De bizarre eis van Edward James Olmos voor 'Battlestar Galactica'

Edward James Olmos had een specifieke eis voor BSG

De serie Battlestar Galactica moest het bijna zonder de iconische acteur Edward James Olmos doen.

Jim Pedd, 08-04-2021 07:04

Acteur Edward James Olmos heeft heel wat goede rollen gespeeld. Een daarvan is bijvoorbeeld te zien in Blade Runner. Daardoor werd hij een favoriet bij heel wat sci-fi fans.
Olmos tekende in 2003 voor de reboot van Battlestar Galactica, waarin hij te zien was als William Adama. De acteur werd door The AV Club gevraagd waarom hij tekende, want eerder wees hij een rol in Star Trek af omdat hij "genoeg had gehad" van alle sci-fi.

Heerlijke eis
"Het was het schrijfwerk. Het was ook het verhaal. De originaliteit van het verhaal maakte dat ik er onderdeel van wilde zijn. Het was zo goed geschreven door Ron Moore. Als je de pilot kijkt, denk je: 'woah, wat een film'. En het is als een film," begon hij.

Maar de acteur tekende op een belangrijke voorwaarde: "Ik wil geen dingen die uit de ruimte komen. Dat je een wereld betreedt en je daar ineens van die bizarre wezens hebt, van die grote monsters."

Hij liet het zelfs in zijn contract zetten. "Op het moment dat ik zo iemand zou zien, zou ik naar de camera kijken en flauwvallen. En ik zei: 'Dan zal je moeten schrijven dat Adama dood is gegaan door een hartaanval'. [Lacht] Ze moesten daar wel om lachen en zeiden dat ze meer in de stijl van Blade Runner werken."
Bron: The AV Club

Lees meer over: Edward James Olmos, Battlestar Galactica, William Adama

Informatie over de serie: Battlestar Galactica

Populair nieuws