search
Komt er een vijfde seizoen van 'Sherlock'? Benedict Cumberbatch geeft antwoord

Komt er een vijfde seizoen van 'Sherlock'? Benedict Cumberbatch geeft antwoord

Benedict Cumberbatch wil wel, maar hij heeft een behoorlijk drukke agenda. De kans lijkt klein.

Jim Pedd
Acteur Benedict Cumberbatch is tegenwoordig vooral bekend als de Sorcerer Supreme van het Marvel Cinematic Universe. Daarvoor was hij een van de hoofdrolspelers in BBC-hit Sherlock. Die rol maakte hem een wereldberoemd acteur.

Ondanks de grote populariteit van de serie, is het lange tijd onduidelijk hoe het zit met de toekomst van de serie. Er zat lange tijd tussen het derde en vierde seizoen, en de laatste rits afleveringen was in 2017 te zien. Bovendien eindigden die aflevering redelijk definitief. Maar er is nog altijd meer mogelijk.

Vijfde seizoen
Cumberbatch sprak met Collider over de mogelijkheid van een vijfde seizoen. Hij wil er geen nee tegen zeggen, maar voorlopig is de kans klein dat er iets nieuws gaat komen.

"Ik ben echt de slechtste persoon om deze vraag aan te stellen. Ik zeg natuurlijk nooit nee hiertegen. Maar ik weet het niet," begon de acteur het interview.

"Ik ben eigenlijk ook de slechtste persoon om dit aan te vragen omdat mijn agenda behoorlijk, behoorlijk vol zit op dit moment. Maar dat geldt ook voor Martin [Freeman], en een aantal van de andere hoofdrolspelers. Dus, wie weet? Misschien kan het op een dag als het script goed is. En ik zeg 'het script', misschien wordt het een film en geen serie? Wie weet. Maar hoe dan ook: vooralsnog niet."Aanbevolen artikelen