search
Oscarwinnaar Taika Waititi (Jojo Rabbit) maakt bijzondere serie 'Reservation Dogs'
Series / Nieuws

Oscarwinnaar Taika Waititi (Jojo Rabbit) maakt bijzondere serie 'Reservation Dogs'

De regisseur van Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit komt met een origineel nieuw project.

FX heeft de rechten opgepikt van Reservation Dogs, een serie die grotendeels gebaseerd wordt op de ervaringen van bedenkers Taika Waititi, Sterlin Harjo en de rest van de schrijvers, die allen een inheemse achtergrond hebben.

Waititi kennen we natuurlijk als regisseur van de films Jojo Rabbit en Thor: Ragnarok, maar ook series als The Mandalorian en What We Do In The Shadows.

In de nieuwe duister komische FX-serie volgen we vier Indiaans-Amerikaanse tieners uit Oklahoma die zowel misdaden plegen als proberen tegen te gaan. De vier tieners worden gespeeld door D'Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out), Devery Jacobs (American Gods), Paulina Alexis (Beans) en nieuwkomer Lance Factor.

Een bijzondere serie
Garret Basch (What We Do In The Shadows) zal dienst doen als uitvoerend producent, net als Waititi en Harjo. Harjo is maar wat trots dat hij de serie mag maken met Waititi en FX:

"Als oude vrienden, is het geweldig dat Taika en ik samen een project kunnen maken. En wat is logischer dan een serie over onze ervaringen als leden van inheemse gemeenschappen: de mijne in Oklahama en die van Taika in Aotearoa? We kunnen niet wachten om het verhaal van de Reservation Dogs te vertellen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen