search

Ons nieuws van donderdag 28 januari 2021

Goed en slecht nieuws voor fans van de serie 'The Bold Type'
Series / Nieuws

Goed en slecht nieuws voor fans van de serie 'The Bold Type'

De reeks krijgt nog een vijfde seizoen, maar dat is wel meteen het laatste...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed en slecht nieuws vandaag voor fans van de serie The Bold Type. De reeks krijgt namelijk nog met zekerheid een vijfde seizoen. Dat vijfde deel is echter wel het laatste...

Voor het vijfde seizoen zou het inmiddels bekende drietal Kat, Jane en Sutton terugkeren. In het laatste seizoen zouden ze eindelijk moeten gaan bepalen wie ze nu echt zijn en hoe zij hun stempel op de wereld kunnen drukken.

De serie The Bold komt van de hand van Sarah Watson. De verhaallijn van de reeks is gebaseerd op het leven evenals de carrière van de voormalige hoofdredacteur van Cosmopolitan. Joanna Coles is dan ook weinig verrassend betrokken bij het project.

Tegenvallende kijkcijfers
Het is voor The Bold eigenlijk altijd een beetje een dubbeltje op z'n kant geweest. Enerzijds waren er natuurlijk de prima reviews. Reeds vanaf de lancering van de reeks werd ze eigenlijk door critics best goed ontvangen.

Echter stond daar tegenover dat de kijkcijfers nooit echt potten hebben weten te breken. Toch bleef Freeform het vertrouwen behouden waardoor er uiteindelijk vijf seizoenen van de reeks zouden verschijnen.

Het is tot dusver nog niet bekend wanneer je het vijfde seizoen zal kunnen bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stopt Netflix met de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie?
Series / Nieuws

Stopt Netflix met de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie?

Komt Netflix nog wel met de Avatar: The Last Airbender-serie of toch niet?

Het is sinds het vertrek van bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino stil rond de ontwikkeling van een live-action Avatar: The Last Airbender-serie op Netflix. De vraag is dus hoe het gaat met de serie.

Deze werd in 2018 aangekondigd, maar vorig jaar vertrokken de twee van de serie. Er waren creatieve meningsverschillen en daar kwam men niet uit. Sindsdien hebben we niets meer gehoord voer de serie, behalve dat Netflix vertrouwen heeft in het project en denkt dat het wel goed komt.

Hoe staat het ermee?
Deadline meldt dat de live-action serie nog altijd in de maak is. Het vakblad schreef een stuk over producent Dan Lin en zijn Rideback-productiehuis, waarbij een first-look deal getekend is met Universal Pictures. In datzelfde stuk lezen we dat Lin werkt aan de Avatar: The Last Airbender-serie van Netflix.

De serie verkeert nu in een pre-productie stadium. Dat betekent dat de ontwikkeling van de serie bijna rond is. Er worden castleden gezocht, sets gebouwd, kostuums getest enzovoorts.

We weten echter nog altijd niet wie de nieuwe showrunners worden, nu Konietzko en DiMartino opgestapt zijn. Wel is dus duidelijk dat Netflix doorgaat met de ontwikkeling van de live-action serie.

Lees ook: Hoe 'Avatar: The Last Airbender' zulke gave vechtscènes kon maken

Lees ook: Keiharde kritiek op Netflix-serie 'Avatar: The Last Airbender'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 10 feiten moet je weten over de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video
Series / Featured

Deze 10 feiten moet je weten over de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video

Lord of the Rings krijgt mogelijk dit jaar nog een heel eigen serie, die zich afspeelt in Midden-Aarde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Amazon Prime Video werkt nu al langere tijd aan een live-action Lord of the Rings-serie. Het project werd al in 2017 aangekondigd en sindsdien wordt er hard aan gewerkt.

Afgelopen december kwam Amazon nog met maar liefst twintig nieuwe castleden en deze week was er een eerste synopsis van de serie. Vandaag hebben we dan ook tien feiten die je moet weten over de serie.

1 - De serie zal draaien om de eerste strijd tegen Sauron, die tijdens de Second Age voor het eerst verslagen werd en gevangengezet op het eiland Númenor, waar hij de koning, Ar-Pharazôn wist te verleiden tot het aanbidden van Melkor ofwel Morgoth als godheid. Dat terwijl Melkor de bron van het kwaad is in het universum van Tolkien.

2 - We bezoeken nieuwe gebieden, waaronder de Elfenhoofdstad Lindon en het adembenemende eiland Númenor.

3 - De eerste aflevering is al helemaal opgenomen, zo meldde regisseur J.A. Bayona enige tijd geleden op zijn sociale media.

4 - De serie is peperduur. Amazon kocht de rechten in een biedingsoorlog met Netflix en legde maar liefst 250 miljoen dollar op tafel. Ook kost de hele serie meer dan 1 miljard dollar. Een gestoord bedrag als je erover nadenkt: de hele eerste trilogie van Peter Jackson kostte namelijk 281 miljoen dollar aan de box office en bracht 2,92 miljard dollar op wereldwijd.

5 - Amazon Prime Video heeft meteen groen licht gegeven voor vijf seizoenen. Dat betekent dat we dus van begin tot eind een verhaal gaan zien.

6 - Er is een breed ensemble gecast voor de serie, bestaande uit meer dan veertig hoofd- en bijrolspelers.

7 - Een van de hoofdpersonen zou ene Beldor zijn. Eigenlijk had Will Poulter die rol moeten spelen, maar hij moest wegens agendaproblemen verstek laten gaan.

8 - Actrice Morfydd Clark is gecast als de jonge Galadriel en volgt daarmee Cate Blanchett op in de rol.

9 - De opnames vinden plaats in Nieuw-Zeeland, het land dat ook bij de films van Peter Jackson dienst deed als Midden-Aarde. De showrunners, Patrick McKay en John D. Payne schreven in een statement: "we wisten dat we iets majestueus moesten vinden, met bloedmooie stranden, bossen en bergen".

10 - De verwachting is dat de serie dit jaar nog van start gaat op Amazon Prime Video, maar het kan zijn dat het coronavirus dat roet in het eten gooit.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Lord of the Rings'!

Lees ook: 'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen over de peperdure aanstaande serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Supernatural' is al zeer snel te bingen op Prime Video
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Supernatural' is al zeer snel te bingen op Prime Video

Het vijftiende en laatste seizoen verschijnt in februari op de streamingdienst...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heb je het laatste seizoen van Supernatural nog niet gezien? Heb je wel een abonnement op Amazon Prime Video? Dan kan je binnenkort het vijftiende seizoen gaan bingen!

We mogen gerust stellen dat Supernatural één van de meest succesvolle series van de voorbije jaren was. Helaas komen alle mooie liedjes op een bepaald moment ten einde. Dat geldt ook voor deze serie. Het vijftiende en laatste seizoen van deze reeks is dan ook te bekijken op Amazon Prime Video vanaf 1 februari 2021.

Het veertiende seizoen eindigde met een klapper van formaat. Toen verschenen Sam, Dean en Castiel namelijk voor Gold. Ze weigerden daarbij om hun surrogaatzoon Jack om het leven te brengen. Hoe zou deze beslissing aflopen en wat zou God doen?

Groot succes
Supernatural kan met recht en rede worden bestempeld als een groot succes. De reeks verscheen voor het eerst in het jaar 2005 op The WB welke later werd omgedoopt tot The CW.

In eerste instantie zorgde de pilot reeds voor uitstekende kijkcijfers. Gedurende de vijftien seizoenen heeft de reeks eigenlijk altijd het grootste deel van haar populariteit weten te behouden.

Wil jij ook graag ontdekken hoe het verhaal van Supernatural ten einde komt? Dat is mogelijk vanaf 1 februari op Amazon Prime Video!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings'-bedenker Michael Hirst vindt nieuw duur project: 'The Great Gatsby'
Series / Nieuws

'Vikings'-bedenker Michael Hirst vindt nieuw duur project: 'The Great Gatsby'

Michael Hirst heeft een heel nieuw project gevonden om te maken: The Great Gatsby.

[bVikings-bedenker Michael Hirst heeft een nieuw project gevonden om te maken. Hij gaat het tijdloze boek The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald omtoveren tot een miniserie.[/b]

Het boek werd in 1925 gepubliceerd en is een bestudering van het Amerika in het jazz-tijdperk en de klassenverdeling van die tijd. Het wordt door velen gezien als een van de beste boeken ooit geschreven in de Engelse taal en won veel prijzen.

Nieuwe serie
Hirst maakt er nu dus een serie van. Hij maakt geen directe verfilming van het boek, maar richt zich op de zwarte gemeenschap van New York in de jaren 1920, evenals de jazzmuziek die het tijdperk beïnvloedde.

Er is nog geen netwerk verbonden aan het project. Hirst moet het project dus nog slijten bij een televisiezender of streamingdienst. Volgens The Hollywood Reporter zoekt Hirst in elk geval naar een kabelzender of streamingdienst om de serie over te nemen en te produceren.

De The Great Gatsby-serie krijgt een groot budget en wordt een miniserie met duidelijk gesloten einde.

Lees ook: 'Vikings'-opvolger 'Vikings: Valhalla' onthult eindelijk zijn Vikingen!

Lees ook: Wat mogen we van de aankomende serie 'Vikings: Valhalla' gaan verwachten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt de 'Justice League Dark'-serie er nog wel?
Series / Nieuws

Komt de 'Justice League Dark'-serie er nog wel?

Justice League Dark werd met veel fanfare aangekondigd, maar we horen al lang niets...

HBO Max belooft een grote speler te worden als het aankomt op DC Comics-verfilmingen. De streamingdienst heeft series als Gotham PD, Peacemaker, Green Lantern Corps en Strange Adventures besteld.

Maar er zit meer aan te komen. Een van de grootste projecten komt van J.J. Abrams, die in april een deal sloot met WarnerMedia. Toen werd al meteen de komst van een Justice League Dark-serie aangekondigd. Maar sindsdien is het stil.

Nog in de maak?
Een vraag van sommige fans was dan ook of de serie nog wel in de maak is. Volgens de site TV Line is dat in elk geval wel zo. Er wordt nog altijd aan de show gewerkt, al is niet bekend wanneer deze te zien moet zijn.

Abrams had trouwens de serie zelf gepitcht. Van HBO Max-baas Kevin Reilly weten we het volgende: "Ja hij heeft er altijd van gehouden. Hij had altijd de indruk dat er veel kansen lagen, en dat het gebied verkend moest worden."

Dat gaat Abrams dus ook doen, al is nog niet zeker wanneer dat straks het geval is.

Lees ook: 'Justice League Dark' krijgt nu al spin-offs van HBO

Lees ook: Nieuwe Constantine lijkt al gecast!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix vindt hoofdrolspeler voor 'The Sandman'
Series / Nieuws

Netflix vindt hoofdrolspeler voor 'The Sandman'

Taron Egerton lijkt een van de hoofdrollen te spelen in de serie van Netflix.

Na dertig jaar, komt The Sandman dan eindelijk naar het kleine scherm. Netflix werkt aan de serie op basis van het werk van Neil Gaiman.

De camera's draaien verder al een tijdje voor de serie. Desondanks hebben we nog geen details te horen gekregen. Tot nu dan, want het verhaal gaat bij Deadline dat Taron Egerton verbonden is aan de serie op basis van het werk van Gaiman.

Enige castlid
Tot nu toe onthulde Netflix pas de identiteit van één van zijn castleden. Dat bleek actrice Gwendoline Christie te zijn. Wie zij speelt is nog niet zeker, al gaat het verhaal dat ze Desire speelt, de schurkachtige zus van Dream.

Maar het is niet zeker wat er te wachten staat. Gaiman heeft namelijk beloofd dat de televisieserie bepaalde geslachten, rassen en seksuele oriëntaties van zijn personages zal veranderen. Niet iedereen is dus wat je kan verwachten op basis van het bronmateriaal.

Het eerste seizoen van The Sandman wordt gebaseerd op de eerste twee comics van Gaiman in de franchise: Preludes and Nocturnes en The Doll's House.

Lees ook: Netflix cast 'Game of Thrones'-ster in 'The Sandman'

Lees ook: Hoe betrokken is de bedenker van 'The Sandman' bij de Netflix-serie?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.