Grote tegenslag voor de nieuwe 'Battlestar Galactica'-serie

Grote tegenslag voor nieuwe 'Battlestar Galactica'

Battlestar Galactica kan weer naar de tekentafel na vertrek schrijver.

Bram de Groot, 28 maart 2021 om 16:02

Er wordt door de Amerikaanse streamingdienst Peacock alweer een tijdje gewerkt aan een nieuwe Battlestar Galactica-serie. Helaas voor de mensen die reikhalzend naar de serie uitkijken: de schrijver is vertrokken en dat zal ongetwijfeld oponthoud opleveren.
De nieuwe Battlestar Galactica ziet schrijver Michael Lesslie en nu moet producent Sam Esmail op zoek naar een nieuwe schrijver.

Deadline meldt dat Lesslie vertrekt om te werken aan een ander project, namelijk de Maddaddam-trilogie van The Handmaid's Tale-schrijver Margaret Atwood.

Tegenslag voor Battlestar Galactica
De serie moet een verlengstuk worden van de serie uit de '00. Dat producent Esmail zeker op zoek moet naar een nieuwe schrijver, blijkt uit zijn eerdere uitspraak dat hij zichzelf niet als de juiste kandidaat ziet om de dagelijkse leiding te nemen over de show. Daarvoor zou hij naar eigen zeggen mogelijk niet "sci-fi genoeg" zijn.

Peacock kondigde de nieuwe Battlestar Galactica-serie in september 2019 aan. Verder details over het plot zijn logischerwijs niet bekend.Bron: Deadline

Lees meer over: Battlestar Galactica, Peacock, Michael LesslieSam Esmail

Populair nieuws