search
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat een wel zeer opmerkelijk plotgat
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' bevat een wel zeer opmerkelijk plotgat

Dit ziet er bijzonder uit, vooral als je kijkt van wie dit plotgat zou kunnen komen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ zette vrijdag de laatste aflevering van The Mandalorian seizoen 2 online. Die bevat een wat opmerkelijk plotgat.

Hoewel de nieuwe aflevering vol spetterende actie zit, en eerlijk gezegd gewoon echt een goed verhaal heeft, zit er een belangrijk plotgat in. Dat heeft te maken met het uiterst belangrijke erfstuk dat zo'n grote rol speelt in de heerschappij om de planeet Mandalore: het Darksaber.

De eigenaar
In The Mandalorian leren we dat wie het Darksaber in handen heeft, en het wint van zijn voorganger, de heerschappij over Mandalore heeft. Voordat Moff Gideon het zwaard kreeg, was het in handen van Bo-Katan.

In de serie Star Wars Rebels konden we zien dat zij het zwaard gekregen had van Sabine Wren. In The Mandalorian was ze naarstig op zoek naar het Darksaber, om de heerschappij over de planeet terug te kunnen winnen.

Hoewel ze het zwaard zelf gekregen had in Rebels en ze er toen geen moeite mee had, was ze nu heel stellig tegen Din Djarin. Om het Darksaber te krijgen, moet je het winnen van iemand. En dus kon ze het niet zomaar krijgen van Din Djarin.

Wat deze fout extra opmerkelijk maakt, is het feit dat maker Dave Filoni een grote rol heeft in het maken van The Mandalorian. Hij was ook betrokken bij Star Wars Rebels en zou dus beter moeten weten.

Lees ook: Prangende 20 jaar oude 'Star Wars'-vraag wordt eindelijk beantwoord in 'The Mandalorian'

Lees ook: Nog een 'Star Wars'-serie onthuld: 'The Book of Boba Fett'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen