search
'Game of Thrones': Hoe liep het eigenlijk af met de Night's Watch?
Series / Featured

'Game of Thrones': Hoe liep het eigenlijk af met de Night's Watch?

Hoe is het bij Game of Thrones afgelopen uiteindelijk met de militaire orde?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones is alweer een tijd voorbij, maar de serie blijft de fans bezighouden.

Nadat de White Walkers verslagen waren, was de taak van de Night's Watch vervuld. Maar de militaire orde bleef actief. Waarom precies? Nou, dat leggen we je in dit artikel uit.

De Night's Watch
De Night's Watch werd 8.000 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones opgericht. Mannen die zich bij de orde voegden, zwoeren een eed die hen verbood een huwelijk aan te gaan, familiebanden te onderhouden en eigenaarschap over land te hebben.

Na een reeks tumultueuze gebeurtenissen rond de Wall en het kasteel Black, werd de grote ijsmuur uiteindelijk omver geworpen door ijsdraak Viserion. Delen van de muur vielen om en de Wights konden samen met de White Walkers simpelweg oversteken.

Hoewel veel leden van de Night's Watch om het leven kwamen, bestond de orde nog altijd aan het einde van de serie. Dat had te maken met de functie daarvan. We leren via Tyrion Lannister dat het idee is om de Night's Watch dienst te laten doen als "een plek voor bastaards en gebroken mannen".

Niet langer functioneerde de militaire orde dus als manier om de wereld te beschermen tegen Wildlings en White Walkers, maar als plek voor de armen, verbannenen en neergetrapten van de samenleving.

Lees ook: Hoe zou 'Game of Thrones' seizoen 9 eruit kunnen zien? Deze fan brengt een populaire theorie tot leven

Lees ook: Waarom werd Tyrion in 'Game of Thrones' op keiharde wijze verraden?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen