search
Hoelang duren de Marvel Studios-series op Disney+?
Series / Nieuws

Hoelang duren de Marvel Studios-series op Disney+?

Het gaat volgens Marvel-baas Kevin Feige om zeer wisselende speelduren per serie.

Vroeger was het zo dat een sitcom standaard 22 minuten lang was en een dramaserie 44 minuten. Die tijden waren redelijk strikt, omdat netwerken hun geld verdienden met advertenties. De series werden dus gebouwd rond advertenties.

Dankzij streaming zijn die tijden echt helemaal anders. Toch helpt het schrijvers nog altijd om te weten hoe lang een aflevering mag duren. Dat heeft immers invloed op het tempo van je verhaal. Marvel-baas Kevin Feige vertelde wat fans kunnen verwachten van de Disney+-series die Marvel Studios in de maak heeft.

Heel wisselend
"We kijken er heel anders naar. We ontwikkelen ze op dit moment ofwel als series die zes afleveringen van elk een uur krijgen, of negen of tien afleveringen van een half uur," aldus Feige.

"WandaVision begon bijvoorbeeld op die manier, en Falcon and the Winter Soldier ook, maar omdat het streaming is en Disney+, zijn de regels wat vervaagd. Sommige afleveringen kunnen 23 minuten duren, anderen veel langer. Maar bijvoorbeeld She-Hulk krijgt 10 afleveringen van elk een half uur. Loki, Falcon and the Winter Soldier worden ontwikkeld als zes afleveringen van 40 tot 50 minuten."

Dat geldt ook voor Moon Knight, dat ook voor de streamingdienst ontwikkeld wordt. het wisselt dus heel erg als het aankomt op de speelduur.

Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Lees ook: Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen