Petitie om Gina Carano weer terug te halen bij 'The Mandalorian' begint nu echt te lopen

'The Mandalorian'-petitie begint nu echt te lopen

Lucasfilm ontsloeg de actrice bij The Mandalorian, en niet iedereen kan zich in dat besluit vinden.

Jim Pedd, 18 februari 2021 om 14:36

Lucasfilm besloot Gina Carano te ontslaan bij The Mandalorian. De actrice plaatste behoorlijk opmerkelijke berichten op sociale media. Maar sommige fans willen haar toch weer in de serie zien.
Op Change.org werd een petitie gestart om haar alsnog ingehuurd te hebben. Die handtekeningenactie haalde nu al zo'n 50.000 handtekeningen op, waarmee het eerste doel bereikt is. Nu hopen de starters dat de 75.000 gehaald worden.

Disney overhalen?
Geprobeerd wordt dus om Disney over te halen om de actrice weer in te huren. Maar de kans daarop lijkt behoorlijk klein. Gina Carano werd tot nu toe 'getolereerd' door Disney, zelfs toen ze bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool haar sympathie voor de relschoppers uitte.

De actrice is de afgelopen tijd dan ook vooral in het nieuws gekomen als supporter van extreemrechts, en was kritisch op allerlei vormen van beleid van de Democratische partij.

Voor Disney was het de druppel toen de actrice schreef dat de Joden tijdens de Holocaust zich hetzelfde hebben gevoeld als de Republikeinen in de Verenigde Staten nu.

Lees ook: 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano werd ontslagen via social media?

Lees ook: Online initiatief gestart om verguisde 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano terug te halen

Lees meer over: The Mandalorian, Gina Carano, Cara Dune, Disney Plus, Star Wars

Populair nieuws