Ontslag Gina Carano van 'The Mandalorian' kan niet op veel steun rekenen

The Mandalorian-fans niet blij met ontslag

Lucasfilm koos ervoor om een van de sterren van The Mandalorian te ontslaan wegens een stel tweets.

Jim Pedd, 8 maart 2021 om 08:10

Een onderzoek onder Amerikanen laat zien dat lang niet iedereen het besluit van Disney en Lucasfilm steunt om actrice Gina Carano te ontslaan bij The Mandalorian.
De actrice werd ontslagen wegens haar activiteit op sociale media. Daar plaatste ze berichten die niet heel erg pasten binnen Disney. Ondanks dat er heel wat voor te zeggen valt om de actrice niet te ontslaan om haar denkbeelden vond Disney dat ze zich had moeten aanpassen aan hun normen en waarden.

Een onderzoek
Een nieuw onderzoek van Public Opinion Strategies laat zien dat veel Amerikanen vinden dat Carano onterecht ontslagen werd bij The Mandalorian.

Bij het onderzoek werd aan respondenten op twee momenten gevraagd hoe ze naar het ontslag keken. Het eerste moment was simpelweg zonder hen informatie te geven, het tweede was met informatie.

58 procent bleek al meteen te vinden dat je iemand niet mag ontslaan om zijn of haar denkbeelden. Op het moment dat ze te zien kregen waarom Carano ontslagen werd, groeide dat percentage naar 72 procent. 34 procent gaf aan dat ze vonden dat er niets mis was met Gina Carano's berichten.
Bron: bounding into comics

Lees meer over: The Mandalorian, Gina Carano, Cara Dune, Disney Plus, Star Wars, Ontslag, Lucasfilm

Populair nieuws