Regisseur 'The Mandalorian' over kritiek op cameo's van oude personages

Leunt The Mandalorian teveel op oude personages?

Is de kritiek terecht of zwaar overtrokken? Bryce Dallas Howard reageert.

Zilko Tarici, 24 december 2020 om 13:33

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

The Mandalorian is een megasucces, maar er zijn fans die vinden dat te serie iets teveel begint te leunen op nostalgie en de verbinding met Star Wars-verhalen uit het verleden. Bryce Dallas Howard, regisseur van twee Mando-afleveringen, is het daar niet mee eens.
In het eerste seizoen vielen de verwijzingen naar bekende elementen uit het Star Wars-universum nog wel mee, maar in het tweede seizoen werden niet alleen geliefde Clone Wars-personages als Ahsoka Tano en Bo-Katan Kryze tot leven gebracht, maar maakte ook de jonge Luke Skywalker zijn opwachting in een fantastische cameo.

Een dunne lijn
En hoe cool al deze verschijningen ook zijn, is dit niet iets waar alle fans even blij over zijn. De eerder genoemde Howard sprak met Digital Spy over de connectie tussen The Mandalorian en de rest van de Star Wars-franchise:

"Ik denk dat het belangrijk is om balans te houden. Als acteur ken ik dit soort vragen maar al te goed. In de Jurassic-franchise willen we ook de fans bedienen met allerlei verwijzingen, maar is het uiteindelijk belangrijk dat we een goed verhaal vertellen.

En datzelfde geldt voor The Mandalorian; we moeten goede verhalen blijven vertellen, maar er moet ook ruimte zijn om de fans te bedienen. Het zou zonde zijn om The Mandalorian niet te verbinden aan het bekende Star Wars-universum; een gemiste kans als je het mij vraagt, zeker door de medewerking van Dave Filoni."


Lees ook: Gerucht: Problemen op de set van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars' brengt ook superschurk Darth Maul naar Disney+

Bron: Digital Spy

Lees meer over: The Mandalorian, Ahsoka Tano, Luke Skywalker, Bryce Dallas Howard, Star Wars, Rosario Dawson

Populair nieuws