search
'Westworld'-plotgat uitgelegd: Waarom herkende niemand Bernard?
Series / Featured

'Westworld'-plotgat uitgelegd: Waarom herkende niemand Bernard?

Waarom herkende niemand Bernard als Arnold? Hij was immers een exacte kopie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO-serie Westworld is lekker gecompliceerd. Extra complex is een vrij groot plotgat. Waarom wist niemand dat Bernard een exacte kopie van Arnold Weber was?

in de franchise is Arnold Weber samen met Robert Ford de drijvende kracht achter het park. Arnold lijkt een mythe te zijn en Ford insinueert dat Arnold zelfmoord pleegde, ook al gingen de autoriteiten uit van een ongeluk.

Een godachtig figuur
De kijker leert in Westworld gaandeweg wie Arnold was en waarom zijn erfenis zo'n grote impact maakte op het park. Dolores en de andere hosts blijken zijn stem te horen, een deel van programmeerwerk dat hij maakte om hen te helpen transcenderen.

De vraag is echter waarom niemand zag dat Bernard een nieuwe incarnatie van Arnold was. Het lijkt een enorm plotgat, maar blijkt eigenlijk een goed doordacht element te zijn.

De serie speelt zich af in het heden, decennia nadat Arnold gedood werd door Dolores en het eerste incident plaatsvond in Westworld. Bij dat incident kwamen tientallen mensen om het leven en de slachting werd echt zoveel mogelijk uit de boeken gehaald. Westworld bleef, ondanks pogingen van Arnold iets anders te bewerkstelligen, gewoon open.

Delos wiste Arnold zelfs helemaal uit de boeken. Aangezien dat dertig jaar eerder gebeurde, was Ford waarschijnlijk de enige die direct met hem samengewerkt had. Wellicht was dat dus de reden waarom niemand Arnold/Bernard herkende.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen