search

Ons nieuws van dinsdag 12 januari 2021

Hoelang duren de Marvel Studios-series op Disney+?
Series / Nieuws

Hoelang duren de Marvel Studios-series op Disney+?

Het gaat volgens Marvel-baas Kevin Feige om zeer wisselende speelduren per serie.

Vroeger was het zo dat een sitcom standaard 22 minuten lang was en een dramaserie 44 minuten. Die tijden waren redelijk strikt, omdat netwerken hun geld verdienden met advertenties. De series werden dus gebouwd rond advertenties.

Dankzij streaming zijn die tijden echt helemaal anders. Toch helpt het schrijvers nog altijd om te weten hoe lang een aflevering mag duren. Dat heeft immers invloed op het tempo van je verhaal. Marvel-baas Kevin Feige vertelde wat fans kunnen verwachten van de Disney+-series die Marvel Studios in de maak heeft.

Heel wisselend
"We kijken er heel anders naar. We ontwikkelen ze op dit moment ofwel als series die zes afleveringen van elk een uur krijgen, of negen of tien afleveringen van een half uur," aldus Feige.

"WandaVision begon bijvoorbeeld op die manier, en Falcon and the Winter Soldier ook, maar omdat het streaming is en Disney+, zijn de regels wat vervaagd. Sommige afleveringen kunnen 23 minuten duren, anderen veel langer. Maar bijvoorbeeld She-Hulk krijgt 10 afleveringen van elk een half uur. Loki, Falcon and the Winter Soldier worden ontwikkeld als zes afleveringen van 40 tot 50 minuten."

Dat geldt ook voor Moon Knight, dat ook voor de streamingdienst ontwikkeld wordt. het wisselt dus heel erg als het aankomt op de speelduur.

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-franchise explodeert helemaal op CBS All Access
Series / Nieuws

'Star Trek'-franchise explodeert helemaal op CBS All Access

Er zit zo ontzettend veel nieuwe content aan te komen de komende jaren!

is na dertien weken alweer klaar met het derde seizoen. Intussen wordt er ook gewerkt aan een tweede reeks voor [url1=https://www.primevideo.com/detail/0TADTFDN6AK2XMC7HMLX0HFRPO]Star Trek: Picard en is er nog veel meer op komst.

Sterker nog, via lekker Daniel Richtman horen we dat er aan nog eens drie series gewerkt wordt. Om welke series het gaat, heeft hij niet bekend gemaakt, al weten we vermoedelijk wel wat de denkrichting van CBS All Access is.

Meer Star Trek op komst
Het gerucht gaat al langere tijd dat er een serie gemaakt wordt die zich afspeelt op Starfleet Academy. Bovendien wordt er ook gekeken naar een miniserie die Ceti Alpha V zou heten en draait om superschurk Khan.

Verder heeft men in elk geval al aangekondigd dat komedieserie Lower Decks een tweede seizoen krijgt en wordt er hard gewerkt aan de animatieserie Prodigy voor Nickelodeon. Ook werkt men aan de series Strange New Worlds en een serie rond Georgiou.

Van Alex Kurtzman weten we dat dat hij zijn plannen voor de franchise tot 2027 uitgewerkt heeft, waarmee er dus inderdaad vermoedelijk nog heel veel nieuws aan zit te komen. Bovendien zou CBS All Access van plan zijn om uiteindelijk elke week een nieuwe aflevering in een Trek-serie uit te brengen.

Lees ook: De acht onthullingen uit de 'Star Trek: Discovery'-finale

Lees ook: Eindelijk is de Burn volledig verklaard in 'Star Trek: Discovery'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit brengt 'Cobra Kai' seizoen vier naar Netflix-abonnees
Series / Nieuws

Dit brengt 'Cobra Kai' seizoen vier naar Netflix-abonnees

Cobra Kai brengt ons in het vierde seizoen een belangrijke ontwikkeling rond Daniel en Johnny.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het heeft drie volledige seizoenen gekost, maar eindelijk heeft Cobra Kai de dromen van Karate Kid-fans vervuld. Aan het einde van het derde seizoen gingen Johnny Lawrence en Daniel LaRusso eindelijk een samenwerking aan.

Dat deden de twee om Kreese te verslaan en hun leerlingen het beste te bieden dat ze maar konden. De samenwerking is voor fans wat ze altijd al gehoopt hebben te zien gebeuren, maar de vraag is natuurlijk hoe deze er in de toekomst uit komt te zien.

Het kan!
Jon Hurwitz: "Je hebt Johnny en Daniel al meermaals interactie zien hebben de afgelopen seizoenen. En je hebt gezien dat ze zo nu en dan echt wel konden samenwerken, en je hebt gezien dat ze ook snel in gevecht raakten."

"Dus alles is mogelijk als de twee samenwerken. Ze zijn verenigd tegen een gemeenschappelijke vijand. En hun intenties zijn positief met wat ze willen doen, dus laten we zien wat het brengt nu deze twee mannen samenwerken aan hetzelfde doel, met hun verschillende aanpakken. Kunnen ze samenwerken op een manier die productiever is en helpt het ook in de toekomst mogelijk te maken?"

Hoewel de twee nu dus goed samenwerken, kan het zijn dat ze in het vierde seizoen weer tegenover elkaar komen te staan.

Lees ook: 'Cobra Kai'-serie van Netflix heeft nu eindelijk zijn opperschurk gevonden

Lees ook: Einde voor hitserie 'Cobra Kai' is al bekend maar geen zorgen.. dat duurt nog wel even
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgen de Marvel-series van Disney+ meerdere seizoenen?
Series / Nieuws

Krijgen de Marvel-series van Disney+ meerdere seizoenen?

Disney+ werkt aan meer dan tien series die zich afspelen in het Marvel Cinematic Universe.

De eerste televisieserie van Marvel Studios is dan eindelijk te zien deze week. We krijgen namelijk het eerste seizoen van WandaVision te zien vrijdag, met meteen twee afleveringen.

Gezien de aard van het Marvel Cinematic Universe en verhalen die duidelijk op elkaar voortborduren, is het de vraag in hoeverre series die Marvel voor Disney+ ontwikkelt in aanmerking komen voor meerdere seizoenen. Zo lijkt WandaVision sterk te dienen als opbouw naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Tegelijk zijn er series als Loki en Falcon and the Winter Soldier die goed meerdere seizoenen kunnen krijgen.

Hang er van af
Volgens Marvel-baas Kevin Feige hangt het er heel erg van af. "Dat varieert," begon Feige. "Er zijn series die zo opgebouwd zijn om onze verhalen verder op te bouwen, en die dan vervolgens overgaan tot films."

"Zo hebben we al aangekondigd dat Lizzie Olsen onderdeel is van Doctor Strange 2. En is Teyonah Parris deel van Captain Marvel 2. Er zijn een aantal series die, hoewel altijd onderling verbonden, opgebouwd worden met meerdere seizoenen in gedachten. Dus het hangt er heel erg van af op een manier waarop goede televisie dat volgens mij altijd heeft."

"Of het nou gaat om een aantal jaren tussen seizoenen van Game of Thrones of Stranger Things, of eenmalige series, zoals Queens Gambit. Een van de leukste dingen aan streaming is dat de regels zo losjes zijn. Dat stelt je er op creatief vlak toe in staat te doen wat je wil."

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel nieuws over 'The Umbrella Academy' seizoen 3
Series / Nieuws

Veel nieuws over 'The Umbrella Academy' seizoen 3

De zeer succesvolle serie van Netflix kreeg onlangs het groene licht voor een nieuw seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Als The Umbrella Academy terugkeert voor het 10-delige derde seizoen, wordt eindelijk écht bekend wie de leden van de Sparrow Academy zijn. Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez en Cazzie David zijn namelijk als deze leden toegevoegd aan de cast van de serie. En Justin H. Min keert terug.

Aan het einde van seizoen 2 keerden de oorspronkelijk door Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) geadopteerde kinderen terug van hun trip in de jaren '60. Ze kwamen er al snel achter dat hun verstoring van de tijdlijn tot grote veranderingen heeft geleid, waaronder de creatie van een klas Sparrows. Een van deze Sparrows is Ben (Min), die eerder in de serie overleed.

Ben, alias Sparrow nr. 2 in seizoen 3, is niet de vriendelijke jongen die het publiek eerder leerde kennen. Deze ben is een tactisch genie die geen geweld schuwt om leider te worden van zijn groep.

Naast de toevoeging van deze acteurs, is bekend geworden dat een nieuw FX-element aan de serie wordt toegevoegd. Het gaat om de zogenaamde 'Existential Dread-Inducing Psykronium Cube', een telekenetische kubus van onbekende afkomst die elke ruimte kan bevriezen en mensen doet verlammen van angst. Hij staat ook wel bekend als Sparrow nr. 7, ofwel Christopher.

Oud ontmoet nieuw
De nieuwe personages worden in het derde seizoen vergezeld door de terugkerende personages Vanya (Elliot Page), Luther (Tom Hopper), Diego (David Castañeda), Allison (Emmy Raver-Lampman), Klaus (Robert Sheehan) en Five (Aidan Gallagher). Ook Lila (Ritu Arya), Pogo (Adam Godley) en de eerder genoemde Hargreeves zijn weer van de partij.

De opames van The Umbrella Academy gaan in februari van start in Toronto.

Lees ook: Gerucht: Netflix-serie 'The Umbrella Academy' zou zomaar een spin-off rondom Vanya kunnen krijgen

Lees ook: Niet iedereen is blij met Elliot Page in 'The Umbrella Academy'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian'

Er zouden straks maar liefst vier series in de franchise te zien zijn per jaar.

Disney+ boekt groot succes met The Mandalorian. Zo veel succes dat er gekeken wordt naar heel wat meer Star Wars-series.

Tijdens de Disney Investor Day werden er al heel wat series in de franchise aangekondigd. Dit jaar brengt ons onder meer The Book of Boba Fett, The Bad Batch en ook Visions. Nu horen we dat er vanaf volgend jaar maar liefst vier televisieseries moeten verschijnen in de franchise.

Vier series per jaar
Dat is althans het gerucht dat lekker Daniel Richtman de wereld in helpt. Hij stelt dat het grote succes van The Mandalorian ervoor zorgt dat Disney+ van Star Wars een van zijn twee grootste franchises wil maken, naast Marvel Studios natuurlijk.

De komende tijd lijkt het er in elk geval op dat het wel snor zit met dit gerucht; er komen zoveel live-action en animatie-series aan in de franchise dat het goed mogelijk zou kunnen zijn.

Disney+ werkt in elk geval ook nog aan series rond Ahsoka Tano, de Rangers of the New Republic, een serie die zich ten tijde van The High Republic afspeelt en een derde seizoen van The Mandalorian.

Lees ook: 'The Mandalorian'-ster nu al niet meer de populairste van de wereld

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' vindt mogelijk een zéér beroemde hoofdrolspeler
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert Jessica Jones terug voor Marvel-serie 'She-Hulk'?
Series / Nieuws

Keert Jessica Jones terug voor Marvel-serie 'She-Hulk'?

Het gerucht gaat dat actrice Krysten Ritter weer te zien is als de detective.

Het gerucht gaat al langer dat Marvel Studios mogelijk de sterren van de Netflix-series terug brengt. Vandaag horen we zelfs dat actrice Krysten Ritter mogelijk terugkeert voor MCU-serie She-Hulk.

Lekker Daniel Richtman stelt op basis van zijn bronnen dat Ritter weer terugkeert als Jessica Jones. Op wie hij dat verhaal baseert weten we niet en het is dan ook moeilijk in te schatten in hoeverre het gerucht klopt.

Jessica Jones
Enige weken geleden hintte Kevin Feige, baas van Marvel Studios, er al eens naar dat bepaalde personages mogelijk te zien zouden zijn vanwege de aard van de serie. Die richt zich heel sterk op rechtbanken, en daar komen al langere tijd geruchten uit voort dat Jessica Jones haar opwachting in het MCU zou maken.

Interessant is dat het niet eens onmogelijk is. Er ligt na het einde van de Netflix-serie over Jessica Jones een moratorium van twee jaar op het personage. Dat eindigt volgende maand, waarmee Marvel Studios alles mag doen met het personage wat het wil.

Wie weet dat het dus zomaar eens zou kunnen kloppen. Al zei Ritter in het verleden: "Of ik denk dat ik haar nog eens zal spelen? Ik denk het niet. Ik heb het gevoel dat ik haar gespeeld heb, begrijp je? Ik voel mij er echt goed bij, dat die deur nu gesloten is."

Lees ook: De Marvel-serie 'She-Hulk' krijgt meer afleveringen voor seizoen 1 dan verwacht

Lees ook: Nieuwe 'She-Hulk'-serie van Marvel Studios wordt volstrekt uniek voor Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Snowpiercer' seizoen 2: snel op Netflix!
Series / Trailer

Eerste trailer 'Snowpiercer' seizoen 2: snel op Netflix!

Snowpiercer kun je binnenkort weer op Netflix gaan kijken. Check nu de eerste echte trailer voor seizoen 2.

Eind deze maand verschijnt op de zender TNT het tweede seizoen van de serie Snowpiercer, de serie die als prequel dient op de verfilming Snowpiercer uit 2013. Nu kun je hieronder kijken naar een compleet nieuwe trailer.

De grootste verrassing in het eerste seizoen dat in mei 2020 startte is ongetwijfeld de komst van Game of Thrones-acteur Sean Bean als het personage Mr. Wilford. Uiteraard zie je hem in onderstaande beelden veelvuldig.

Naast Bean zijn er ook belangrijke rollen voor Jennifer Connelly en Daveed Diggs. Snowpiercer seizoen twee start op 25 januari op TNT en waarschijnlijk verschijnt op Netflix iedere week een nieuwe aflevering.De serie Snowpiercer speelt zich meer dan zeven jaar af nadat de wereld een bevroren woestenij is geworden. We zien de overblijfselen van de mensheid die woont in een trein met 1001 wagons. Deze eeuwig rijdende trein rijdt rondjes over de aarde, terwijl er aan boord klassenoorlogen worden uitgevochten.

Lees ook: Mr. Wilford uit 'Snowpiercer' keert terug in een zeer leuke video

Lees ook: Aapocalyptische thriller 'Snowpiercer' seizoen 2 staat binnenkort al op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Immens succesvolle 'Cobra Kai' kan een spin-off krijgen op Netflix
Series / Nieuws

Immens succesvolle 'Cobra Kai' kan een spin-off krijgen op Netflix

Cobra Kai zou zomaar kunnen leiden tot een hele grote franchise op Netflix.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mocht je fan zijn van Cobra Kai, dan is de kans groot dat je het derde seizoen al af hebt gekeken en nu zit te wachten op de vierde reeks.

Het zal nog wel even duren voordat het vierde seizoen te zien is, en er zit veel aan te komen. We zien namelijk in het derde seizoen hoe de oorlog tussen de dojo's escaleert en dat gaan we verder zien gebeuren in het vierde seizoen.

Een spin-off!
Hoewel heel duidelijk is voor de makers waar het vierde seizoen heen moet, denken ze ook al na over een spin-off van de populaire serie.

"Als je kijkt naar onze carrières, zie je dat we altijd vervolgen hebben kunnen doen," aldus co-showrunner Josh Heald. "We worden echt verliefd op onze personages. Elke mogelijk spin-off of diepere sprong komt in ons op."

En dus is het echt mogelijk dat er een spin-off komt: "Het moet wel echt het juiste zijn, hetzelfde kwaliteitsniveau kunnen bieden dat Cobra Kai al biedt. We denken altijd aan Karate Kid, dus de mogelijkheid bestaat wat ons betreft zeker."

Lees ook: 'Cobra Kai'-serie van Netflix heeft nu eindelijk zijn opperschurk gevonden

Lees ook: Einde voor hitserie 'Cobra Kai' is al bekend maar geen zorgen.. dat duurt nog wel even
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Sean Bean over schokkende einde Ned Stark

Game of Thrones maakte al na 9 afleveringen korte metten met Ned Stark.

Dit jaar is de tiende verjaardag van de première van HBO-serie Game of Thrones in april 2011. De fantasyserie wist acht jaar lang steeds meer mensen te trekken.

Game of Thrones stond natuurlijk vooral bekend om zijn schokkende momenten. Wat te denken bijvoorbeeld van de negende aflevering van het eerste seizoen, Baelor. Daarin zagen we Sean Beans Ned Stark, toch een beetje het hart van de serie in dat eerste seizoen, onthoofd worden.

Schokkende momenten
Het was een enorm schokkend moment, omdat niemand het had zien aankomen (behalve de mensen die de boeken van George R.R. Martin gelezen hadden natuurlijk). Bean vertelde over het moment in de serie, wat hij probeerde over te brengen in die laatste momenten van Ned Stark.

"Het was horror en ongeloof, dat Joffrey van gedachten veranderd werd en daarna zijn moment van overgave, en zich realiseren dat hij zijn dochter Arya voor het laatst zag, ik probeerde al die vier dingen samen te brengen. Het was dus niet alleen 'Oh god, mijn hoofd wordt zo afgehakt'. Die mix van gevoelens maakte dit tot wat het was, denk ik," aldus Bean.

Het opnemen was ook erg zwaar vertelde hij. "Het duurde bijna een hele dag om te filmen. Dus je moet heel erg gefocust blijven op het feit dat je op het punt staat dood te gaan. Ik vond het toen heel erg warm, wat waarschijnlijk geholpen heeft. En de reacties van iedereen waren geweldig - Cersei en de kinderen. Het was heel mooi, met veel gevoel in dat moment. Toen legde ik mijn hoofd op het blok en was ik klaar voor die dag."

De acteur onthulde helaas niet wat hij zei op het laatste moment. Ned fluistert op dat moment iets en van regisseur Alan Taylor weten we ook niet wat er gezegd is. Die vertelde ooit: "Sean vroeg iemand wat een passend gebed zou zijn voor iemand van zijn geloof. Mensen hebben proberen te raden wat er gezegd is, maar het is iets privés waar Sean zich op gebaseerd heeft."

Lees ook: Einde 'Game of Thrones' blijkt immens slecht voor HBO

Lees ook: Hoe zou 'Game of Thrones' seizoen 9 eruit kunnen zien? Deze fan brengt een populaire theorie tot leven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery' seizoen 4: plot, releasedatum en cast onthuld
Series / Featured

'Star Trek: Discovery' seizoen 4: plot, releasedatum en cast onthuld

Star Trek: Discovery gaat volgend jaar ergens verder, verwachten we.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery ging verder dan ooit in de toekomst. 930 jaar om precies te zijn. Maar het nieuwe seizoen is alweer voorbij. Gelukkig voor de fans, is er ook een vierde reeks besteld.

Dat vierde seizoen zal voortborduren op het verhaal van het vorige seizoen. In dit artikel vertellen we je kort over het verhaal, wat je mag verwachten van de toekomst dus, en wanneer de serie weer verder gaat, evenals wie erin te zien zijn.

Het verhaal
Aan het einde van het derde seizoen wisten Commander Burnham en een klein contingent van de crew van de Discovery het schip terug te veroveren op Osyraa. Die werd, samen met de rest van de Emerald Chain, verslagen door de Federation.

Admiral Vance gaf Burnham daarop promotie: ze werd kapitein gemaakt van de Discovery. Het hele seizoen zocht Saru onder meer naar manieren om leiding te geven en een slimme zin om actie mee te forceren ('engage' en 'hit it' passeerden de revue), maar voor Burnham was het heel eenvoudig: 'let's fly'. In het vierde seizoen is zij dus de nieuwe kapitein van het schip, en meteen een met een missie.

Samen met de Federation, gaat ze namelijk op zoek naar manieren om nieuwe planeten toe te voegen aan het bondgenootschap en iedereen te bevrijden onder het juk van de overblijfselen van de Emerald Chain.

Wanneer te zien
De serie werd in oktober al vernieuwd voor een vierde seizoen. Het gerucht gaat ook dat er gekeken wordt naar een vijfde seizoen. Hoe dan ook zijn de opnames al sinds 2 november bezig en kan het zomaar snel lopen. De verwachting is dat begin volgend jaar, dus in 2022, het nieuwe seizoen te zien is.

De cast
Sonequa Martin-Green keert natuurlijk weer terug als kapitein Michael Burnham. Ook krijgt ze hulp van David Ajala's Book, haar geliefde. En zal ook Doug Jones weer te zien zijn in het vierde seizoen van de serie, ook al zagen we dat hij in de finale samen met Su'Kal op Kaminar was om daar voor Su'Kal te zorgen.

We verwachten ook dat Mary Wiseman, Anthony Rapp en andere castleden terug zijn. We weten ook dat Tig Notaro er weer is als de sarcastische Jett Reno en David Cronenberg als Kovich.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.