'Lord of the Rings'-titel is maar misleidend vindt Elijah Wood

'Lord of the Rings'-titel is maar misleidend

Elijah Wood was te zien als Frodo in de filmtrilogie van regisseur Peter Jackson en heeft een mening over de serie van Amazon.

Jim Pedd, 17 februari 2021 om 16:23

Acteur Elijah Wood kennen we natuurlijk nog vooral als Frodo uit The Lord of the Rings. Zijn missie om de Ring van superschurk Sauron te vernietigen stond centraal.
Wat Wood betreft, gaat er iets mis bij de serie van Amazon prime Video. De acteur vindt niet dat de serie dezelfde naam moet krijgen als de films waar hij zelf aan meewerkte. Dat zou wel heel verwarrend zijn, aangezien deze zich honderden jaren voor de bioscoopfilms afspeelt.

Verwarrende titel
"Ze noemen het The Lord of the Rings, en dat vind ik een beetje misleidend," begon de acteur. "Wat ik begrepen heb, is dat het materiaal waar ze mee werken, zich chronologisch wat eerder in de geschiedenis van Lord of the Rings of Midden-Aarde afspeelt dan de personages die je in Lord of the Rings ziet. Het klinkt meer alsof het zich tijdens de Silmarillion afspeelt. Niet om nerderig te worden of te doen, maar het is de Tweede Era van Midden-Aarde."

Daar heeft Elijah Wood natuurlijk wel een punt. De serie draait niet om het vernietigen van de ring, maar gaat om de periode die zich daar juist vooraf speelt, toen slechterik Sauron de ringen nog ging maken.

Overigens is de titel nog altijd niet definitief en gaat het om een werktitel. Alles kan dus nog veranderen.

Lees ook: Nieuwe 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten over de hoofdpersonen

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie onthult gave nieuwe details; grote Hollywood-sterren gecast?

Bron: winter is coming

Lees meer over: Lord of the Rings, Elijah Wood, Amazon Prime Video

Populair nieuws