search

Ons nieuws van woensdag 14 april 2021

Monsters en robots in volgend seizoen 'Legends of Tomorrow'
Series / Trailer

Monsters en robots in volgend seizoen 'Legends of Tomorrow'

DC's Legends of Tomorrow keert binnenkort terug met seizoen zes, op The CW.

In Nederland kijk je de serie Legends of Tomorrow op Netflix. Op de streamingdienst staan de eerste vijf seizoenen. In de States wordt de show uitgezonden door de zender The CW en begin mei start alweer het zesde seizoen.

De serie vol uiteenlopende superhelden laat zien hoe zij hun missie voortzetten om de tijdlijn te beschermen tegen tijdelijke afwijkingen, oftewel ongebruikelijke veranderingen in de geschiedenis die mogelijk catastrofale gevolgen hebben.



Mysterieuze nieuwe dreiging in seizoen 6
Als blijkt dat Nate, de kleinzoon van J.S.A. lid Commander Steel, onverwacht krachten heeft, moet hij zijn eigen onzekerheden overwinnen en de held in zichzelf vinden. Uiteindelijk zullen de Legends botsen met vijanden uit het heden en verleden om de wereld te redden van een mysterieuze nieuwe dreiging.

Vanaf 2 mei start Legends of Tomorrow op The CW. Wanneer de afleveringen op Netflix verschijnen is niet duidelijk. Een zevende seizoen is al besteld.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enorme clash 'The Falcon and The Winter Soldier' aflevering 5
Series / Nieuws

Enorme clash 'The Falcon and The Winter Soldier' aflevering 5

Captain America krijgt het zwaar in de volgende aflevering die aanstaande vrijdag verschijnt.

Heb jij de vierde aflevering van The Falcon and The Winter Soldier al gezien? Zo ja, dan kun je nu rustig verder lezen. Heb je dat nog niet, dan heb je nu nog voldoende tijd om naar een andere pagina te klikken.

De laatst verschenen aflevering van The Falcon and The Winter Soldier gaf ons al een goede indruk op waar het naar toe gaat met de nieuwe Captain America. John Walker heeft nu namelijk ook bizarre krachten, maar zet deze wel te egoistisch en onverstandig in.

Grote clash voor Captain America
Een nieuwe trailer die vooral terugblikt op de voorgaande vier afleveringen laat ook al een paar seconden zien uit de volgende aflevering. Captain America van acteur Wyatt Russell komt namelijk tegenover Sam Wilson (Anthony Mackie) en Bucky Barnes (Sebastian Stan) te staan voor een flink pak slaag over en weer.

Het is duidelijk dat we in de laatste twee afleveringen te zien krijgen hoe het verhaal van Walker verdergaat in het MCU. Blijft hij toch Captain America, kiest hij een meer duister pad of is het toch einde oefening?




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sci-Fi serie 'War of the Worlds' keert terug met een langverwacht tweede seizoen
Series / Nieuws

Sci-Fi serie 'War of the Worlds' keert terug met een langverwacht tweede seizoen

Deze moderne variant van de klassieke roman van H.G. Wells is serieus spannend

De Sci-Fi hitserie War of The Worlds keert terug met een langverwacht tweede seizoen. De serie is geschreven door BAFTA-winnaar Howard Overman (Misfits, Merlin) en heeft in de hoofdrollen Gabriel Byrne (In Treatment) en Daisy Edgar-Jones (Normal People).

Deze moderne versie van de klassieke roman van H.G. Wells speelt zich af in Frankrijk en Engeland. Behalve Golden Globe-winnaars Gabriel Byrne en Daisy Edgar-Jones, spelen ook Léa Drucker, Natasha Little, Stéphane Caillard, Adel Bencherif en Ty Tennant belangrijke rollen.

Mocht het verhaal een beetje weggezakt zijn, een samenvatting:
In het eerste seizoen van War of The Worlds hebben buitenaardse wezens de mensheid bijna uitgeroeid, met slechts een handjevol overlevenden. Bovendien blijkt Emily (Daisy Edgar-Jones) haar eigen vreemde persoonlijke connectie met de aliens te hebben.

In seizoen twee wordt de boel weer omgegooid, als het er op lijkt dat de indringers mogelijk menselijke zijn. Dat geeft een nieuwe twist aan de overlevingsstrijd.

Schrijver Howard Overman: "Het was altijd mijn bedoeling dat in het eerste seizoen de menselijke relaties centraal zouden staan. En het was zo leuk om deze complexe personages tot leven te brengen met zo'n fantastische cast."

Het eerste seizoen van War of The Worlds heeft het heel goed gedaan bij de kijkers en had uiteindelijk een grote schare fans verspreid over meer dan 50 Europese en Afrikaanse landen.

Het tweede seizoen van War of The Worlds gaat in première op 20 mei met dubbele afleveringen. Bekijk hier de spannende trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer een tease voor 'You' seizoen 3
Series / Nieuws

Eindelijk weer een tease voor 'You' seizoen 3

Netflix gaat hopelijk dit jaar nog komen met het derde seizoen van hitserie You.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Op dit moment vinden de opnames plaats van het derde seizoen van You. De hitserie van Netflix laat nog wel even op zich wachten, maar dat weerhoudt de showrunner er niet van een teaser te delen op Instagram.

De serie debuteerde in 2018 op Lifetime, maar werd al snel overgenomen door Netflix. Daar werd het een gigantische hit, zelfs een van de grootsten van de streamingdienst. In januari 2020 leerden we dat er een derde seizoen zou komen, maar de productiestart en daarmee ook de première, werden wegens corona uitgesteld.

Een tease
Showrunner Sera Gamble plaatste op Instagram een grote update ten aanzien van de opnames van het derde seizoen. Gamble plaatste een foto van het script van aflevering 10, met als onderschrift: "We komen steeds dichterbij".

De pagina laat zien hoe vaak het script bijgewerkt is, wat erop wijst dat de cast en crew ook echt sinds begin 2020 aan het nieuwe seizoen werkt.

Bekijk op instagram


Het is nog niet helemaal duidelijk waar het verhaal van het nieuwe seizoen precies over zal gaan. Duidelijk is dat het nu heel anders ervoor staat voor Joe. Love gaf namelijk toe ook een koelbloedige moordenaar te zijn en bleek zwanger van het kind van Joe. Bovendien diende zich een vrouw uit zijn verleden aan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Nevers' van HBO: Top of flop?
Series / Nieuws

'The Nevers' van HBO: Top of flop?

De serie werd gemaakt door Joss Whedon, maar is het ook wat?

Hoewel The Nevers op HBO Max van start ging met prima kijkcijfers, lijkt de serie van Joss Whedon het niet zo goed te doen bij de critici. Vandaag zetten we een hele rits van de eerste reacties op de serie voor je op een rij.

De serie draait om een groep Victoriaanse vrouwen die erachter komen dat ze speciale krachten hebben. Deze vrouwen, die de 'Touched' genoemd worden, raken verzeild in een missie om de wereld te redden. Maar ze hebben ook te maken met heel wat criminelen die het op hen voorzien hebben.

De recensies
De vraag is natuurlijk of de serie ook de moeite van het kijken waard is. Op basis van reacties van critici, lijkt dat een beetje twijfelachtig.

IndieWire: "Als de serie zijn uitgangspunt langzamer uitgelegd had, en zijn personages doelgerichter geïntroduceerd had, dan had The Nevers wellicht iets anders kunnen zijn dan deze onsamenhangende rits verhalen. Voor elk moment dat de serie precies de juiste toon weet aan te slaan, is er op zijn minst een lachwekkend moment dat helemaal over-the-top of totaal onbegrijpelijk is."

The Hollywood Reporter: "Zelfs op dit relatief vroege punt, is The Nevers een serie die wanhopig zoekt naar focus. Naarmate de afleveringen verder gaan, worden er meer personages toegevoegd en raakt de verbinding met de rijke thematiek steeds verder verloren."

Rolling Stone: "Zelfs als [Joss] Whedon nog altijd het ongerepte imago van een cult-icoon had, was The Nevers nog altijd een teleurstelling geweest. Het heeft veel van de elementen die je zou verwachten van een serie van Whedon, op een groter schaalniveau dan andere series, maar een aantal van de stukken komen maar sporadisch in focus. Anderen laten je continu gissen of ze er zijn."

TIME Magazine: "Er had een manier kunnen zijn om met dit onsamenhangende plot te dealen, zodat de serie met dialoog, productiewaarden en acteerwerk (vooral dat van Donnelly) boven het gemiddelde Dickens-niveau de aandacht van de kijker vast had kunnen houden. Maar het onnavolgbare verhaal maakt het niet mogelijk."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom haatten mensen het einde van 'How I Met Your Mother'?
Series / Nieuws

Waarom haatten mensen het einde van 'How I Met Your Mother'?

How I Met Your Mother had een bepaald niet oncontroversieel einde. En wel om deze reden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De seriefinale van CBS-sitcom How I Met Your Mother is een van de meest controversiële eindes van een televisieserie in recente geschiedenis. Hoofdrolspeler Josh Radnor heeft nu een duidelijke theorie hiervoor.

Fans waren vooral boos volgens hem omdat het makkelijker is om boos te zijn dat de serie niet eindigde zoals ze dat gewild hadden, dan verdrietig te zijn op het feitelijke einde van hun favoriete serie. De show, die tussen 2005 en 2014 te zien was, had zijn einde al ver van te voren opgenomen, mede omdat de kinderen die vaak terugkwamen, niet ouder konden worden.

Boosheid is makkelijker
"Boosheid is een makkelijkere emotie van rouw," begon Radnor. "Mensen vinden het altijd makkelijker om boos te zijn dan om verdrietig te zijn. Ze waren verdrietig omdat hun favoriete serie ermee stopte. En ze waren verdrietig dat het niet precies zo eindigde als zij wilden."

"En in plaats van onze gevoelens van verdriet of verlies te accepteren, wat [makers] Carter [Bays] en Craig [Thomas] eigenlijk wilden, gingen mensen daar op hun heel eigen manier mee om."

Aan het einde van de serie zagen we dat Ted de moeder van de kinderen leerde kennen. Maar zij was slechts korte tijd te zien aan het einde van de serie. Ted eindigde helemaal aan het einde van de serie met Robin, de tante van de jongens, die het eerder uit had gemaakt met Ted en zelfs een langetermijnrelatie had met Barney.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' komt terug op eerdere keuze
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' komt terug op eerdere keuze

Gaat het einde van het eerste seizoen nog een rol spelen? Nee, helaas niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Streaming heeft de Star Trek-franchise enorm goed gedaan. Met meerdere live-action en animatieseries op komst, is de franchise op televisie groter dan ooit. Een van de meest geliefde series tot nu toe is Star Trek: Picard.

Die krijgt later dit jaar nog, als alles tenminste goed gaat, een tweede seizoen. In dat nieuwe seizoen zit Picard ineens in het lichaam van een android. De site The Hollywood Reporter legde aan producent Akiva Goldsman voor in hoeverre dit een rol heeft in het nieuwe seizoen.

Niet heel groot
"Niet heel erg. We hebben geprobeerd er fundamenteel naar te kijken aan het einde van de tiende aflevering," aldus Goldsman.

"Hij is geen Super Picard. We hebben het probleem waar hij sinds Next Gen mee leefde gereset, en hem de kans op een wedergeboorte gegeven." Dat heeft dus verder geen grote impact op het verhaal.

En dat is heel anders dan wat acteur Patrick Stewart zelf nog vertelde. "Met een kunstmatig leven in mij, niet zo'n wreed leven als bij de Borg, zullen we zien waar dat toe leidt. We weten niet hoe Picard gaat leven met deze nieuwe omstandigheid, die onderdeel geworden is van zijn leven en dat zal gaan verlengen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' grijpt in dit opzicht terug op 'The Original Series'
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' grijpt in dit opzicht terug op 'The Original Series'

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat een element uit The Original Series duidelijk terugbrengen.

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat hopelijk snel van start op Paramount+. In de show zullen we de avonturen van Christopher Pike, Spock en Number One zien aan boord van de Enterprise, tien jaar voordat Kirk het commando over het schip overnam.

Star Trek: Strange New Worlds krijgt niet alleen Starfleet-uniformen en sets die moeten lijken op de vroegere series uit de franchise, maar ook nog eens terug grijpen op hetzelfde format als vroeger.

Monster van de week
Specifiek betekent dat volgens maker Akiva Goldsman dat de serie heel duidelijk zal teruggrijpen op het 'monster van de week'-format. "Het lijkt niet op de andere series, mede doordat het meer episodisch wordt," aldus Goldman.

"Als je kijkt naar The Original Series, zie je dat het wat losser was als het op de toon aankomt. Ik bedoel dat niet wat politiek betreft, maar het was wat losser. Soms mocht Robert Block een aflevering schrijven over horror. Of kwam Harlan Ellison met 'City on the Edge of Forever', dat harde sci-fi is. En er waren meer komische afleveringen zoals 'Shore Leave' of 'The Trouble with Tribbles'."

Dat probeert men nu met Star Trek: Strange New Worlds ook voor elkaar te boksen. "We proberen dat heel erg te doen. Kijk, we zijn allemaal echt verliefd geworden op het vertellen van verhalen over meerdere afleveringen. En ik vertel je dit vanaf de set van Picard, dat echt een langer verhaal heeft. Maar Strange New Worlds krijgt meer het avontuur-van-de-week, met verhalen van personages die over meer afleveringen uitgesmeerd worden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Nevers' beleeft gigantisch debuut op HBO Max
Series / Nieuws

'The Nevers' beleeft gigantisch debuut op HBO Max

Het gaat de serie The Nevers nu even voor de wind, ondanks het vertrek van bedenker Joss Whedon.

De serie The Nevers is eindelijk van start op HBO Max. De science fiction serie speelt zich af tijdens de laatste jaren van de heerschappij van Queen Victoria en draait om een aantal vrouwen die de 'Touched' genoemd worden, vrouwen met buitengewone krachten.

De pilot begint zo'n drie jaar nadat de eerste Touched ontstaan is. We volgen inspecteur Frank Mundi, die achter een seriemoordenaar aanzit: Maladie, die krachten krijgt door anderen pijn te doen. Het eerste seizoen wordt in twee delen uitgebracht, het eerste bestaat uit zes afleveringen en is nu begonnen.

Recordcijfers op HBO Max
Volgens Deadline boekte de serie The Nevers records op HBO Max. Met 1,4 miljoen kijkers, deed de première het beter dan bijvoorbeeld Lovecraft Country en The Undoing.

Volgens HBO is het een goed begin, en verwacht men dat het aantal kijkers gaandeweg toeneemt omdat mensen nieuwsgierig zullen zijn naar de show.

De serie had een enigszins roerige ontwikkeling. Hij werd ontwikkeld door Joss Whedon, die in november 2020 opstapte omdat hij uitgeput zou zijn. Maar gedacht wordt dat hij opstapte wegens de beschuldigingen richting hem rond misdragingen op filmsets.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Younger' snel te bekijken bij Videoland
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Younger' snel te bekijken bij Videoland

Fans van de reeks krijgen binnenkort het laatste seizoen voor de kiezen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het verhaal van de serie Younger loopt langzaam maar zeker teneinde. Uiteraard zal dit pas gebeuren wanneer het zevende en laatste seizoen is uitgezonden. Deze komt er echter al behoorlijk snel aan.

Inmiddels werd bekend gemaakt dat het zevende en dus ook laatste seizoen van de serie Younger in première zal gaan bij Paramount+ op 15 april. Veel fans in Nederland vrezen dan wellicht nog even geduld te moeten koesteren vooraleer dat laatste seizoen ook hier te zien zal zijn. Dat is gelukkig niet het geval. Amper een week later is het zevende seizoen immers reeds te bekijken bij Videoland.

Wekelijkse afleveringen
Het spreekt voor zich dat het laatste seizoen niet in één keer zal worden toegevoegd aan het aanbod van Videoland. Dit gebeurt dan ook onder de vorm van wekelijkse afleveringen. Deze zullen dus steeds worden toegevoegd vanaf 21 april.

De serie Younger vertelt het verhaal van Liza Miller (gespeeld door Sutton Foster). Zij wordt van de ene dag op de andere een alleenstaande mama die probeert om haar weg te vinden in de werkende wereld.

Daarnaast volgt de serie eveneens de verhalen van haar vrienden. Tijdens het zevende seizoen (dat overigens extra spannend zal worden) wordt de groep vrienden geconfronteerd met veel onzekerheden en spanning. Gelukkig hebben ze elkaar nog.

Ben jij ook al benieuwd naar het finale seizoen van de serie Younger? Dan kan je deze vanaf 26 april 2021 bekijken bij Videoland!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.