De 6 meest legendarische (en vaak bloederige) sterfscènes van de serie 'Vikings'

'Vikings': De zes meest eervolle sterfgevallen

Michael Hirst zet de zes meest eervolle sterfscènes in de serie op een rij.

Jim Pedd, 19 januari 2021 om 18:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Vikings staat bekend om zijn epische veldslagen en bloederige gevechten. Dat er wat koppen gerold hebben tijdens de zes seizoenen die de serie telt is dus niet gek.
Maker en bedenker Michael Hirst sprak met de site Vulture over de - wat hem betreft - meest eervolle sterfgevallen. Let op: vanaf dit moment kan je spoilers verwachten.

Jarl Borg
Doodsoorzaak: Blood-eagle door Ragnar

Jarl Borg was een van de eerste antagonisten van Vikings. Maar in het tweede seizoen werd hij gevangen door rivaal Ragnar en zijn voormalig bondgenoot Rollo. Als wraak voor zijn aanval op Kattegat, besloot Ragnar hem op de meest brute manier denkbaar om het leven te brengen. "Het idee hiervoor kwam van Travis," aldus Hirst. "Hij vond dat hij zo gewelddadig mogelijk om het leven moest komen."


Athelstan
Doodsoorzaak: Neergestoken door Floki

Athelstan was ooit een monnik, maar bekeerde zich tot het Vikinggeloof van Ragnar. Tot het derde seizoen, want toen keerde hij terug tot zijn Christelijk geloof. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat Floki hem doodde, tijdens een gebed. "Ik vond het heel logisch dat Floki hem zou doden," aldus Hirst. "Het werd al snel een game-shifter".


Ragnar
Doodsoorzaak: In een put vol gifslangen geworpen

Ragnar kwam in het vierde seizoen om het leven. Hij werd in een put vol gifslangen geworpen en daar doodgebeten. Allemaal de schuld van King Aelle. Ragnars dood zette de gebeurtenissen van de laatste twee seizoenen in gang. "Zijn dood was niet het einde," aldus Hirst.


Lagertha
Doodsoorzaak: Doodgestoken door Hvitserk

De dood van Lagertha zat er allang aan te komen, want de Seer had in het vierde seizoen al voorspeld dat ze vermoord zou worden door een zoon van Ragnar. En dat gebeurde ook door Hvitserk, die het niet eens expres deed maar enorm aan het hallucineren was. "Alles is haar overkomen. Alles, tot het personage zelf zei dat ze ermee wilde stoppen," vertelde Hirst.


Bjorn
Doodsoorzaak: Neergestoken door Ivar en met pijlen neergeschoten door het leger van de Rus

Ivar stak Bjorn neer in de finale van het eerste deel van het zesde seizoen. Hij overleefde het eerste deel van de strijd, kwam weer overeind en nam het een laatste keer op tegen het leger van de Rus. Maar dat overleefde hij natuurlijk niet. "Hij werd daardoor wel vergeven voor alles wat hij misdaan had", vond Hirst.


Ivar
Doodsoorzaak: Neergestoken door een soldaat van Wessex

Ivar offerde zichzelf in de seriefinale op om het leven van Hvitserk te redden. Een bijzonder en toch wat nobel einde, dat volgens Hirst voortkwam uit zijn angst dat Ivar "net iets te eendimensionaal" was.


Lees ook: 'Vikings': Het echte verhaal van hoe Ivar the Boneless doodging

Lees ook: 'Vikings'-bedenker legt de epische laatste aflevering van 'Vikings' uit

Bron: Vulture

Lees meer over: Vikings, History, Michael Hirst

Informatie over de serie: Vikings

Populair nieuws