'Game of Thrones': Deze personages waren in alle seizoenen te zien

Game of Thrones: Deze helden zaten in elk seizoen

We kennen Game of Thrones allemaal wel als een serie die moeiteloos afscheid nam van heel wat personages.

Jim Pedd, 7 maart 2021 om 18:35

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Game of Thrones staat bekend om zijn enorme castlijst. Slechts een paar personages waren in alle acht seizoenen van de serie te zien.
Er werden 73 afleveringen gemaakt van Game of Thrones. Slechts 12 personages waren in elk van de seizoenen te zien. Opmerkelijk genoeg kon je niemand in elke aflevering te zien: het record staat op 67 afleveringen.

De overlevers
We zetten de overlevers voor je op een rij.

JON SNOW: Hij was in 62 afleveringen te zien en is de bastaardzoon van Ned Stark. Jon kwam er uiteindelijk achter een heel ander verleden te hebben: zijn moeder was de zus van Ned, Lyanna, en zijn vader Rhaegar Targaryen. Jon is de man van de Night's Watch en de man die Daenerys Targaryen doodde.

DAENERYS TARGARYEN: Zij was ook in 62 afleveringen te zien. Dany kennen we als een vrouw die in het begin gedwongen uitgehuwelijkt werd aan Khal Drogo. En vanuit daar opkwam als machthebber met drie draken.

TYRION LANNISTER: Hij was in de meeste afleveringen van iedereen te zien: 67 in totaal. Het jongste kind van Lord Tywin Lannister stond altijd op gespannen voet met zijn vader. En hij switchte zelfs van bondgenoten naar Dany. Hij werd uiteindelijk als laatst levende Lannister de nieuwe Lord van Casterly Rock en Hand of the King.

CERSEI LANNISTER: 62 afleveringen lang was Cersei de schurk om tegen te strijden. Maar eigenlijk was ze vooral heel tragisch, een vrouw die heel wat dramatische gebeurtenissen doormaakte.

JAIME LANNISTER: Hij was in 55 afleveringen te zien, en heel loyaal aan zijn familie. Tegelijk hielp hij House Stark een aantal keren, onder meer tijdens de Battle of Winterfell.

SANSA STARK: De oudste dochter van Ned Stark begon als een idealist en eindigde als een powervrouw. Zij wist heel wat brute ervaringen te doorstaan en werd uiteindelijk Queen of the North.

ARYA STARK: 59 keer zagen we Arya, het meisje dat als tomboy niet helemaal in haar familie paste. Ze trainde als Faceless Man en keerde terug naar Winterfell om het op te nemen tegen onder meer de Night King. Zij vertrok aan het einde van de serie om de wereld te verkennen.

THEON GREYJOY: Een wat complex personage, doordat hij eerst voor Robb Stark werkte, hem daarna verraadde, gevangen genomen werd door Ramsay Bolton en uiteindelijk alles goed wist te maken tijdens de strijd tegen de Night King.

SAMWELL TARLY: De beste vriend van Jon Snow begon als laffe rekruut van de Night's Watch. Maar hij werd een Maester, zelfs de Grand Maester toen de serie eindigde.

JORAH MORMONT: We zagen hem 52 keer. De meest trouwe dienaar van Daenerys wist te genezen van greyscale en vocht voor Daenerys in de Battle of Winterfell.

BRONN: Hij was elk seizoen in een handvol afleveringen te zien. Bron was eerst de persoonlijke bodyguard van Tyrion en werkte voor iedereen die hem maar genoeg betaalde. Aan het eind was hij de Lord van Highgarden en de Master of Coin.

LORD VARYS: Hij was niet fysiek actief in de War of the Five Kings, maar wel - dankzij zijn inlichtingen, een sleutelfiguur. Varys werkte voor Dany en diende haar tot het eind.Alleen werd hij na zorgen geuit te hebben over haar geestelijke gesteldheid door haar geëxecuteerd.

Lees ook: Waarom 'Game of Thrones' deze verhaallijn uit de boeken wegliet

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Overlevenden, George RR martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws