'Vikings'-bedenker legt de epische laatste aflevering van 'Vikings' uit

'Vikings'-bedenker legt het einde voor ons uit

Vikings-maker Michael Hirst legt uit wat hij bedoelde met het einde van de serie.

Jim Pedd, 3 januari 2021 om 22:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings is nu echt voorbij. Althans, Netflix komt dit jaar ergens met een vervolgserie, maar de show waarmee het begonnen is, is nu echt ten einde.
Tijd dus om eens te kijken wat bedenker Michael Hirst te vertellen heeft over het einde. De serie eindigde met Ubbe en Floki die het gesprek aangaan op een strand, waar Ubbe en Torvi zich gesetteld hebben. Waarom koos Hirst voor dat einde?

Het einde
"Ik wist dat Ubbe en Torvi Newfoundland zouden vinden, en dat ze daar Floki weer zouden vinden. Ik vroeg mij af of Floki dood zou gaan. Maar ik besloot dat meer ambivalent te maken, meer een up ending dan een down ending," aldus Hirst.

Het verhaal kon voor Floki niet afgerond worden in de vulkaan waar hij leek te overlijden. "Ik wist dat hij in de New World zou verschijnen. Hij was te belangrijk om op de bodem van een vulkaan achter te blijven. Hij is als de ziel van de serie, en op de een of andere manier moest ik zijn verhaal op een bevredigende manier afronden."

En dus kreeg hij "vrede". Het was ook tijd om te eindigen wat Hirst betreft. "Ik had voor alle personages het gevoel dat hun verhalen afgerond waren."

Lees ook: 'Vikings': Het einde van zes seizoenen Viking-terreur uitgelegd

Lees ook: 'Vikings' seizoen 6: Wie is dit bizarre nieuwe personage?

Bron: EW

Lees meer over: Vikings, Michael Hirst, Einde, Netflix, History Channel

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws