'Law and Order: Organized Crime' doet dit helemaal anders

'Law and Order: Organized Crime' doet het anders

De franchise gooit het voor het eerst in drie decennia over een heel andere boeg.

Jim Pedd, 9 april 2021 om 09:10

Bedenker Dick Wolf stelt dat de serie Law & Order: Organized Crime een heel ander narratief gaat volgen dan eerdere series in de franchise. Zo moet deze zich geheel onderscheiden van eerdere projecten in de franchise.
De serie Law & Order: Organized Crime heeft een hoofdrol voor acteur Chris Meloni, die daarmee weer in de huid kruipt van Detective Elliot Stabler. Hij keert terug naar het New York City Police Department om achter de machtigste misdaadsyndicaten van de stad aan te gaan.

Een overkoepelend verhaal
Nieuw aan de serie is dat deze "op een heel andere manier een verhaal" gaat vertellen, zegt bedenker Dick Wolf.

"Wat mij zo opwindt aan de serie, en ik denk dat het ook voor Chris zo leuk is, is dat dit de eerste Law & Order is die we maken en een heel andere stijl heeft. In een 24 afleveringen tellend seizoen, dat volgend jaar wellicht brengt, kijk je naar drie verhaallijnen die je over acht afleveringen vertelt. Voor het eerste derde van het seizoen vertellen we The Godfather, daarna American Gangster en dan gaan we over op Scarface," aldus Wolf.

Daarmee gooit de serie het na drie decennia ook echt over een andere boeg. Een mooi moment in de ontwikkeling van de franchise dus.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Dick Wolf, Law and Order, Law and Order Organized Crime, Chris Meloni

Populair nieuws