Goed nieuws voor fans van 'His Dark Materials' van BBC en HBO

De serie His Dark Materials krijgt een derde seizoen, mooi nieuws dus voor fans van de boeken.

Jim Pedd, 22-12-2020 17:30

Het verhaal van Lyra Belacqua wordt afgerond. HBO en de BBC hebben His Dark Materials vernieuwd voor een derde en laatste seizoen.
De eerste twee seizoenen hebben behoorlijk nauw de boeken gevolgd van Philip Pullman. Het derde seizoen zal dus een verfilming worden van The Amber Spyglass. Dit nieuws volgt een kleine week nadat de finale van het tweede seizoen te zien was.

Laatste seizoen
De productie van het derde en laatste seizoen moet in de loop van 2021 beginnen in Cardiff. het boek heeft de volgende synopsis:

Will en Lyra, die door het machten voorbij hun eigen werelden aan elkaar verbonden zijn, zijn gewelddadig van elkaar gescheiden. Maar ze moeten elkaar vinden, want voor hen in het verschiet ligt de grootste oorlog die ooit gevoerd is, en een reis naar een duistere plek waar nooit iemand van is teruggekeerd.

In de serie speelt Dafne Keen de rol van Lyra Belacqua; Amir Wilson is te zien als Will Parry, een jongetje uit een andere wereld waar niemand een daemon heeft en Dust iets is dat je opveegt. Zij spelen in het derde seizoen de hoofdrollen.

Lees ook: 'His Dark Materials'-serie lost CGI-budget probleem slim op

Lees ook: 'His Dark Materials'-trailer toont fraaie beelden seizoen 2

Bron: Variety

Lees meer over: His Dark Materials, HBO, BBC, Philip Pullman

Populair nieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie