Netflix-hit 'The Queen's Gambit' wordt een musical

Gaan zingen en schaken dan tóch hand in hand?

Zilko Tarici, 09-03-2021 10:21

Nu de fictieve schaakgrootheid Beth Harmon de tv-wereld heeft veroverd, is het tijd om uit te breiden. De serie brak vorig jaar alle records toen hij beschikbaar werd op Netflix en won vorige week nog twee golden Globes. Nu komt er een musical.
Productiemaatschappij Level Forward heeft onthuld dat ze de theaterrechten van The Queen's Gambit hebben bemachtigd en het verhaal in musicalvorm zullen gieten. Er zijn nog geen namen van regisseurs of acteurs verbonden aan het ambitieuze project.

The Queen's Gambit vertelt het verhaal van Beth Harmon, die op jonge leeftijd ontdekt dat ze een enorm talent heeft voor schaken. Ze komt al snel in de hogere regionen van de schaakwereld terecht, maar krijgt ondertussen ook te kampen met een verslaving aan pillen en alcohol.

In de prijzen
Netflix won tijdens de Golden Globes twee belangrijke prijzen voor de serie: die voor Beste Miniserie en Anya Taylor-Joy voor Beste Actrice. In de eerste maand werd The Queen's Gambit door ruim 62 miljoen mensen gestreamd, waarmee het de best bekeken miniserie ooit werd op het platform.

Het is nog onbekend wanneer de musicalversie van The Queen's Gambit de theaters moet bereiken.
Bron: Comic Book

Lees meer over: The Queens Gambit, Netflix, Anya Taylor Joy, Bill Camp, Marielle Heller

Populair nieuws