search

Ons nieuws van donderdag 11 februari 2021

'Your Honor' krijgt dan toch geen tweede seizoen meer
Series / Nieuws

'Your Honor' krijgt dan toch geen tweede seizoen meer

Het nieuws werd ondertussen ook officieel bevestigd door Showtime zelf...

Slecht nieuws voor fans van de serie Your Honor. Showtime heeft namelijk bevestigd dat er geen tweede seizoen van de reeks meer zal verschijnen.

De serie Your Honor vertelt het verhaal van Michael Desiato. Hij is een bijzonder gerespecteerde rechter van wie het leven plots op zijn kop komt te staan. Dit als gevolg van de betrokkenheid van zijn zoon bij een hit-and-run.

Bovenstaande leidt uiteindelijk tot een web van leugens en bedrog. Zowel voor de vader als voor de zoon zorgen deze er voor dat er enkele onmogelijke keuzes gemaakt dienen te worden.

Langzame start
In eerste instantie kon Your Honor slechts rekenen op weinig interesse. Naargelang het seizoen vorderde bleek echter al snel dat de kijkcijfers steeds beter werden. Gemiddeld heeft de reeks in de Verenigde Staten dan ook zo'n 573.000 kijkers getrokken.

Vanaf het begin werd door Showtime bekend gemaakt dat het project een gelimiteerde serie zou zijn. Dat hoeft echter in de praktijk niet te betekenen dat er slechts één enkel seizoen van zal worden uitgegeven. Toch is dat wel degelijk wat er voor Your Honor gebeurt. De reeks zal dan ook uiteindelijk afkloppen op 10 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cast van nieuwe veelbelovende thrillerserie 'The Power' bekend
Series / Nieuws

Cast van nieuwe veelbelovende thrillerserie 'The Power' bekend

Amazon Prime Video heeft bekend gemaakt hoe de cast van haar nieuwe thrillerserie er uit zal komen te zien...

Heel wat mensen kijken ongetwijfeld al stevig uit naar de komst van de thrillerserie The Power. De reeks zal ergens in de loop van dit jaar verschijnen en de cast ziet er alvast erg veelbelovend uit.

The Power is een serie die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Naomi Alderman. De verhaallijn speelt zich af in onze tijd en vertelt het verhaal van tienermeisjes die zomaar de mogelijkheid krijgen om mensen te elektrocuteren.

In totaal zullen er van de serie 10 afleveringen verschijnen. De regie van de reeks is in handen van Reed Morano (The Handmaid's Tale). Sister (bekend van onder meer Chernobyl zal de productie voor haar rekening nemen.

Leuke cast
Eén ding weten we nu alvast, de cast van The Power zal er meer dan degelijk uit komen te zien. De rol van de zelfingenomen gouverneur Daniel Dandon zal bijvoorbeeld worden gespeeld door Tim Robbins. Leslie Mann zal in de huid kruipen van de burgemeester Margot Cleary-Lopez. Haar man wordt gespeeld door John Leguizamo die eerder onder meer te zien was in When They See Us.

De rol van adviseur zal worden vervuld door Edwina Findley die eerder al te zien was in de serie Fear The Walking Dead. Andere leden van de cast zijn Rob Delaney, Alice Eve en Jacob Fortune-Lloyd.

Wanneer The Power precies zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix vindt weer een nieuwe fantasyfranchise
Series / Nieuws

Netflix vindt weer een nieuwe fantasyfranchise

Brian Jacques schreef meer dan 20 boeken; Netflix maakt er een serie en film van.

Netflix heeft een deal gesloten met Penguin Random House Children. Onderdeel van die deal is de mogelijkheid om een serie rond Redwall te maken, in Nederland bekend als de Roodburcht, boeken van schrijver Brian Jacques.

In de boeken volgen we onder meer een jonge muis die Matthias heet en in de Roodburcht-abdij woont. Hij droomt ervan avonturen te beleven en kijkt heel erg op naar de lang geleden overleden oprichter van de abdij: Martin de Krijger. Op basis van het verhaal van Matthias komt er een film, maar rond Martin wordt een serie gemaakt.

Niet voor het eerst
Dit is niet de eerste keer dat er een adaptatie komt van de boeken. In het verleden is er een animatieserie gemaakt op basis van de eerste drie boeken. Maar er zijn meer dan 20 boeken in de reeks, dus er is genoeg materiaal voor Netflix.

Hieronder de aankondiging die Netflix op Twitter deed:



De serie van Netflix wordt gemaakt door Patrick McHale, die Over the Garden Wall ontwikkelde. Hij gaat nu dus aan de slag met deze serie en een film.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt met opvallende nieuwe serie
Series / Nieuws

Disney+ komt met opvallende nieuwe serie

The Mysterious Benedict Society komt straks naar Disney+, waar deze eerst voor Hulu was.

Disney+ komt deze zomer met een verfilming van de boekenreeks The Mysterious Benedict Society. De serie heeft nu ook bekend gemaakt wie allemaal de hoofdrollen krijgen.

De show wordt gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks voor jongvolwassenen van Trenton Lee Stewart. Centraal staan vier wezen met bijzondere en unieke vaardigheden. Ze komen terecht in een kostschool, waar een excentrieke man die hen helpt, wil dat zij een plan stoppen dat wereldwijde gevolgen kan hebben.

De hoofdrolspelers
De hoofdrollen in de Disney+-serie zijn voor Tony Hale, Kristen Schaal, Opie Winston en Chick Hogan. De serie wordt gemaakt door regisseur James Bobin, en schrijvers zijn onder meer Darren Swimmer en Todd Slavkin.

Eigenlijk had de serie voor Hulu gemaakt moeten worden, maar dat feest ging niet door vanwege corona. De serie werd later opgenomen dan gepland en kwam daardoor terecht op Disney+, waar deze acht afleveringen krijgt in eerste instantie.

Mocht het eerste seizoen een succes zijn, heeft Disney genoeg bronmateriaal. De serie begon in 2007 met het boek The Mysterious Benedict Society, en kreeg meerdere vervolgen en spin-offs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet
Series / Nieuws

'The Mandalorian' ontslaat actrice Gina Carano op staande voet

Ze kan dus ook niet meer rekenen op de hoofdrol die ze zou spelen in een eigen Star Wars-serie.

Actrice Gina Carano is ontslagen bij The Mandalorian. Ook zal ze geen eigen spin-off van die serie krijgen, wat eerder wel de bedoeling was.

Dat bevestigt Lucasfilm. De actrice speelde de rol van Cara Dune, maar kwam de afgelopen maanden regelmatig in opspraak vanwege opmerkingen die ze op sociale media maakte. Ze maakte transfobe grappen, betwijfelde de effectiviteit van mond- en neusmaskers tegen de verspreiding van corona en trok de verkiezingsresultaten van de Presidentsverkiezingen in de VS in twijfel. Recent twitterde ze ook over de Holocaust en Jeffrey Epstein.

Geen rol meer
Voor Lucasfilm was dit de druppel. Besloten is om afscheid te nemen van Gina Carano, die dus geen rol meer heeft in de franchise.

"Gina Carano is niet meer in dienst van Lucasfilm en er zijn geen plannen voor haar om in de toekomst terug te keren. Haar berichten op sociale media, waarin ze mensen op basis van culturele en religieuze identiteiten denigreert, zijn verwerpelijk en onacceptabel."

Dat betekent dus ook dat ze geen rol krijgt in toekomstige series in de Star Wars-franchise, waar een mooie toekomst was weggelegd voor Carano. Zo werd verwacht dat ze een hoofdrol zou hebben in Rangers of the New Republic.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off

Lees ook: Geweldige nieuwe 'Honest Trailer' maakt compleet gehakt van 'The Mandalorian'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Falcon and the Winter Soldier'-trailer breekt records
Series / Nieuws

'Falcon and the Winter Soldier'-trailer breekt records

Falcon and the Winter Soldier weet een groot record neer te zetten met zijn Super Bowl-trailer.

Tijdens de Super Bowl werd een nieuwe trailer getoond van Marvel-serie Falcon And The Winter Soldier. Die show gaat in maart van start, en belooft heel wat kijkers te gaan trekken.

Vandaag blijkt namelijk dat de nieuwe beelden die vertoond zijn een record hebben gebroken voor streamingseries. Meer dan 125 miljoen mensen bekeken de nieuwe beelden van de serie, binnen 24 uur. Dat is meer dan twee keer zoveel als de 53 miljoen mensen die keken naar de eerste trailer van [url1=]WandaVision[/url1], dat hiervoor de recordhouder was.

Nieuwe serie
De trailer van Falcon And The Winter Soldier doet het overigens ook beter dan menig bioscoopfilm, zelfs een aantal van de grootste producties die Hollywood ons brengt.

Zo trok de trailer van Black Widow binnen 24 uur 119 miljoen kijkers en Star Wars: The Rise of Skywalker bleek goed voor 111 miljoen kijkers.

Waar WandaVision wat experimenteel is, geldt dat ogenschijnlijk in mindere mate voor Falcon and the Winter Soldier, dat er meer uitziet als een spionagethriller vol knalharde actie. De serie gaat op 19 maart van start op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.