'Avatar: The Last Airbender' is een soort race tegen de klok rondom deze komeet

Avatar: Sozin's Comet zorgt voor extra krachten

Waarom zorgt Sozin's Comet voor zoveel extra krachten bij de firebenders?

Jim Pedd, 28 december 2020 om 16:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In Avatar: The Last Airbender zorgt Sozin's Comet ervoor dat firebenders nog krachtiger worden dan anders. Dat terwijl de komeet bestaat uit ijs. Waarom krijgen ze dan zoveel krachten?
In het eerste seizoen waarschuwt Avatar Roku Aang voor de komeet, als hij de Fire Temple bezoekt. Dat doet hij in de achtste aflevering, Winter Solstice: Part 2: Avatar Roku.

Sozin's Comet
Daarin vertelt Roku aan de jonge Aang dat hij voor het einde van de zomer alle vier de elementen moet beheersen. Dan arriveert de komeet namelijk, en zal Ozai de wereld vernietigen. En "kan zelfs de Avatar geen balans meer terugbrengen".

Zodra Roku en Aang klaar zijn met het gesprek, verwoest Roku de tempel, die ligt op een vulkaaneiland. Dat komt omdat firebenders hun kracht krijgen van hittebronnen zoals de zon, vulkanen en dus ook de komeet van Sozin.

Waarom eigenlijk?
Er is een logische verklaring voor. De komeet komt dicht genoeg bij de atmosfeer van de Aarde om in brand te vliegen. Hij wordt dan superheet en dat zorgt ervoor dat de firebenders een extra warmtebron hebben om mee aan de slag te gaan.

In de wereld van Avatar wordt de komeet elke honderd jaar een vlammende vuurbal die de krachten van de benders flink uitvergroot. "Hij geeft alle firebenders het vermogen van de besten onder hen, namelijk het vermogen om met hun eigen Chi vuur te maken", horen we in de film gebaseerd op de serie.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender'-held is een moordenaar

Lees ook: Elk seizoen van 'Avatar: The Last Airbender' doet iets vreemds

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Avatar The Last Airbender, Sozins Comet

Populair nieuws