search

Ons nieuws van donderdag 24 december 2020

Netflix-hit 'The Crown' blijft ver van deze personen vandaan
Series / Nieuws

Netflix-hit 'The Crown' blijft ver van deze personen vandaan

The Crown gaat ons niets vertellen over het verhaal van Prince Harry en Meghan Markle.

The Crown van Netflix gaat niet in op moderne ontwikkelingen rond het Britse koningshuis. Dat wordt heel bewust genegeerd door maker Peter Morgan.

De serie The Crown draait om de geschiedenis van monarch Elizabeth II. Maar haar familie stond de laatste seizoenen ook steeds meer centraal. Alleen komt daar geen verhaal rond Meghan Markle en Prince Harry bij kijken.

Bewust negeren
"Meghan en Harry bevinden zich in hun eigen reis, en ik weet niet wat hun reis is of hoe die gaat eindigen," aldus Morgan tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

"Ik wens ze in elk geval alle geluk toe. Maar ik voel mij veel gemakkelijker bij het omschrijven van dingen die ten minste twintig jaar geleden gebeurd zijn. In mijn hoofd heb ik daar dus een beetje een regel voor."

Dat is een heel bewuste keuze: "Dat is genoeg tijd en genoeg afstand om iets volledig te begrijpen. Zo kan je ook de rol daarvan, positie en relevantie goed plaatsen. Vaak zijn dingen die vandaag enorm belangrijk lijken, morgen alweer vergeten. En andere dingen hebben de gewoonte om te blijven hangen, historisch relevant en langdurig te zijn. Ik weet niet hoe daarin Prince Andrew of zelfs Meghan Markle of Harry een rol in hebben."

Lees ook: Netflix legt kritiek Britse regering op 'The Crown' naast zich neer

Lees ook: Hoofdrolspeelster 'The Crown' is het eens met harde kritiek op de serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel onthult nieuw beeld van de mysterieuze The Watcher uit 'What If...?'-serie
Series / Foto's

Marvel onthult nieuw beeld van de mysterieuze The Watcher uit 'What If...?'-serie

Gaaf beeld van het personage The Watcher van Jeffrey Wright.

Naast de vele live action-series in het Marvel Cinamatic Universe die op Disney+ gaan verschijnen, werkt Marvel Studios ook aan de ambitieuze serie animatieserie What If...? De verhalen die we gaan zien worden verteld / ingeluid door het mysterieuze personage The Watcher.

Marvel Studios gaf recent nog de eerste trailer vrij voor de animatieserie en daarin kwam The Watcher met de stem van acteur Jeffrey Wright (Westworld) al voorbij. Hieronder zie je nu een nieuwe officieel beeld van The Watcher, die online verscheen.



Marvels What If...? in 2021
Een nieuwe synopsis is er ook: "What If...?" draait het script van het MCU om, waardoor bekende gebeurtenissen uit de films op onverwachte manieren opnieuw worden uitgevoerd."

En: "Marvel Studios' eerste animatieserie komt in de zomer van 2021 naar Disney + en richt zich op verschillende helden uit de MCU, met een stemmencast met een groot aantal sterren die hun rol opnieuw invullen. De serie wordt geregisseerd door Bryan Andrews en Ashley Bradley is hoofdschrijver."

Lees ook: 'What if...?' brengt overleden Marvel-acteur Chadwick Boseman toch terug in het Marvel Cinematic Universe

Lees ook: In de zomer van 2021 verschijnt op Disney+ de opvallende Marvel animatieserie 'What If...?'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Peperdure 'X-Men' serie in de maak voor Disney+
Series / Nieuws

Gerucht: Peperdure 'X-Men' serie in de maak voor Disney+

Het gerucht gaat dat Disney+ werkt aan een behoorlijk grootschalige serie.

Mocht je denken dat de releaseplannen van Marvel Studios rond Disney+ nu allemaal bekend zijn, dan vergis je je danig. Er wordt volgens de nieuwste verhalen namelijk ook gewerkt aan een live-action serie rond de X-Men.

Die serie bevindt zich volgens Bounding Into Comics in een vroeg stadium van ontwikkeling. Dat past omdat Disney+ eerder dit jaar X-Men: The Animated Series online zette. Die zou behoorlijk goed scoren en reden zijn voor de overwegingen voor een reboot.

X-Men serie maken
"Het gerucht gaat dat Disney-bazen niet verwacht hadden dat het zo goed zou gaan met de kijkcijfers van de oorspronkelijke X-Men animatieserie uit de jaren negentig. En daarom overwegen ze de ontwikkeling van een live-action serie met een gigantisch budget en eenzelfde vibe," aldus Bounding Into Comics.

De serie zou zich dan ook richten op "sociale problemen". Maar wie er aan de serie werken is niet bekend. Wel zou Disney grote plannen met de serie hebben en mikken op een gigantisch budget.

"Deze bevindt zich nog in een heel vroeg stadium", lezen we en daarom zouden er nog nauwelijks concrete ontwikkelingen zijn om melding van te maken.

Lees ook: Heerlijke beelden 'X-Men: The Animated Series'

Lees ook: Disney+ geeft populaire X-Men serie mogelijk tweede leven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?
Series / Nieuws

Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?

Hilary Swank speelde als tiener de hoofdrol in The Next Karate Kid.

Over slechts een paar weken keert Cobra Kai, een van de populairste series ter wereld, terug voor een derde seizoen op Netflix. Het betreft het eerste seizoen van de serie die door de grote streamingdienst wordt gemaakt, nadat ze deze overkochten van YouTube. Dat gaat natuurlijk ook gepaard met een groter budget.

In de serie zien we hoe William Zabka en Ralph Macchio ook als volwassenen lijnrecht tegenover elkaar staan als karateka's Johnny Lawrence en Daniel LaRusso. In de eerste twee seizoenen doken ook al andere bekende gezichten op uit de Karate Kid-franchise, zoals Tony O; Dell en wijlen Rob Garrison als Jimmy en Tommy. En in seizoen 3 zijn er rollen weggelegd voor Tamlyn Tomita en Yuji Okumoto, die opnieuw de rollen van respectievelijk Kumiko en Chozen uit The Karate Kid Part II zullen spelen.

Keert Julie Pierce terug?
Nu Cobra Kai steeds groter wordt, zijn er ook een hoop fans die Hilary Swank opnieuw zouden willen zien als Julie Pierce, die deze rol aan het begin van haar loopbaan als acteur speelde in het niet al te succesvolle The Next karate Kid. Bedenker Josh Hurwitz heeft nu aangegeven dat deze mogelijkheid steeds vaker wordt benoemd in de schrijverskamer van de serie:

"In onze schrijverskamer bespreken we zowat elk personage dat ooit te zien was in de 'Miyagi-verse', dus het is niet meer dan logisch dat ook Julie Pierce is genoemd. Of zij ook echt zal terugkeren in de serie, is iets dat we nog niet kunnen verklappen."

Swank kwam weliswaar nooit in aanraking met Macchio, gezien het feit dat The Next Karate Kid bedoeld was als een zachte reboot van de franchise. Hurwitz legt echter uit dat Mr. Miyagi de lijm is die de verhaallijnen bij elkaar brengt, niet Daniel LaRusso:

"We zeggen altijd dat onze serie zich afspeelt in de 'MIyagi-verse'. In onze gedachten is elk verhaal waarin Pat Morita Mr. Miyagi speelde er een die is verbonden aan Cobra Kai. Ook The Next Karate Kid dus. Het speciale aan die film is de piepjongen Hilary Swank, die zich later ontpopte tot een van de beste acteurs in Hollywood. Ook in The Next Karate Kid is ze geweldig, net als haar chemie met Pat Morita."

Lees ook: Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?

Lees ook: Toffe trailer 'Cobra Kai' seizoen 3 vanaf januari te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur 'The Mandalorian' over kritiek op cameo's van oude personages
Series / Nieuws

Regisseur 'The Mandalorian' over kritiek op cameo's van oude personages

Is de kritiek terecht of zwaar overtrokken? Bryce Dallas Howard reageert.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian is een megasucces, maar er zijn fans die vinden dat te serie iets teveel begint te leunen op nostalgie en de verbinding met Star Wars-verhalen uit het verleden. Bryce Dallas Howard, regisseur van twee Mando-afleveringen, is het daar niet mee eens.

In het eerste seizoen vielen de verwijzingen naar bekende elementen uit het Star Wars-universum nog wel mee, maar in het tweede seizoen werden niet alleen geliefde Clone Wars-personages als Ahsoka Tano en Bo-Katan Kryze tot leven gebracht, maar maakte ook de jonge Luke Skywalker zijn opwachting in een fantastische cameo.

Een dunne lijn
En hoe cool al deze verschijningen ook zijn, is dit niet iets waar alle fans even blij over zijn. De eerder genoemde Howard sprak met Digital Spy over de connectie tussen The Mandalorian en de rest van de Star Wars-franchise:

"Ik denk dat het belangrijk is om balans te houden. Als acteur ken ik dit soort vragen maar al te goed. In de Jurassic-franchise willen we ook de fans bedienen met allerlei verwijzingen, maar is het uiteindelijk belangrijk dat we een goed verhaal vertellen.

En datzelfde geldt voor The Mandalorian; we moeten goede verhalen blijven vertellen, maar er moet ook ruimte zijn om de fans te bedienen. Het zou zonde zijn om The Mandalorian niet te verbinden aan het bekende Star Wars-universum; een gemiste kans als je het mij vraagt, zeker door de medewerking van Dave Filoni."


Lees ook: Gerucht: Problemen op de set van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars' brengt ook superschurk Darth Maul naar Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Saved by the Bell'-reboot is een enorm succes
Series / Nieuws

'Saved by the Bell'-reboot is een enorm succes

Veel mensen waren sceptisch over de reboot, maar de kijkcijfers liegen er niet om.

De reboot van tienerserie Saved by the Bell is een onverwacht succes gebleken. De serie geldt namelijk als de populairste originele serie op de Amerikaanse streamingdienst Peacock, aldus NBCUniversal-CEO Jeff Shell.

De update van Shell gaf geen info vrij over kijkersaantallen, maar onthulde wel dat 3 van elke 10 nieuwe leden van Peacock als eerste keken naar de reboot van Saved by the Bell.

Streamingdienst Peacock werd in Amerika in juli dit jaar gelanceerd en heeft inmiddels al 26 miljoen leden. De dienst bestaat voornamelijk uit programma's van NBC- en NBCU-series, die ongelimiteerd terug kunnen worden gekeken. Door Peacock stegen ook de kijkcijfers van comedy-serie Parks and Recreation (2009-2015) enorm, wat een goede voorbode lijkt voor The Office, dat vanaf januari exclusief door Peacock beschikbaar wordt gesteld in de VS.

Oude bekenden en nieuwe gezichten
De nieuwe Saved by the Bell-serie speelt zich opnieuw af in Bayside High School. Niet alleen krijgen we een nieuwe generatie middelbare scholiere te zien, maar maken ook oude bekenden als Elizabeth Berkley, Mario Lopez, Mark-Paul Gosselaar en Tiffani Thiessen hun opwachting.

Lees ook: Terugkeer 'Saved by the Bell' bekend!

Lees ook: Mark-Paul Gosselaar terug als Zack Morris in 'Saved by the Bell'-reboot
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscarwinnaar Taika Waititi (Jojo Rabbit) maakt bijzondere serie 'Reservation Dogs'
Series / Nieuws

Oscarwinnaar Taika Waititi (Jojo Rabbit) maakt bijzondere serie 'Reservation Dogs'

De regisseur van Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit komt met een origineel nieuw project.

FX heeft de rechten opgepikt van Reservation Dogs, een serie die grotendeels gebaseerd wordt op de ervaringen van bedenkers Taika Waititi, Sterlin Harjo en de rest van de schrijvers, die allen een inheemse achtergrond hebben.

Waititi kennen we natuurlijk als regisseur van de films Jojo Rabbit en Thor: Ragnarok, maar ook series als The Mandalorian en What We Do In The Shadows.

In de nieuwe duister komische FX-serie volgen we vier Indiaans-Amerikaanse tieners uit Oklahoma die zowel misdaden plegen als proberen tegen te gaan. De vier tieners worden gespeeld door D'Pharaoh Woon-A-Tai (Creeped Out), Devery Jacobs (American Gods), Paulina Alexis (Beans) en nieuwkomer Lance Factor.

Een bijzondere serie
Garret Basch (What We Do In The Shadows) zal dienst doen als uitvoerend producent, net als Waititi en Harjo. Harjo is maar wat trots dat hij de serie mag maken met Waititi en FX:

"Als oude vrienden, is het geweldig dat Taika en ik samen een project kunnen maken. En wat is logischer dan een serie over onze ervaringen als leden van inheemse gemeenschappen: de mijne in Oklahama en die van Taika in Aotearoa? We kunnen niet wachten om het verhaal van de Reservation Dogs te vertellen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt weer met heerlijke video van 'The Witcher'
Series / Video/clip/featurette

Netflix komt weer met heerlijke video van 'The Witcher'

The Witcher krijgt weer een prachtige nieuwe video van streamingdienst Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen dagen was het Witchmas op Twitter. The Witcher kreeg heel wat interessante nieuwe content daardoor. Denk aan een interview met Roach, het paard van Geralt of Rivia.

En er zit nog veel meer aan te komen, want Netflix heeft alles wat geteaset is online gegooid. Vandaag bijvoorbeeld een video waarin we zien hoe Geralt in verschillende talen hmm gromt.

Heel geinig
De video is een geinige compilatie van verschillende versies van Geralt (allemaal gespeeld door Henry Cavill, maar met in sommige landen een andere stem). Dat zorgt voor onderstaand resultaat:



The Witcher is op dit moment bezig met de opnames van het tweede seizoen. Die duren nog tot ergens in de loop van februari. Daarna is het tijd om de visuele effecten te maken. Hoelang dat duurt is niet zeker, maar de kans is groot dat het nieuwe seizoen pas tegen het einde van 2021 te zien is.

Intussen werkt Netflix ook aan een spin-off serie die kijkt naar de oorsprong van Witchers, en is er een animatiefilm in de maak.

Lees ook: Netflix onthult logo 'The Witcher: Nightmare of the Wolf' en onthult daarmee meer over Vesemir

Lees ook: 'The Witcher' weet fans zeer te amuseren met een gloednieuwe video op Twitter
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Problemen op de set van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Gerucht: Problemen op de set van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Grace Randolph stelt dat er problemen waren op de set van Star Wars-serie The Mandalorian.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Mandalorian was een megahit op Disney+. Maar het gerucht gaat nu al een tijdje dat acteur Pedro Pascal niet helemaal gelukkig zou zijn op de set.

De acteur zou volgens Grace Randolph moeite hebben met het feit dat zijn personage vaak een masker draagt in de serie. Dat werd later door Pascal zelf ontkend, en nu stelt Randolph dat er iets anders op de set speelde.

Problemen op de set?
"Een andere bron heeft contact met mij opgenomen en het blijkt dat de reden waarom Pascal gevraagd is de set te verlaten, veel serieuzer is dan wat ik eerder gehoord had. Het had NIET te maken met de helm. Aangezien het zo serieus is, heb ik niet naar de reden gevraagd, ik wil er niets mee te maken hebben. Klaar." Schreef Randolph op haar Twitter-account in een inmiddels verwijderd bericht.

De vraag is natuurlijk wat er precies aan de hand is. Randolph staat normaliter bekend als een redelijk betrouwbare bron, maar er lijken soms ook dingen doorheen te glippen bij haar die niet kloppen.

De kans lijkt klein dat Pascal zelf moeite heeft met de gang van zaken op de set van The Mandalorian. Hij krijgt veel ruimte, hoeft er niet altijd te zijn en heeft al vaker verteld dat hij wel blij is met Din Djarin en het feit dat hij vrijwel altijd zijn helm moet dragen. Wat er dan speelt is nog de vraag, als er al iets speelt.

Lees ook: Eerste details over 'Star Wars'-series 'Ahsoka' en 'Rangers of the New Republic'

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars' brengt ook superschurk Darth Maul naar Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek' brengt mogelijk veel Captains samen in 'Star Trek: Picard'
Series / Nieuws

'Star Trek' brengt mogelijk veel Captains samen in 'Star Trek: Picard'

Het is nog maar een gerucht, maar als het klopt zou dat wel heel gaaf worden!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Picard bouwt volgens de geruchten op naar een heel nieuwe ontwikkeling voor de franchise CBS All Access zou op zoek zijn naar een Marvel-achtige crossover voor de tv-serie.

Dat stelt lekker Daniel Richtman op basis van zijn - zoals altijd - anonieme bronnen. Volgens hem wordt er gekeken om in een toekomstig seizoen oude Captains van de franchise samen te brengen in een grootschalige crossover.

Star Trek-crossover
In de serie Picard is Patrick Stewart in elk geval terug als Jean-Luc Picard. Ook Kate Mulgrew keerde al terug als Kathryn Janeway. En het gerucht gaat al langer dat er gekeken wordt naar een manier om Avery Brooks terug te halen als Benjamin Sisko.

Daarmee zou er dus mogelijk iets heel gaafs gaan gebeuren in het Star Trek-universum dat we nog niet eerder gezien hebben.

Voor het eerst zouden er dan meer dan twee Captains samen in beeld kunnen komen. Zoiets past wel bij de franchise, die steeds groter wordt en meer leunt op zijn nalatenschap van vijftig jaar televisie dan eerst.

Lees ook: Brengt 'Star Trek: Picard'-serie de beroemde Klingon Worf terug?

Lees ook: 'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergave poster 'Batwoman' S2 toont nieuw hoofdpersonage
Series / Nieuws

Supergave poster 'Batwoman' S2 toont nieuw hoofdpersonage

Javicia Leslie laat zien hoe stoer ze eruitziet als de superheld.

Hoofdrolspeler Javicia Leslie heeft vandaag via haar Instagram-account een badass nieuwe poster van Batwoman seizoen 2 onthuld. Je kunt de post(er) hieronder bekijken!

Leslie maakt in seizoen 2 haar debuut als het nieuwe personage Ryan Wilder. Ryan neemt de gedaante van Batwoman over van Kate Kane, nadat Ruby Rose eerder dit jaar plotseling de productie verliet. Leslie werd al snel aangenomen als vervanger en kan niet wachten om te laten zien wat ze in huis heeft.

Kijkers hebben ondertussen al een tijd kunnen wennen aan het idee van de nieuwe Batwoman, want er zijn de laatste tijd heel wat glimpen en teasers vrijgegeven.

Ondanks dat Ryan in beginsel het kostuum van Kate Kane zal dragen, krijgt ze gedurende het nieuwe seizoen een eigen kostuum. Waar Kate is gebleven wordt waarschijnlijk ook uitgelegd in de nieuwe afleveringen.

Een kleine wijziging
Iets wat opvalt aan de poster is dat deze Batwoman geen zwarte make-up rond haar ogen draagt, iets wat inmiddels traditie is bij de meeste gemaskerde personages van DC. Hoe Leslie het zal doen als Batwoman gaan we begin volgend jaar zien

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit iconische Star Trek-personage terug in 'Star Trek: Picard'?
Series / Nieuws

Keert dit iconische Star Trek-personage terug in 'Star Trek: Picard'?

Opnieuw keert een klassiek Star Trek-personage mogelijk terug naar live-action.

John de Lancie vormt een groot onderdeel van Star Trek sinds hij voor het eerst te zien was als de enigmatische Q in The Next Generation-pilot Encounter at Farpoint in 1987. Naast zijn opwachting als Q in TNG was hij namelijk ook in allerlei andere Star Trek-series te zien en te horen.

De Lancie hint er nu sterk naar dat Q wederom zal terugkeren naar het Trek-universum. Tijdens een persoonlijke videoboodschap aan een fan zei hij namelijk het volgende:

"Hier is een klein kerstcadeautje... je gaat nog veel meer van mij zien in Star Trek. Fijne kerstdagen. Laten we hopen dat 2021 beter wordt dan 2020."

Dit lijkt te suggereren dat we De Lancie opnieuw zullen gaan zien als Q. En dat is helemaal niet zo vreemd gezien het feit dat we hem dit jaar al hoorden als Q in animatieserie Star Trek: Lower Decks. Het kan natuurlijk simpelweg betekenen dat hij opnieuw te horen zal zijn in die serie, maar wij vermoeden een live-action terugkeer in Star Trek: Picard.

De reden hiervoor is de manier waarop De Lancie de nadruk legt op 'je gaat meer zien van mij'. Momenteel wordt er weliswaar gewerkt aan drie Trek-series, maar Picard lijkt de meest voor de hand liggende gezien de relatie tussen Patrick Stewarts hoofdpersonage en Q. Hoe dit gaat uitpakken, zullen we waarschijnlijk snel te horen krijgen.

Lees ook: Brengt 'Star Trek: Picard'-serie de beroemde Klingon Worf terug?

Lees ook: 'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.