search
Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?
Series / Nieuws

Krijgt 'Cobra Kai' versterking van een Oscarwinnaar?

Hilary Swank speelde als tiener de hoofdrol in The Next Karate Kid.

Over slechts een paar weken keert Cobra Kai, een van de populairste series ter wereld, terug voor een derde seizoen op Netflix. Het betreft het eerste seizoen van de serie die door de grote streamingdienst wordt gemaakt, nadat ze deze overkochten van YouTube. Dat gaat natuurlijk ook gepaard met een groter budget.

In de serie zien we hoe William Zabka en Ralph Macchio ook als volwassenen lijnrecht tegenover elkaar staan als karateka's Johnny Lawrence en Daniel LaRusso. In de eerste twee seizoenen doken ook al andere bekende gezichten op uit de Karate Kid-franchise, zoals Tony O; Dell en wijlen Rob Garrison als Jimmy en Tommy. En in seizoen 3 zijn er rollen weggelegd voor Tamlyn Tomita en Yuji Okumoto, die opnieuw de rollen van respectievelijk Kumiko en Chozen uit The Karate Kid Part II zullen spelen.

Keert Julie Pierce terug?
Nu Cobra Kai steeds groter wordt, zijn er ook een hoop fans die Hilary Swank opnieuw zouden willen zien als Julie Pierce, die deze rol aan het begin van haar loopbaan als acteur speelde in het niet al te succesvolle The Next karate Kid. Bedenker Josh Hurwitz heeft nu aangegeven dat deze mogelijkheid steeds vaker wordt benoemd in de schrijverskamer van de serie:

"In onze schrijverskamer bespreken we zowat elk personage dat ooit te zien was in de 'Miyagi-verse', dus het is niet meer dan logisch dat ook Julie Pierce is genoemd. Of zij ook echt zal terugkeren in de serie, is iets dat we nog niet kunnen verklappen."

Swank kwam weliswaar nooit in aanraking met Macchio, gezien het feit dat The Next Karate Kid bedoeld was als een zachte reboot van de franchise. Hurwitz legt echter uit dat Mr. Miyagi de lijm is die de verhaallijnen bij elkaar brengt, niet Daniel LaRusso:

"We zeggen altijd dat onze serie zich afspeelt in de 'MIyagi-verse'. In onze gedachten is elk verhaal waarin Pat Morita Mr. Miyagi speelde er een die is verbonden aan Cobra Kai. Ook The Next Karate Kid dus. Het speciale aan die film is de piepjongen Hilary Swank, die zich later ontpopte tot een van de beste acteurs in Hollywood. Ook in The Next Karate Kid is ze geweldig, net als haar chemie met Pat Morita."

Lees ook: Werken aartsvijanden samen in derde seizoen 'Karate Kid'-serie 'Cobra Kai' van Netflix?

Lees ook: Toffe trailer 'Cobra Kai' seizoen 3 vanaf januari te zien op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen