search
Deze 10 feiten moet je weten over de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video
Series / Featured

Deze 10 feiten moet je weten over de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video

Lord of the Rings krijgt mogelijk dit jaar nog een heel eigen serie, die zich afspeelt in Midden-Aarde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon Prime Video werkt nu al langere tijd aan een live-action Lord of the Rings-serie. Het project werd al in 2017 aangekondigd en sindsdien wordt er hard aan gewerkt.

Afgelopen december kwam Amazon nog met maar liefst twintig nieuwe castleden en deze week was er een eerste synopsis van de serie. Vandaag hebben we dan ook tien feiten die je moet weten over de serie.

1 - De serie zal draaien om de eerste strijd tegen Sauron, die tijdens de Second Age voor het eerst verslagen werd en gevangengezet op het eiland Númenor, waar hij de koning, Ar-Pharazôn wist te verleiden tot het aanbidden van Melkor ofwel Morgoth als godheid. Dat terwijl Melkor de bron van het kwaad is in het universum van Tolkien.

2 - We bezoeken nieuwe gebieden, waaronder de Elfenhoofdstad Lindon en het adembenemende eiland Númenor.

3 - De eerste aflevering is al helemaal opgenomen, zo meldde regisseur J.A. Bayona enige tijd geleden op zijn sociale media.

4 - De serie is peperduur. Amazon kocht de rechten in een biedingsoorlog met Netflix en legde maar liefst 250 miljoen dollar op tafel. Ook kost de hele serie meer dan 1 miljard dollar. Een gestoord bedrag als je erover nadenkt: de hele eerste trilogie van Peter Jackson kostte namelijk 281 miljoen dollar aan de box office en bracht 2,92 miljard dollar op wereldwijd.

5 - Amazon Prime Video heeft meteen groen licht gegeven voor vijf seizoenen. Dat betekent dat we dus van begin tot eind een verhaal gaan zien.

6 - Er is een breed ensemble gecast voor de serie, bestaande uit meer dan veertig hoofd- en bijrolspelers.

7 - Een van de hoofdpersonen zou ene Beldor zijn. Eigenlijk had Will Poulter die rol moeten spelen, maar hij moest wegens agendaproblemen verstek laten gaan.

8 - Actrice Morfydd Clark is gecast als de jonge Galadriel en volgt daarmee Cate Blanchett op in de rol.

9 - De opnames vinden plaats in Nieuw-Zeeland, het land dat ook bij de films van Peter Jackson dienst deed als Midden-Aarde. De showrunners, Patrick McKay en John D. Payne schreven in een statement: "we wisten dat we iets majestueus moesten vinden, met bloedmooie stranden, bossen en bergen".

10 - De verwachting is dat de serie dit jaar nog van start gaat op Amazon Prime Video, maar het kan zijn dat het coronavirus dat roet in het eten gooit.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Lord of the Rings'!

Lees ook: 'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen over de peperdure aanstaande serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen