Force-wezens voelen. Zo dus ook Grogu, die nu met Luke mee is.

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster wil in zoveel mogelijk Star Wars-series te zien zijn

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Luke Skywalker, Mark Hamill

Populair nieuws