Krijgen de Marvel-series van Disney+ meerdere seizoenen?

Krijgen Marvel-series van Disney+ meer seizoenen?

Disney+ werkt aan meer dan tien series die zich afspelen in het Marvel Cinematic Universe.

Jim Pedd, 12 januari 2021 om 15:22

De eerste televisieserie van Marvel Studios is dan eindelijk te zien deze week. We krijgen namelijk het eerste seizoen van WandaVision te zien vrijdag, met meteen twee afleveringen.
Gezien de aard van het Marvel Cinematic Universe en verhalen die duidelijk op elkaar voortborduren, is het de vraag in hoeverre series die Marvel voor Disney+ ontwikkelt in aanmerking komen voor meerdere seizoenen. Zo lijkt WandaVision sterk te dienen als opbouw naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Tegelijk zijn er series als Loki en Falcon and the Winter Soldier die goed meerdere seizoenen kunnen krijgen.

Hang er van af
Volgens Marvel-baas Kevin Feige hangt het er heel erg van af. "Dat varieert," begon Feige. "Er zijn series die zo opgebouwd zijn om onze verhalen verder op te bouwen, en die dan vervolgens overgaan tot films."

"Zo hebben we al aangekondigd dat Lizzie Olsen onderdeel is van Doctor Strange 2. En is Teyonah Parris deel van Captain Marvel 2. Er zijn een aantal series die, hoewel altijd onderling verbonden, opgebouwd worden met meerdere seizoenen in gedachten. Dus het hangt er heel erg van af op een manier waarop goede televisie dat volgens mij altijd heeft."

"Of het nou gaat om een aantal jaren tussen seizoenen van Game of Thrones of Stranger Things, of eenmalige series, zoals Queens Gambit. Een van de leukste dingen aan streaming is dat de regels zo losjes zijn. Dat stelt je er op creatief vlak toe in staat te doen wat je wil."

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Bron: CB

Lees meer over: Disney Plus, WandaVision, Marvel Studios, Kevin Feige

Populair nieuws