search
Oeps: 'Bridgerton' en 'The Crown' hebben exact dezelfde sets
Series / Nieuws

Oeps: 'Bridgerton' en 'The Crown' hebben exact dezelfde sets

Heel gek is het niet, want beiden hebben gebruik gemaakt van exact dezelfde sets en dus ziet het er ook zo uit.

Als je Bridgerton gezien hebt, is je wellicht ook opgevallen dat er grote overeenkomsten waren met The Crown. Beide series zijn te zien op Netflix, en nu blijkt dat de sets voor een deel dezelfde zijn geweest.

Een Tiktok-gebruiker genaamd rakhee_81 plaatste een hele rits video's op het sociale medium, waaruit blijkt dat er inderdaad grote overlap zit. "Heb je je ooit afgevraagd waarom deze kamer uit Bridgerton zo bekend lijkt?"

Belangrijke locatie
De serie Bridgerton speelt zich af in de jaren 1800. The Crown is een fictieve versie van het leven van de Britse koninklijke familie. Voor de sets van beide series is gebruik gemaakt van Wilton House, waardoor je dus zoveel gelijkenissen kan zien.

Ergens is het wel jammer dat een deel van de sets helemaal niet gewijzigd is. Zo hangen schilderijen precies hetzelfde in allebei de series. Hieronder een aantal voorbeelden:

@rakhee_81

I guess they saved on the budget by sharing sets! 😂 ##bridgerton ##dukeofhastings ##regejeanpage ##thecrown ##oliviacoleman ##netflixoriginals ##fyp

♬ Wildest Dreams - Duomo


@rakhee_81

Reply to @kyliedunlap13 Good spot! I'm down the rabbit hole now! 😂 ##bridgerton ##dukeofhastings ##regejeanpage ##thecrown ##netflixoriginals ##fyp

♬ Simon And Lady Danbury (From "Bridgerton") - Geek Music


@rakhee_81

I'm down this rabbit hole now! 😂 ##thecrown ##bridgerton ##thekingsspeech ##theyoungvictoria ##lancasterhouse ##perioddrama ##netflix ##fyp

♬ The Four Seasons Recomposed: Spring I - Eldbjørg Hemsing & NDR Radiophilharmonie & Michael England


Bridgerton krijgt rond de Kerst een tweede seizoen. Aan het vijfde seizoen van The Crown wordt hard gewerkt. Wanneer dat te zien moet zijn is niet bekend.

Lees ook: Netflix hitserie 'Bridgerton' seizoen 2 gaat seksscènes uit seizoen 1 overtreffen

Lees ook: Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Bridgerton'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen