HBO is van plan om nóg meer opvolgers van 'Game of Thrones' te gaan maken

HBO wil nóg meer 'Game of Thrones'-series

Afgelopen week werd een tweede spinoff aangekondigd, maar daar zal het niet bij blijven.

Zilko Tarici, 27 januari 2021 om 19:44

HBO wil nóg meer Game of Thrones spinoff-series. Het netwerk werkt al aan twee series, maar heeft zijn zinnen gezet op meer verhalen over Westeros.
Aan de eerste spinoff, House of the Dragon, wordt al geruime tijd gewerkt. Deze serie zal ergens in 2022 verschijnen en gaat over de vroege jaren van de Targaryen-dynastie. Olivia Cooke en Matt Smith spelen de hoofdrollen in de grootschalige serie.

Daarnaast werd afgelopen week bekend dat er gewerkt wordt aan nog een prequel-serie. Deze speelt zich ongeveer 90 jaar voor de gebeurtenissen uit A Song of Ice and Fire af en is gebaseerd op de Dunk & Egg-boeken over Ser Duncan the Tail en Aegon Targaryen, de toekomstige koning van Westeros. Eerder werd al een poging gedaan met The Long Night, maar die serie kwam niet verder dan een pilot-aflevering.

Paradepaardje
Game of Thrones is duidelijk het paradepaardje van HBO, want volgens Entertainment Weekly ontwikkelen ze op dit moment nog meer spinoffs. HBO zou al gesproken hebben met verschillende scenaristen en bedenkers om verhalen uit George R.R. Martins wereld te verfilmen. Een spinoff waar HBO vooral interesse in zou hebben is er een over Robert's Rebellion, de gebeurtenissen die direct aan de oorspronkelijke serie voorafgingen.

Houd Serietotaal goed in de gaten voor meer nieuws over al deze Game of Thrones-series. De nieuwtjes blijven immers binnenstromen.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, House of the Dragon, Dunk and Egg, George RR Martin

Populair nieuws