search

Ons nieuws van zondag 28 maart 2021

'The Witcher' seizoen 2 brengt iconische schurken met zich mee
Series / Foto's

'The Witcher' seizoen 2 brengt iconische schurken met zich mee

The Witcher laat hele toffe schurken zien op een stel beelden vanaf de filmset.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Witcher komt langzaam dichterbij. De productie vindt nog altijd plaats, na een hele rits verschillende tegenslagen.

Nu de opnames in volle gang zijn, en sommige castleden zelfs klaar zijn, lekken langzaamaan nieuwe setfoto's uit. Vandaag vanaf de opnamelocatie Saunton Beach in Devon, het Verenigd Koninkrijk. Nieuwe setfoto's laten zien dat er wel heel interessante slechteriken debuteren.

Tweede seizoen The Witcher
Volgens de site Redanian Intelligence is de Wild Hunt te zien in dit nieuwe seizoen. Althans: die zijn te zien op de setfoto's, lijkt het wel. Die kon je onder meer zien in de games rond de franchise, met name The Witcher 3.

Hieronder kan je de gave foto zien:



Redanian Intelligence wist bij zijn eigen bronnen te bevestigen dat het echt gaat om de Wild Hunt. We zien ze in hun welbekende volledig zwarte harnas, excentrieke wapens en de skeletachtige paarden waar ze op zitten.

De scènes zijn in intieme setting opgenomen, wat betekent dat de Wild Hunt mogelijk geen grote rol krijgt in het seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-plotgat uitgelegd: Waarom herkende niemand Bernard?
Series / Featured

'Westworld'-plotgat uitgelegd: Waarom herkende niemand Bernard?

Waarom herkende niemand Bernard als Arnold? Hij was immers een exacte kopie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO-serie Westworld is lekker gecompliceerd. Extra complex is een vrij groot plotgat. Waarom wist niemand dat Bernard een exacte kopie van Arnold Weber was?

in de franchise is Arnold Weber samen met Robert Ford de drijvende kracht achter het park. Arnold lijkt een mythe te zijn en Ford insinueert dat Arnold zelfmoord pleegde, ook al gingen de autoriteiten uit van een ongeluk.

Een godachtig figuur
De kijker leert in Westworld gaandeweg wie Arnold was en waarom zijn erfenis zo'n grote impact maakte op het park. Dolores en de andere hosts blijken zijn stem te horen, een deel van programmeerwerk dat hij maakte om hen te helpen transcenderen.

De vraag is echter waarom niemand zag dat Bernard een nieuwe incarnatie van Arnold was. Het lijkt een enorm plotgat, maar blijkt eigenlijk een goed doordacht element te zijn.

De serie speelt zich af in het heden, decennia nadat Arnold gedood werd door Dolores en het eerste incident plaatsvond in Westworld. Bij dat incident kwamen tientallen mensen om het leven en de slachting werd echt zoveel mogelijk uit de boeken gehaald. Westworld bleef, ondanks pogingen van Arnold iets anders te bewerkstelligen, gewoon open.

Delos wiste Arnold zelfs helemaal uit de boeken. Aangezien dat dertig jaar eerder gebeurde, was Ford waarschijnlijk de enige die direct met hem samengewerkt had. Wellicht was dat dus de reden waarom niemand Arnold/Bernard herkende.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote tegenslag voor de nieuwe 'Battlestar Galactica'-serie
Series / Nieuws

Grote tegenslag voor de nieuwe 'Battlestar Galactica'-serie

Battlestar Galactica kan weer naar de tekentafel na vertrek schrijver.

Er wordt door de Amerikaanse streamingdienst Peacock alweer een tijdje gewerkt aan een nieuwe Battlestar Galactica-serie. Helaas voor de mensen die reikhalzend naar de serie uitkijken: de schrijver is vertrokken en dat zal ongetwijfeld oponthoud opleveren.

De nieuwe Battlestar Galactica ziet schrijver Michael Lesslie en nu moet producent Sam Esmail op zoek naar een nieuwe schrijver.

Deadline meldt dat Lesslie vertrekt om te werken aan een ander project, namelijk de Maddaddam-trilogie van The Handmaid's Tale-schrijver Margaret Atwood.

Tegenslag voor Battlestar Galactica
De serie moet een verlengstuk worden van de serie uit de '00. Dat producent Esmail zeker op zoek moet naar een nieuwe schrijver, blijkt uit zijn eerdere uitspraak dat hij zichzelf niet als de juiste kandidaat ziet om de dagelijkse leiding te nemen over de show. Daarvoor zou hij naar eigen zeggen mogelijk niet "sci-fi genoeg" zijn.

Peacock kondigde de nieuwe Battlestar Galactica-serie in september 2019 aan. Verder details over het plot zijn logischerwijs niet bekend.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergirl - Het einde is nabij voor de DC-heldin [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Supergirl - Het einde is nabij voor de DC-heldin [Blu-ray]

Alleen seizoen zes nog voor het personage van actrice Melissa Benoist.

Aankomende week start op de Amerikaanse zender The CW het zesde en laatste seizoen van de DC-superheldenserie Supergirl, uiteraard met Melissa Benoist als Kara Zor-El / Kara Danvers / Supergirl. Wel komt er daarna een spin-off: Superman & Lois.

Waar het eerste seizoen nog uitkwam op gemiddeld bijna 10 miljoen kijkers, noteerde het vijfde seizoen nog maar 1,6 miljoen kijkers per aflevering. Nu heeft Warner Bros Home Entertainment dat vijfde seizoen in Nederland uitgegeven op een mooie Blu-ray uitgave. Hieronder een blik wat je krijgt.



Serie: Supergirl - Seizoen 5 | Aantal discs 4 x Blu-ray | Afleveringen: 19 x ca. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888256008 | Release: februari 2021 | Met dank aan: Warner Bros. Home Entertainment

De schijven van deze uitgave van Supergirl zitten vastgeklikt in een iets dikkere blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant laat uiteraard Melissa Benoist zien en de achterkant verklapt dat er een aantal extra's op de schijven staan.

De Blu-ray uitgave is net als bij de eerdere seizoenen weer prima verzorgd. In de box vind je de nodige details over de afleveringen en de High Definition is uiteraard weer van een prima kwaliteit. Veel beter dat de vaak wat mindere Dvd-uitgaven van Warner Bros.

Extra's zijn er dus ook. Zo is er de ruim 50 minuten durende video The Best of DC TV's Comic-Con Panels San Diego 2019 en deze toont ook de panels van de andere Arrowverse-series zoals Arrow, The Flash, Black Lightning en Batwoman. Ook zie je enkele verwijderde scènes en is er voor de liefhebber de gebruikelijke Gag Reel.



In seizoen vijf raakt National City in de ban van verslavende virtual reality technologieën die door de nieuwe eigenaar van CatCo, Andrea Rojas, zijn gecreëerd.

Terwijl Kara de kracht van de pers gebruikt om te proberen dit gevaar bloot te leggen, moet ze het hoofd bieden aan uitdagingen die worden opgeworpen door rivaliserende verslaggever William Dey, de afvallige Martian Malefic J'onzz, een schimmige organisatie genaamd Leviathan, en de schokkende terugkeer van Lex.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A Court of Thorns and Roses' is de volgende epische fantasyserie
Series / Nieuws

'A Court of Thorns and Roses' is de volgende epische fantasyserie

Er wordt een serie gemaakt rond A Court of Thorns and Roses.

Ronald D. Moore ontwikkelt op dit moment een televisieserie van de boekenreeks A Court of Thorns and Roses voor Hulu. Daarbij baseert hij zich (uiteraard) op de boekenreeks van Sarah J. Maas.

Maas deelde het nieuws zelf op Instagram, waarin bekend gemaakt werd dat de boekenreeks gemaakt wordt door Moore. Samen maken ze hem voor Hulu, in samenwerking met 20th Century Television.

A Court Of Thorns and Roses
Hieronder kan je de aankondiging van de ACOTAR-serie zien:

Bekijk op instagram


De serie A Court Of Thorns and Roses valt in het genre van high fantasy, en combineert romantiek, met drama, actie en regionale politiek. Hieronder de synopsis van het eerste seizoen:

Als de negentienjarige jager Feyre in de bossen een wolf doodt, arriveert een beestachtig wezen om goedmaking te eisen. Ze wordt daarop meegesleept in een bizarre wereld van magie die ze alleen uit legendes kent, en ontdekt dat haar gevangennemer geen beest is, maar Tamlin, een van de dodelijke en onsterfelijke feeën die ooit over hun wereld heersten.

Terwijl ze in zijn land verblijft, veranderen de gevoelens van Feyre voor Tamlin van ijzige vijandigheid naar urige passie die door elke leugen en waarschuwing die ze voor de wereld van de Fae kreeg brandt. Maar er groeit een oeroude en gestoorde schaduw en het is aan Feyre om die te stoppen, anders verdoemt ze Tamlin en zijn wereld voor altijd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Inside Man' van Netflix vindt interessante hoofdrolspeler
Series / Nieuws

'Inside Man' van Netflix vindt interessante hoofdrolspeler

Steven Moffat voegt David Tennant toe aan de cast van zijn BBC/Netflix-serie.

Steven Moffat werkt weer aan een heel nieuwe televisieserie. Hij komt met Inside Man, een vierdelige miniserie die hij maakt voor de BBC en Netflix.

Voor de serie heeft hij nu David Tennant weten te strikken, de acteur met wie hij jarenlang aan Doctor Who werkte. Verder wordt de inside man uit de titel gespeeld door Stanley Tucci. Andere hoofdrollen zijn er voor Dolly Wells en Lydia West.

Het verhaal
De televisieserie Inside Man volgt een Amerikaanse gevangene die in de dodencel zit. Verder zien we een priester die woont in een stil Engels stadje, en een leraar die vast zit in een kelder. Hun paden kruisen "op de meest onverwachte manier".

Moffat staat bekend om zijn vele twists, en dat zal nu niet anders zijn. Deadline stelt zelfs dat het einde van de serie geheim gehouden wordt voor Netflix en de BBC, zodat er echt helemaal niets van uit kan lekken.

De serie wordt volledig geregisseerd door Paul McGuigan. Wanneer de serie precies te zien zal zijn is helaas nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Gods'-bedenker over het frustrerende einde
Series / Nieuws

'American Gods'-bedenker over het frustrerende einde

Neil Gaiman hoopt vurig dat er een vierde seizoen komt van American Gods.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder deze week kwam American Gods tot een einde. De serie rondde zijn derde seizoen af, met een bijzondere onthulling aan het einde van het seizoen.

Lees alleen verder als je de finale al gezien hebt, want dit artikel bevat SPOILERS.

Aan het einde van het seizoen zagen we een behoorlijk verrassende twist. We kregen namelijk te zien hoe Mr. Wednesday onze favoriete held Shadow Moon bedroog, die leek te overlijden en opgenomen leek te worden door de World Tree.

Ook in het boek
Het gebeurde ook in het boek van Neil Gaiman. Hij stelt dat hij graag wil dat er een vierde seizoen komt.

"Als we geen vierde seizoen krijgen, dan zijn we gestopt met de meest frustrerende cliffhanger voor welk seizoen dan ook," aldus de schrijver tegenover Entertainment Weekly.

Wat hem betreft wordt het verhaal van het boek afgerond met het vierde seizoen. "Maar het ligt open, want elke keer moet ik met de showrunners in gesprek gaan en zeggen hoe het volgende American Gods-boek, dat ik niet geschreven heb, eruit ziet." Wie weet kan de franchise dus nog langer door.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-bedenker verdedigt Scott Gimple
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-bedenker verdedigt Scott Gimple

Het hoofd van de franchise, Scott Gimple, krijgt forse kritiek de laatste tijd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Robert Kirkman reageerde vandaag uitgebreid op kritische kijkers van The Walking Dead. Die hadden heftig commentaar op de zombieserie, omdat ze vonden dat Scott Gimple de serie verpest had.

Scott Gimple was sinds het tweede seizoen een schrijver en producent. Vergolesn nam hij het roer van seizoenen 4 tot en met 8 op zich, alvorens hij vertrok als Chief Content Officer voor de hele Walking Dead-franchise.

Boze fans
Tijdens een Reddit Q&A reageerde Kirkman op een boze fan. Die vond dat "het matige werk van Gimple de visie van Robert Kirkman" verpestte. Daar blijkt Robert Kirkman het helemaal niet mee eens te zijn.

"Scott Gimple geeft meer om Walking Dead dan wie dan ook op de planeet. Hij heeft een significant deel van zijn leven aan de franchise gewijd. Denk daar maar eens over na," reageerde Kirkman op de fans.

Wat hem betreft zit het dus wel snor met het werk van Gimple, die betrokken is als maker van onder meer de nog niet gemaakte bioscoopfilm rond Rick Grimes.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.