'The Walking Dead' seizoen 11 gaat anders voelen

'The Walking Dead' seizoen 11 gaat anders voelen

De afleveringen worden dit keer niet opgenomen zoals gebruikelijk, wat gevolgen heeft voor de sfeer.

Jim Pedd, 22 februari 2021 om 07:03

The Walking Dead werd tot nu toe op 16mm-film opgenomen. Daardoor kreeg je een goed klassiek horrorgevoel bij het kijken van de serie. Maar de laatste dertig afleveringen worden vanwege het coronavirus digitaal opgenomen.
Dat bevestigt showrunner Angela Kang in een e-mail aan Yahoo. "De keuze werd gemaakt omdat er minder moet gebeuren als je digitaal opneemt, tegenover 16 mm. Je hebt minder momenten waarop je elkaar mogelijk aanraakt. Je hoeft bijvoorbeeld niet elke paar minuten de filmrol te vervangen", aldus Kang.

Ander gevoel
Een van de cinematografen stelde eerder nog dat de serie juist heel veel waarde hechtte aan de look. "Een van de dingen waar de serie sterk op leunt, is het feit dat we op film opnemen", aldus Stephen Campbell.

Maar dat wordt nu dus anders. Doordat er geen 16mm gebruikt wordt, zal je minder 'grain' in het beeld zien. Dat maakt van de serie dus ook minder een klassieke horrorserie.

Dat heeft dus echt praktische redenen en komt niet voort uit budgettaire keuzes of iets anders, maar echt vanwege het coronavirus en het feit dat crewleden elkaar zo min mogelijk moeten aanraken.

Lees ook: 'The Walking Dead' vestigt een eigen record dat niet zomaar verslagen zal worden

Lees ook: Duistere gebeurtenissen rond Maggie in 'The Walking Dead'

Bron: Yahoo

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Film, Digitaal

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws