Marvel-ster Tom Hiddleston (Thor) legt uit waarom de fans zoveel van 'Loki' houden

Tom Hiddleston vindt het personage vooral heel erg dubbel, eenzaam, verward en denkt dat daar zijn aantrekkingskracht ligt.

Jim Pedd, 15-04-2021 17:56

Later dit jaar is Loki te zien op Disney+. Het is de nieuwste in een hele lange rits verschijningen van het schurkachtige Marvel-personage, dat in 2011 in de film Thor debuteerde.
Loki is een van de meest geliefde Marvel-personages geworden na al die verschillende verschijningen. En dat ondanks dat hij onder meer Agent Coulson vermoordde in de film The Avengers. Wat is dan zijn aantrekkingskracht?

Heel duidelijk
Wat Tom Hiddleston betreft, is dat heel duidelijk. "Het verhaal van Loki in Thor is heel aangrijpend en vol pathos," begon de acteur. "Hij begint die film als Thors broer en Thor is de erfgenaam voor de troon. Ik denk dat hij oprecht van zijn broer houdt, maar wel een diepe jaloezie voelt, of een onuitgesproken wrok koestert omdat zijn oudere broer de favoriet is van zijn moeder en vader. Loki leert zijn afkomst kennen, die voor hem verborgen gehouden was."

"Loki's progressie naar antagonist zat vol kwetsbaarheid en pijn, zodat aan het einde van Thor, Loki wel de schurk is, maar het publiek wel zag dat dit voortkwam uit een heel aangrijpende combinatie van een gebroken hart, eenzaamheid en verwarring."

Dat het personage heerlijke humor heeft, helpt natuurlijk ook. Vanaf 11 juni te zien op Disney+.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Loki, Tom Hiddleston, Disney Plus, Marvel Studios, MCU, Thor

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam