'The Expanse': Dit betekent het einde van seizoen 5

De grote schok aan het einde van dit seizoen, luidt precies in wat je straks in het laatste seizoen kan verwachten.

Jim Pedd, 5 februari 2021 15:40

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Het vijfde seizoen van The Expanse is alweer voorbij. Met de aflevering Nemesis Game eindigde het seizoen met een flinke knaller.
In dit artikel vertellen we je wat de seizoensfinale te zeggen heeft. Daar vertelde showrunner Naren Shankar over in een interview. De zesde reeks zal gebaseerd worden op de laatste vier boeken van de franchise, maar geen tijdsprong maken.

Grote bedreigingen
De finale laat zien hoe de schurken van Mars het protomolecuul meenemen door de ring gates heen. Ze vestigen zich op een nieuwe planeet, in het Laconia-systeem. En we krijgen een korte blik op de schurken die ooit de ring-builders uitgeroeid hebben.

"Aan het einde van aflevering 10, krijg je te zien waarmee het vijfde boek eindigde. met Sauveterre die verdampt. We introduceren hem iets anders in de serie dan hoe het in het boek gegaan is, maar het heeft te maken met een aantal van de verhaallijnen die nog niet uitgelegd zijn. Zoals hoe Marco aan zijn schepen gekomen is, hoe hij daarvoor betaald heeft en waarom hij het protomolecuul steelt."

"De laatste seizoenen vreesde Holden al voor wat je krijgt als het protomolecuul helemaal losgelaten wordt. Ze ontdekten in seizoen 4 een artefact op ilus. En begin seizoen 5 vertelde hij te vrezen voor een vijand die een immens machtige beschaving uitroeide, al die millennia geleden. En dit seizoen zien we dat Holden gelijk had. En dit is de slechtste tijd om dit over je heen te krijgen als mensheid, omdat het zonnestelsel oorlog voert."

Lees ook: The Expanse' stelt kritische fans gerust finale seizoen 5 maakt alles goed!

Lees ook: Sci-fi serie 'The Expanse' moest een scène verwijderen van Prime Video omdat die té bloederig was

Bron: CB

Lees meer over: The Expanse, Naren Shankar, Amazon prime Video

Informatie over de serie: The Expanse

Populair nieuws